YA-ALLAH AYT,AŞK LYS V-E/CİNNİLER YALLAH ....

08-10-2020

  Hayat bir sınavdı ve üç harfli başbelalarıydı hep bizi çarpan ve feleğimizi üç ters, bir düz e/de/n...
Sen, ömrümde 2020 2021 eğitim öğretim yılında belirti olarak  hasta ; ama  vaka olmayan mükemmel bir organizasyonda   ayt ve tyt'de çıkacak şapşal bir paragraf  sorusuydun sadece.
Soru 21:

Ne sen Leyla'sın ne de ben Mecnun
Ne sen yorgun ne de ben yorgun
Kederli bir akşam, içmişiz sarhoşuz, hepsi bu...
Hep sonradan, gelir aklım başıma, hep sonradan, sonradan
diyen bir şarkı sözünde asıl anlatılmak istenen ne olabilir?

A)Kederli bir akşam vakti içmişiz ,sarhoşuz hepsi bu. Anla artık halimi zalimin kızı zalim Leyla...
B)O kedi bu masaya gelecek.Ahh rakı şişesinde bir balık olsaydım.
C) SENİ SEVİYORUM (DOĞRU CEVAP)
D) Hakim Bey bu da mı golll değil haaaa???Onuncu köyün kavşağındayım artık sor istediğini, sor...
E)Ben inadı inat bir keçiyim ve inadımdan vazgeçmem,  kurdun adresini istiyorum hemen bulacaksınız ,anladınız mı? 

Ve nazende sevgilim bazen cevap diğerleri ,
bazen hepsi, bazen de hiçbiri oluyorduk.Suda kurbağa, bağda tosbağa misali dönmüyorduk; ama hiçbir zaman...İnsanlar beni 4 çarpı 4 çarpıcı/etkileyici ,etiketleyici  rest çekişlerimden ve öpüşlerimden  bilir,tanır ve dahi hiçbir zaman hiçbir sisteme hiçbir düzen-e  diz çökmeyişimden ...Virgül menfaat için nokta kadar eğilmeyişimdendir noktalama işareti sorularında şıpsevdi bir aşık olarak hemen bulunurum en kolayından. 

Sen ve  ben çatışmasının en yağmurlu en boranlı yerinde sen her zaman doğruydun bense bazen  yanlış cevaptım. Oysa  biz hep yanlış cevaptık ve iki yanlış bir doğru etmiyordu hiçbir zaman..Üstelik dört yanlış bir doğruyu da götürüyordu sessiz ve sus-suz ..Hayatımız dörtler üzerine kuruluydu dörtlerin imkansız gecesinde.Boğazıma sarılan dört el vardı ; boynumu okşarken dört nala, dört el.Çünkü biz ; artık dört şıklı çoktan seçmeli bir sorunun en şık cevabıydık sevgilim.

Uzaktan uzağa yağan bir kardık biz.yere düşmeden birbirimizin gözlerine bakamadan yere düşüyor ve eriyorduk.Bütün fizik kurallarına aykırı bir aşktık ve her şeyi aşmıştık.Sırf bu yüzdendi fizik sorularındaki başarısızlık ve çaresizlik.Bir coğrafya sorusunda Kimya Hatuna inat kimyasızlıktı tarihimiz, bir nehirde iki defa yıkanışmayan bir felsefe misali.

Dostoyevski "E cinniler"i yazarken her harfinde Ayetel Kürsi okuyordu bizse tehlikeli masallarda tehlikeli  oyunlar oynuyorduk üç harflilerle...
Kış kış cinler kış kış,kış kış aşk kış kış,kış kış ayt kış kış ,kış kış tyt kış kış, kış kış lgs kış kış.....
Yallah cinler yallah,Yallah aşk yallah,yallah ayt yallah,yallah tyt yallah,yallah lgs yallah...
Cin çık, aşk çok çık ,ayt çık,tyt çık,lgs çık...Üç harfli her şey tehlikeli bir masaldı.Ve "Tehlikeli Masallar"da Altan-lar Düz Yatan sevimli  bir çocuk yüzüydü tehlikeli oyunların ortasında.Aşk , cin, ayt ,tyt,lgs ve  her ne varsa hayatımızın içine ediyor sonra da sırtımızdan hançerliyordu.Freud henüz sınavların bilinçaltına tacizler ve tecavüzlerde bulunmamıştı.Ama hançer artık derindeydi ve bir sınavı daha kaybediyorduk ah Romeoo,ah Romeoo diye diye..

Parçalı bulutluyduk; ama hep umutluyduk umutsuzluğa yenik düştüğümüz sensiz her sınavda...Yüklenemeyeceğimiz günaha ve yüreğe niyetlenmiştik.Mutlu da edemiyorduk; ama hep meşgul ediyorduk... Aradığımız yöne doğru bütün hatlar ve haltlar sırf bu  yüzden hep meşguldü.Aşkımız aşktı , aşk olmasına ; lakin henüz demlenmemişti . Zaten ortalık sallama aşklardan geçilmiyordu.ihanet de hıyanet de dizboyuydu dereboylarınca...Yanlışın vardı her girdiğin sınavda ve hiçbir zaman aynaya bakıp neden bana yanlış yapılıyor diye düşünmüyordun.Sınavları ve kalpleri  meşgul eden zalim bir Leyla'ydın ve sonra arkana bakmadan çekip giden.

Yazıyor, yazıyor....Şok ,şok, şok ösym'de çıkacak bütün soruları yüreğimizdeki gökyüzünden açığa çıkardık.Döviz kuru ,altın kuru ;Yer gök demir kuru bakır, her yer tam takır aşk.Yer, gök, deniz ,dağlar ağlamadan yakılır gaz ve yakıt ve dahi bol bol ekşınlı ,biber gazlı  ağıt.... ,Artık hiçbir gizli ilişki şifresiz ve çözümsüz kalmayacak...Üstelik edene merak,  her kel kafaya şimşir tarak ve anında saç çıkaran çözümlü doğru cevaplar da bizde.Deniz kenarı lüks hatta en lüksünden imarlı ikinci el  savcı ,hakim ya da avukat manzaralı bire dört garantili kazandıracak doktordan arsalar ve lüküs ama mutsuz hayatlar da bizde.

Ezcümle parçalı bulutlu sağanak gök yağmurlu değildik belki  hiçbir zaman ama parçalı bulutlu ve hep umutluyduk, mutluyduk. Kimse bizi satın alamıyordu ;çünkü her şıkkı kodladığımızda namuslu ve şık  hikayeler yazıyorduk.....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?