VE PROVALAR BAŞLAR...

18-09-2017

Batman Gençlik Tiyatrosu olarak nihayet provalara başladık.

Bu sezon yine dolu-dolu geliyoruz, şehri kültürel sanatsal faaliyetler olarak doyurmaya geliyoruz.

Sergilerimizle, tiyatro oyunlarımızla, hem çocukları hem yetişkinleri güzel oyunlar, konserler ve sanatsal faaliyetler bekliyor.

Oyuncu kadromuzu büyütüyoruz, yeni isimler katıyoruz ve yine buradan halkımıza sesleniyorum, kadromuza katılmak isteyen, tiyatroya dramaya meraklı yaş fark etmeksizin, derneğimize, tiyatro kulübümüze bekliyoruz.

İlgilenecek arkadaşlar, bana mail adresimden ulaşabilir, neden mi?

Çağımızda tiyatronun gerekliliği her zamankinden daha çoktur.

Çünkü her gün biraz daha içine kapanan, birbirinden uzaklaşan, tek başına kalmanın korkusunu yaşayan bireylerin ortaya çıkardığı otistik bir toplumu, birlikte olmaya, birlikte hissedip birlikte yaşamaya götüren yol tiyatrodan geçer.

Tiyatro, çeşitli nedenler yüzünden bir isteri çağına girmiş olan insanı iyileştirebilecek, ona ruh sağlığını verebilecek gücü özünde taşıyan bir sanat dalıdır.

Bunun için de, gerçek anlamda tiyatro bir uyuşturucu değil, insanı yaşama bağlayan, ona yaşamı ve kendini öğreten bir ruhsal sığınaktır.

Kışın eve kapanıp tek amacı ticaret olan, klişe senaryolu dizilere hapsolmayın, çıkın ve salonları doldurun.

Artık Batman’da iki salonumuz var, İl Kültür Müdürlüğünün salonuna bir de Batman Belediyesi’nin Kültür Mahallesindeki harika salonu eklendi.

Dışarıda kar yağmur soğuk varken, içeride tiyatro oyunu izlemenin zevki bir başkadır.

Gelin ve bu tutkuya eğlenceye eşlik edin.

Siz değerli halkımızın oyunlara ilgi alakası arttıkça bizlerin de yeni oyunlar sergilemesi yönünde enerjisi daha da artacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?