YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI
15-07-2021

Saygı değer Sonsöz okurlarımız; Yaklaşmakta olan kurban bayramı nedeniyle gerek küçük baş veya büyük baş kurbanlar kesilecektir. Öncelikle şimdiden Allah keseceğiniz kurbanlarınızı kabul etsin ve yerini bulsun dileklerimle başlıyorum bu köşeme.

Ekonomik durumu iyi olanlar her şekilde et yiyebiliyorlar afiyet olsun yemelerine bir diyeceğim yok ama bu durumun da tam tersi; durumu iyi olmayanlar et yiyemiyorlar. Bu gerçeği hemen hemen bilmeyen yok.

Öyleyse kurbanın kesilme amacı doğrultusunda kurban kesen büyüklerimiz ve aileler öncelikle ve özellikle fakirleri, et yiyemeyenleri, yetiştirme yurdunda olanları, çocuk esirgeme kurumunda olan çocukları mutlu etmek ve onlara et vermek çok iyi olmaz mı ?

Fakir ailelere dağıtmak ve dualarında yer almak bence en güzel hareket olur görüşündeyim. Mutlaka bu görev yerine getiriliyor diye biliyorum ama hem pandemi hem ülkemizin içinde bulunduğu bu zor zamanlar bizleri bu görevi yerine getirmede çok daha eli bol davranmaya yönlendirmelidir.

Sosyal yardımlaşma vakfının Batman sistematik bir şekilde çalışmaların takdir ediyorum.

Valiliğimize bağlı Sosyal yardımlaşma kurumu, fakir ailelere geçmiş dönemlerde yaptığı yardımları hep gazetemiz aracılığı ile öğreniyorduk. Belediyesizinde bu konuda yardımlarını da var.  Dileğim bu yardımların Kurban bayramında da devam etmesidir.

Yapılan ve yapılacak her yardım her iyilik inanın asla karşılıksız kalmayacaktır. En azından Yüce Allah’ın rızasını alma olacaktır. Ben bunu ekonomik durumu iyi olan okurlarımızdan ve kıymetli Batman ilimizin zenginlerinden bekliyorum zaten bu konularda yayınlarında titiz olan Sonsöz gazetesinin görsel olarak da haber yapacağına da inanıyorum. Bu tür olumlu ve yardımlaşmaya yönelik haberleri okumak beni de çok mutlu edecektir.

Aynı zamanda her ne kadar İstanbul’da ikamet ediyor olsam da Sonsöz’ün okurlarındanım da. Sizler biz gençleri mutlu etmek ve sizleri rol model almamızı istiyorsanız bu nazik ama çok önemli olan konuda cömertçe davranmanızı yani fakir aileleri ve kardeşlerimizi sevindirmeniz bizleri de çok mutlu edecektir.

Beklentilerimiz sadece et ve koli dağıtmak değil, kimsesizleri de giydirmek ve bayramı bayramca yaşamalarını sağlamak da olmalıdır.

Yazmak istemezdim ama belki örnek olurum diye utana utana yazıyorum. Babaları işçi olup fakir arkadaşlarıma kendi gardobumdan bir takım giysilerimi kız arkadaşlarıma dağıttım gözlerim dolu dolu oldu. Çok sevindiler. Babamız bizleri şımarık ve her isteğimizi yerine getiren biri olduğu için mont elbise ayakkabı ve çanta daha neler neler çok miktarda almış durumdaydı fazlasıyla fazla olduğundan dağıttım arkadaşlarım çok sevindiler.

Onların sevinçlerinden esinlenerek sizlere bu köşemi yazıyorum. İnanıyorum ki iyilikler yapma yarışında Allah rızası için yarışmalıyız.

Başınızı ağrıtmadan şöyle bitirmek istiyorum hepimizin mutlaka birden çok fazla sahip olduğu bir çok giysi ve fazlalıklar mutlaka vardır. O halde niçin paylaşmayalım ki. Hem vermek ve fakirleri mutlu etmek inancımızda da yeri vardır. İster iyilik olsun ister sadaka olsun ismi çok da önemli olmamalı ama ihtiyaç sahiplerine dağıtıp onları mutlu etmek sevindirmek gerçekten de çok olumlu hatta eylemde bulunanları bile sınırsız mutlu eden bir yüklemdir. Öznesi siz olacağınız bu yüklemler

mutlaka bir şekilde Allah katında değerlendirilir ve dua almış oluruz.

Yaptığınız yapacağınız her tür yardım ve fakirleri, ihtiyaç sahiplerini sevindirme davranışınızı şimdiden kutlar sizleri sağlıklı, hayırlı bir kurban bayramımıza sağ salim olarak erişmenizi Allah’tan diler saygılarımı sunuyorum.

Öyleyse Kurban bayramınızı şimdiden kutluyorum. Allah bu tür iyilik ve yardım eden sizlerden her zaman razı olsun efendim.

Nice sağlıklı ve mutlu bayramlar diliyorum hepinize.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?