Vekillerimizi Ne Kadar Tanıyoruz

Vekillerimizi Ne Kadar Tanıyoruz
17-05-2023

Halkımızın tercihleri bizlere yeni bir gelecek hazırlıyor.

Artık kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize uymayan düşünce ve sistemlerin halkımızı yönlendirilmeleri son bulacak gibi. …

Şükürler olsun ki kazasız ve belasız güzel bir seçim dönemi geçirdik. Yapılan seçimler, bugüne kadar var olan kaide, kural ve ilkeleri alt üst etmiş durumda.

Bizde, sosyal medyadan aldığımız bilgilerle ve de bildiğimiz kadarıyla Milletvekillerimizi tanıtmaya çalışalım.

Batman’ımızın 5 Milletvekili var.

Vekillerimizin;düşünce ve fikir olarak bir olmasalar da şehrin kalkınıp ilerlemesinde birlikte çalışmaları elzem. En azından alt yapı ve işsizlik konusunda Batman’a güzel hizmetler sunmaları temenni edilmektedir.

Seçimler; iki iktidar ve üç muhalefet vekilinin seçilmesi ile neticelenmiştir.

Muhalefet vekillerinden;

Keskin BAYINDIR’ın Sason doğumlu bir öğretmen olduğu, HDP parti meclisi üyesi olarak görev yaptığı, Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) eşgenel başkanı olduğu belirtilmektedir.

Zeynep ODUNCU’nun Gercüş doğumlu ve Meslek yüksek Okulu mezunu olduğu, Gercüş Belediyesi Eş başkanlığını yaptığı biliniyor.

Mehmet Rüştü TİRYAKİ’nin Sason doğumlu ve Hukuk Fakültesi mezun olduğu, Ankara Barosu'nda avukatlık yaptığı biliniyor.

***

İktidar partisinden seçilmiş bulunan Ferhat NASIROĞLU ise Batmanlı bir iş adamı. İnşaat Mühendisliği fakültesinden mezun…

Nasıroğlu, ülke çapında büyük projelere imza atmış. Batman’ın tarihini ve kaderini oluşturan tanınmış bir aileden geliyor. Nasıroğulları; hem siyasi ve hem de ekonomik alanda Batman’nın gelişip kalkınmasında büyük hizmetleri olanbir aile…

Batman’a son olarak Necat Nasıroğlu Külliyesi’ni kazandırmış olan Ferhat Nasıroğlu’nun Batman da işsizliğin çözülmesinde ve gelişip kalkınmasında büyük katkılarının olması bekleniyor.

Kendisine “Yeni çözüm süreci olur mu?' diye sorulan soruya "Çözüm süreci benim hedefim. Bu mesele; tüm bu coğrafya için, tüm Kürdistan için derin bir mesele. Bu meseleyi samimiyetle çözmeliyiz.” Diyerek cevaplıyor.

Meclise seçilen sürpriz isimlerden biri ise Avukat Serkan RAMANLI. Batman’ın tanınmış ailelerinden gelen Ramanlı, Edebiyat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi olmak üzere iki fakülte bitirmiş. Batman Barosunda Avukatlık yapıyor.

Serkan Ramanlı Hüda Par'da siyaset yapıyor. Hüdapar’ın Akparti listesinden seçilen dört milletvekilinden biri…

Ramanlı; yaptığı açıklamalarda “Kürt sorununun siyasi yollarla ve İslami bir bakış açısıyla çözüleceğini, Kürt-Türk kardeşliğini yeniden inşa edeceklerini, Kürt sorunun çözümü için şuana kadar söylediklerinin arkasında olduklarını, Kürt sorunun silahsız, kan dökülmeden, çözülmesi gerektiğini belirtiyor. "Biz devlet ile halkın barışmasını istiyoruz"diyor.

Kısaca Vekil bilgileri böyle…

Bu seçim diğer seçimlere göre farklı bir kapının açılmasına neden olmuş. 

Bilhassa HüdarPar’ın Ak parti listesinde seçimlere girmesi, Türkiye siyasetinin büyük gelişmelere  gebe olduğunu gösteriyor.

Ak Parti’nin attığı adımlar, daha şimdiden bölge üzerinde etkin olan partinin oylarında büyük düşüşe sebep olmuş. Bunda Hüda Par’ın payı büyük görülüyor. Siyaset bilimcilerinin bu sonuç üzerinde geniş bir araştırma yapacakları muhakkak.

Hele hele Batman seçimlerinde Ak parti’nin  milletvekili sayısının Serkan Ramanlı ile ikiye çıkması bu başarının Ramanlı ve partisinin başarısı olarak görülüyor.

Ayrıca bölge seçmenin çoğunluğunun oyunu alan partinin son seçimlerde ülkede yüzde üç ile beş arasında oy kaybına uğraması da yine yeni seçim siyasetinin sonucu görülüyor.

Özelde bölge siyaseti, genelde ise ülke siyasetinin meclise yeni katılacak partiden olumlu yönde etkileneceği muhakkak.

İşin asıl önemli kısmı ise Batman için yeni bir dönem ve yeni sayfanın açıldığı.

Bölge için bundan sonra hiçbir şeyin öncesi gibi olmayacağı kesin.

Bilhassa ekonomi ve kalkınma alnında Ferhat Nasıroğlu’nun, Siyasi ve gelişmişlik alanında da Serken RAMANLI ve ekibinin yapacağı düzenli, istikrarlı, sabırlı ve kararlı çalışmaların tüm bölge için yeni gelişmelere vesile olacağı ve hayırlı kapıların açılacağını gösteriyor.

 

Ülke genelinde sadece dört milletvekili ile seçime giren bir partinin büyük gündem oluşturması ayrıca düşünülmesi gerek önemli bir durum.

Asıl dikkat edilmesi gereken mesele ise son seçimde bilhassa bölgede etkin olan Milliyetçi Sol partinin azımsanmayacak bir oy kaybına uğraması…

Bu kaybın daha da büyüyeceği ve yeni gelişmeler nedeniyle gelecek zamanda ciddi gelişmelerin olacağını gösteriyor.

Şu son seçimler göstermiştir ki Emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar, basiretli halkımız tarafından görülmüş ve oynanan oyunlar güçlü bir irade ile boşa çıkartılmıştır.

 

Artık Gayri Meşru güç odaklarının hesapları tutmamaktadır. Bu seçim bunun apaçık ispatıdır.

Şimdi sıra da Cumhurun Başkanını seçmek vardır.

Vesselam…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?