YAĞMURDAN SONRA MAÇ

25-05-2019

Tam maç havası. Her şey futbol için elverişli. Çimler, serinlik… Giderek izleyicimiz artıyor. Aslında sakatlanan ya da hastalanan oyuncular çoğalıyor. Haftaya da bir seyirci kazandık, Celil Hoca aramızda olacak. Doğrusu, bizler seyirci değil taraftarız, herkes takımını destekliyor. En doğrusu taraftardan öteyiz, teknik direktör oluyoruz; ilk on dakikadan sonra, çerezlerimiz bitince…

                Maça gelince:

      Formasızlar ofansif oynamayı seçtiler. Nitekim, kimi ataklarda 3-4 kişi ileride çoğalıyordu. Bu rahat oyuna stoper Doğan Hoca’nın payı büyüktü. Hem pres yapıyor, hem top dağıtıyor, hem de gol atıyordu. Heybet Hoca ve Mehmet Hoca ofansif futbolu güçlendiriyordu. Forvet oyuncularına top kesmeleri ve paslaşmaları makuldü.

Bu ani ataklar formalıların konsantrasyonunu bozdu. Formalı takımın atak organizasyonları hiç iyi değildi. Genelde pas yerine şutu tercih ettiler. Bariz bir hataydı atakların böyle bitmesi. Böylece iyice dağıldılar ve Kalorifer Amiri Fethullah ileride durdu, kaleci Doğan Hoca da ansızın forvet oldu. Formalılar kademe hataları yapmaya başlarken formasızlar da varyasyon üretmede başarılıydı. Pozisyon zenginliği ele geçiren formasızlar rakibe acımadı. Formalıların hamleleri fiyaskoydu resmen. Oysa maça tempolu başlayıp tempoyu artıran formalılardı; fakat sonra ne olduysa oldu, müsabaka istikrar değiştirdi. Formasızlar ileri atılışlarla, paslarla ve gollerle tempoyu ele geçirdi.

PERFORMANSLAR

-Hüseyin Hoca bu akşam mevkisini değiştirip forvet oynadı. Bence olumlu bir taktikti. Bunu layığıyla yerine getirdi. Maçın yıldızı oldu.4 gol atarak gol krallığında ben de varım dedi, kulakları çınlatırcasına. Kale dibinde, boş kaleye öyle tuhaf biçimde bir kafa golü kaçırmasına rağmen maçın gol kralı olmasını bildi. Aldığı bir pasta gelişine şahane bir gol atınca, ayağına koşup ayakkabısını parlatmak istedim.

-Maçın kötüsü İbrahim Hocaydı. Çok ağır kaldı maç boyunca. İsabetli pas yapamadı ve gol üstüne gol kaçırıyordu. Lakin, eğer o direkte patlayan rövaşata gol olsaydı en azından bu akşamki maçta bir artı puan kazanıp moral bulacaktı.

-Tekin Hoca, bu akşam diğer maçlara göre daha bir teknikti. Hatta faulleri bile teknikti. Ayakta alkışlanacak bir gol attı.

-Kaleci Doğan Hocanın kalede olması bir avantajken ileri uçta oynaması ise dezavantajtır, yani bana kalırsa…

-Mehmet Hoca bir arı gibi çalıştı. Çalışkanlığı göz doldurdu. Gol atamadı ama tebrik edilmeyi hak ediyor.

-Stoper Doğan Hoca tam bir takım oyuncusu. Görev adamı. Tüm müsabaka boyunca hatasızdı.

-Kaleci Ramazan şansın yardımıyla da değerli kurtarışlar yaptı. Bazen kurtarış yaparken heyecan içinde topla sanki voleybol oynuyordu ya da cambazlık yapıyordu.

      Lig yeni başladı adeta. Farkın bire inmesi ligi çekici yaptı. 8-5’lik galibiyet formasızların işine yaradı…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?