YAKLAŞAN ÖSYM SINAVLARI

YAKLAŞAN ÖSYM SINAVLARI
22-06-2021

Batman Sonsöz gazetesi okurlarımız;

ÖSYM sınavları oldukça yaklaştı ve zaman kum saati gibi çalışıyor.

Tahmin edeceğiniz üzere bu sınavlar hayatı önemi olan sınavlardır.

Öğrencilerin yani bizlerin çünkü ben de bu sınavlara giriyorum çalışanlar ve sıkı bir şekilde planlı programlı kendilerini sınava odaklayarak çalışanların kazanmamaları için herhangi bir neden göremiyorum.

Öğrenci arkadaşlarımıza, kardeşlerimize başarılar diliyorum, dilerim yüksek puanlar alıp diledikleri ve haklarında hayırlı olan bölümlere girsinler.

Bir ülkenin olmazsa olmazı gençleridir.

Gençlerin de olmazsa olmazları eğitim ve bilimdir.

Göğsümüzü kabartan Biontek aşısını bulan Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci hanımefendi buluşlarını aldıkları eğitime ve bilime borçludurlar.

Kendilerini de kutlamadan geçemiyorum.

İyi ki varlar iyi ki bizim vatandaşlarımızdırlar.

Bizler de öğrenci olarak prensipler dahilin de derslerimizi çalışarak ve eğitim yarışında üstün başarılar elde edebilmek için sanırım çok çok çalışmamız gerekiyor.

Öncelikle bu önemli farkındalığın farkında olmamız başarıya atmış veya atacağımız en önemli en ön koşuldur. Hatta eğitimde, bilimde rol model alacağımız bilim insanları olmalı ve çok büyük hayallerimiz de olmalıdır.

Bu sınavlar esnasında zamanı çok iyi kullanabilmeliyiz.

Özgüvenimiz hayli çok yüksek olmalı, soğuk kanlı olmalıyız. Unutulmamalı ki

Başarı başarı benimdir diyenlerindir tezini hayata geçirmek başarılı olmak ya da olamamak da bize aittir.

Her ülkenin en büyük serveti, enerjisi, güzel yarınları eğitilmiş gençleridirler. Biz gençler ülkemizi yükseltecek ve ülkemize irtifa kazandıracak taşıyıcı kolonlarıyız. Tıpkı bu güzel vatanımızı bizlere armağan eden büyüklerimiz gibi bizler de bu kutsal emanetin farkında olmalıyız. Ülkemizi kalkındırmak için çağdaş uygarlıkların seviyesine mümkünse ve başarabilirsek daha da ötelere sınırları bile zorlayarak bizden sonraki genç kardeşlerimize teslim etmek gibi ciddi ve kutsal bir misyonumuz var. Bu misyonu mutlaka başarmalıyız. Ya başaracağız ya başaracağız imkânı yok Allah’ın izniyle mutlaka başaracağız.

Bu başarmak bir ev ödevi değil yurt ödevidir. Önce yurdumuz ve yurdumuzun da içinde yer aldığı bu gezegene de yararlı birer birey ve toplum hatta ülke olarak başaran bizler olmalıyız.

İşte bu yüzden üniversite, bu yüzden eğitim ve bilim gerisi çalışmak ve başarmak diyorum. İnanıyorum hayal ediyorum mutlaka başaracağız.

Siz büyüklerimiz bize inanın ve fırsat verin göreceksiniz şahit olacaksınız kalkınmış ve örnek ülke Türkiye’mizi ve bayrağımızı hür, bağımsız olarak mavi atlasta dalgalandıracağız.

Hepinize mutlu haftalar ve sağlıklar diliyorum efendim.

Tüm öğrenci kardeşlerimize de sonsuz başarılar diliyorum bu arada kendimi de…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?