Vali ziyaretinden notlar

Vali ziyaretinden notlar
02-02-2023

Vali Ekrem Canalp önceki gün Batman Çalışan Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Rutin bir ziyaret beklerken, vali bey 2.5 saate yakın dernek binasında oturup, gazetecilerle sohbet etti.

Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Vali Canalp, Batmanda göreve başladığı ilk gün ki gibi heycanlı ve enerji doluydu.

Batman’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu belirten Vali Canalp, her sorunun başında ve sonunda işsizliğin olduğunu söyledi.

Batman’da işsizlik sorunu çözüldüğü zaman şehrin ve insanların sorunlarının kökten çözebileceğini belirtti.

İşsizliği çözebilmek için fabrikaların olması gerektiğini, fabrikaların olabilmesi için de OSB’lere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Batman Çayı Kenarında kurmayı planladıkları OSB’yi Raman Dağı Eteklerine kuracaklarını ve bu bölgenin tarım arazisi olmadığını söyledi.

Batman Çayı Kenarına piknik alanı ve tekstil kent yapmayı planladıklarını, fizibilte raporlarını hazırladıklarını ve 9 Şubat’ta bakanlıktan yer tespiti için bir heyetin geleceğini söyledi.

Vali Canalp, inatçı ve kindar olmadığını belirtirken “hatam var ise hatadan dönmeyi de bilirim” dedi.

Sorulan bir soru üzerine Petrolspor’a sezon ortasında maddi destek sağladıklarını ve en müsait zamanda maçlara gideceğini de belirtti.

Petrolspor’un TPAO’ya devri konusunda topu taca atan Vali Ekrem Canalp, belli ki sezon başında denileni yapamadıkları için kırgınlık yaşamış.

Petrolspor’un sahibinin Batman’da yaşayan 620 bin kişi olduğun belirten Vali Canalp, kendisinin de 620 milyondan biri olduğunu ve taşıma suyla da değirmenin dönmeyeceğini söyledi.

Belediyedeki çalışmalara da değinen Vali Canalp, rutin belediye hizmetlerinin yanında büyük proje hazırlığı içinde olduklarını söylerken, Ramazan Ayında her mahallede iftar günü yapmayı planladıklarını ve aşevinin en yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Belediyenin borçlarında azalma olduğunu belirten Vali Canalp, ilk kayyum döneminde belediyenin borcunun yüzde 116’larda iken, bugün yüzde 38’e düştüğünü söyledi.

Vali Canalp, hem hizmet ürettiklerini hem borç ödediklerini söyledi.

Batmanda birlik ve beraberlik olunca her şeyin üstesinden geleceklerini belirten Vali Canalp, basın mensuplarından da destek beklediğini ifade etti.

Vali Canalp’ın gazetecilerle sohbetini kısaca özetledim.

Kısa sürede kentin sorunlarına hakim olmayı başaran Vali Canalp, bakalım Batman’daki görev sürecinde kente neler katacak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?