VİCDANLARIN SESİ!

VİCDANLARIN SESİ!
23-02-2023

6 Şubat depreminin ardından Batmanlıların, depremzedeler için gösterdiği dayanışma çabası takdire şayan.

Deprem bölgesine giden birçok Tır’ın Batman’dan gitmesi ilimiz adına gururlandırıyor.

Batman’da 7’den 77’ye her yaştan insanların yardım tırlarına destekleri, birçok İl’e örnek oldu.

Fakat deprem sonrası yakın dostlarımızdan duyduklarımıza inanmak istemedik.

Adıyaman’daki deprem bölgesinden Batman’a yerleşmek isteyen bazı mağdur ailelerden, kiralık daire tuttukları için bazı emlakçıların da ücret istediklerini duyduk.

Şaka mı?

Ne şakası…

Deprem sonrası bile ‘nerden kazanayım, mağdurdur ne yapayım?’ umursamazlığını yapanları vicdanlarıyla baş başa bırakayım…

Yunus Emre'nin de dediği gibi: "Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi. Mal da yalan mülk de gel biraz sen oyalan...".

***

BATMAN SAHİPLENİYOR

Deprem sonrası anne ve babasını kaybeden küçük çocukları sahiplenmek isteyenlerin başında yine Batmanlılar geliyor.

10 ili enkaza döndüren depremden sonra ailesiz kalan çocukları evlat edinmek isteyenler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına başvurularını yapıyor.

Maddi durumu çok da iyi olmayıp, o yetim kalan çocukları sahiplenmek isteyen Batmanlılar var.

Her kampanyada olduğu gibi bu kez de koruyucu aile için Batman’dan rekor bir başvuru oldu.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, depremzede çocukları evlat edinmek isteyenler, e-devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yapabilecek. 35 yaşını dolduran veya en az beş yıl evli olan çiftler, evlat edinmek üzere başvuruda bulunabilecek.

6 Şubat depreminden önce koruyucu aile için başvuruların sayısı iki elin parmak sayısı kadar geçmez iken, deprem sonrası bu sayı yaklaşık 2000’i buldu.

Depremdeki görüntüler, çocukların ‘anne-baba’ çığlıklarını sosyal medyada gören duyarlı hemşerilerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvuruna ciddi bir sayı başvuru yapması vicdanların sesini bir kez daha gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?