YAMALI BOHÇA

20-06-2019

Siz Fenerbahçe taraftarı değil de Beşiktaş taraftarı olmalıydınız. Şuna bak: Telveler her yanda (tabakta bile) siyah-beyaz olmuş; fal diliyle söylersek telveler açık ve koyu. Fincanın dibi ve kenarları farklı farklı, aynı şey tabak için de söylenebilir. İşte telveler bazı yerlerde iz bırakmış, bazı yerlerde ise iz yok. İçme tarzınızdan mı oldu acaba? Acale mi içtin kız?! Ayrıca fincandan tabağa da azıcık telve akmış. Şu var ki: Falınız yamalı bohça gibi.

Falınız iki ucu sivri değnek adeta. Beyaz ve siyahtan ibaret. Mesela gördüğüm tilki ve kalaşnikof silah hem olumlu hem de olumsuz bir simgedir. Her ne kadar bir tutarsızlık görülse de falınız ilginç hatta şaşırtıcı. Çünkü burcunuza çok uyumlu. Zekanız büyük bir kurtarıcı sizin için.

Kız, yeminle, mutfakta yemekle uğraşmanız ve falı dinlemeye çalışmanızda da bir tutarsızlık mevcut. Üstelik konsantrasyonumu bozuyorsunuz!

Fincanın dibi yüreğiniz gibi. Hem açık hem kapalı. Kimi vakit neşeli, güneş gibi; kimi vakit hüzünlü, bulut gibi. Öylesine anlık duygular yaşıyor yüreğiniz. Ansızın gelen sıkıntılar ve ansızın gelen sevinçler görüyorum dipteki telvelerde. Ben söylemiyorum, fal söylüyor. Dipte kapalı ve açık yolun var. Ama her şey sizin kararlılığınıza bağlı-bu da burcunuzun bir özelliği- güç ve iradenizi kontrol ederseniz yolunuz açık kalacak. Ancak dikkat etmeniz gereken bir husus var: Dipteki tilkiden dolayı. Aslında tilki simgesi sizin burcunuza delalet sayılabilir. Tilki zeki olduğu kadar burnu iyi koku alan bir hayvan. Burcunuza göre siz de gözlemci ve zekisiniz. Hemen zeki olmadığınızı söylemeyin. Ben bilmem, falınız ve burcunuz söylüyor. Ben bir falcı olarak gördüklerimi okurum. Neyse, bu havadan sonra… Evet, geniş çevrenizde dost görünümlü fakat tilki postlu bir kurnaz sırıtıyor. Ancak endişeye mahal yok. Hem artık bunu bir uyarı varsayacağınız gibi zekanızla bu tilkiyi bertaraf edersiniz.

Fincanın bir kenarında arkada bir kuş, önde bir kedi fark ettiniz mi? Bakınız, pek yakınlar. Hayatınızın neredeyse bir hayvanat bahçesine döndüğünü düşündünüz. Normaldır. Falları da bir fabl gibi düşünebilirsiniz. Nitekim, hayvanlar birer insanı simgeliyor. Ancak bu iki hayvanın ard arda görülmesi duygusal ve manevi boyutu zenginleştiriyor. Ufukta aşk kokusu! Kuş oldukça klasiktir. İşte uzaktan bir haber bekliyorsunuz ve onu alacaksınız. Bu hayırlı ve mutlu bir haberdir. Belki uzun süredir görüşmediğiniz biri misafiriniz olacak.

Kediye gelince, aynı tilki gibidir. O nankör ve arkadan iş çeviren sözde bir dosttur. Ek olarak biraz maddi kayıp yaşayabilirsiniz. Bu dönemde cebinize her zamankinden daha dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ha, şunu unutma: Burcunuza uygun olarak dost canlısı olduğunuzdan sakın ola kedi ve tilkilere aldanmayasınız. Çevreniz kalabalık olduğu için böylesi bir handikap var, o yüzden daima uyanık ve kurnaz kalmalısınız. Ayrıca şu lanet kedi olumlu bir özelliğe işaret ediyor. Aynı zamanda uysal kedicik, sizi dinleyen bir dostunuz olduğuna delalettir. Özellikle kuş ve kedinin varlığı bu özelliği özetliyor.

Fincanın diğer kenarında bir tavuk dikkatimi çekiyor. Bildiğimiz gibi tavuk da kuşlar ailesindendir. Bu simge kuş gibi olumludur. Ayrıca bu kez muştulu haber vermiyor. Şifa da dağıtıyor. Eğer bir hastalığınız varsa ya da bir hastanız varsa iyileşeceğinizi muştuluyor. Acil şifalar dilerim! Bunu tavuk söylemedi, ben söyledim.

Bu ne?! Tabağın dibi mübarek alfabe gibi. Bu kez en azından benim de harfim var. Harfler çoğunlukla tanışma olmakla beraber yaşanacak kısa süreli duyguları işaret etmektedir. Şu da bilinmeli: Harfler erkek adı olacağı gibi kadın adı da olabilir.

Ç- harfi, adı Ç…. olan biriyle tanışacaksınız. (biz zaten tanışmışız) Bu Ç…. sizin mutlu olmanız için dua ediyor.

S- harfi de var. Pozitif bakışlı biri. Size yararı dokunacakmış.

Bir de T- harfi: Neşeli ve enerjik biri size manevi yönden destek sunuyor.

Tabağın dibindeki bir kenarda kalaşnikof silahı nettir. Bu silahın varlığı, yüksek mevkili kişilerden iş teklifi aldığınızı gösteriyor. Ayrıca günlük sıkıntılarınız azalacak, mutlu anlarınız çoğalacaktır.

Ve sona doğru geliyoruz. Dipteki telve yoğunluğu muhabet halinde iki pengueni andırıyor. Penguenler, amaçlarına ve isteklerine kısa sürede ulaşacağını gösteriyor. Hedef ve hayallerin büyük de olsa kuşanmış olduğunuz donanımla (silah da diyebiliriz) onlara kavuşacaksınız. Doğrusu bu da an meselesidir. Çünkü kararlı ve emektar yapınız aklınızla bütünleşince tüm güçlüklerin kolay ve keyifli hale döndüğünü göreceksiniz. Falın geneline bakarak diyebilirim ki her ne dilek tutmuşsanız en yakın zamanda gerçekleşecek ümidi taşımaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?