YAPMA PETROLSPOR

YAPMA PETROLSPOR
20-09-2021

Petrolspor kendi saha ve seyircisi önünde Bergamaspor’u ağırladı.

Karşılaşma hızlı başlayınca inanılmaz bir maç bizi bekliyor havasına girdim.

Öyle ki dakikalar 2’yi gösterdiğinde Bergama penaltı kazanıyor, bu penaltıyı son haftaların başarılı ismi Cihan Şentürk kurtarıyor ve takımına itici güç oluyor.

Bu sinerji ile ataklar geliştiriyor ve dakikalar henüz 8’i gösterdiğinde golü, golcüsü Aykut Çift ile buluyor . Sonrasında ise hiçbir aksiyon yaşanmıyor. İki takım oyuncuları ne yaptığını bilmeyen bir oyun anlayışı içine girdiler. Karşılıklı top kayıpları ve zevksiz futbol, ilk yarı boyunca devam etti. İkinci yarıda ise savunmamızın basit bir hatası ile Bergama Belediyespor golü buldu ve maçı bu şekilde bitirmek için sıkıcı olan filmi iyice sıktı. Yattılar kalkmadılar, oynamadılar oynattırmadılar. Takım uyudu, biz uyuduk. Olan ise yine evimizde altın değerinde hediye ettiğimiz 2 puana oldu.

Evet, 2. iç saha maçımızda da berabere kaldık. Puanlarda cömerdiz ama pozisyonlar bulma konusunda aynı şeyleri söyleyemeyiz. Tamam takım yere basıyor, toparlanacaklar, daha iyi olacaklar derken yine geriye gidiyor. Üstüne koyacaklarına, takımdan neler veriyorlar neler. Örneğin penaltı pozisyonunda savunmamızda İlyas’ın yaptığı nedir Allah aşkına! Sırtı kaleye dönük adama ceza alanı içinde yapılacak müdahalemiydi! Bırak adam çıksın nereye gidiyorsa gitsin. Diğer taraftan, golü bulduğumuz pozisyonda Ferhat’ın sol bekten müthiş çıkışı ve goldeki asistinden sonraki oyunu neydi? İyi başladığı maçı kendine kabusa çevirdi. Müdahale edemediği basit top sonrasında rakip golü buldu ve ipi orda kopardı. Her pası sıkıntılı,her müdahalesi başarısız.  Orta alanda Akın Alkan! Hayırdır Akın bir sıkıntın mı var diyesim geldi maçı izlerken. Yerini mi yadırgadın, yoksa kafanı kurcalayan bir sorunun mu var? Aklın kesinlikle sahada değil ve bu geldiğin günden beri öyle. Sen bu değilsin ve kalitene bu yakışmıyor. Bir an önce toparlanmalısın veyahut birileri seninle oturup iyice konuşmalı. Fatsa galibiyetini getiren ilk 11 bugün sahaya sürülmedi. Savaş neden yedek başladı merak ediyorum. Bunu hocaya sormak isterdim. Gerçi arkadaşlar maç sonu röportaj yapmak istedi ama Zafer hocadan red cevabı aldılar. Böyle olunca da kafamızda sorular birikiyor bizde buraya yazıyoruz. O kadrodan tek değişiklik ise Hasan Çavdar. Sanırım hoca Fatsa deplasmanında Savaş-Hasan değişikliğinden sonra golü hemen bulunca böyle bir düşünce içine girdiğini düşünüyorum. Ama gelin görün ki bugün Hasan Çavdar’da bir şey yapamadı. Bence kulübede hamle oyuncusu olabilecek bir ismi göstermek için yedek oturttu diyeceğim bu da abes kaçacak.

Zira yedek kulübesinde hocanın içini rahatlatacak, bize oyunun seyrini değiştirecek ve bizleri heyecanlandıracak isimler yok maalesef. Bergama karşısında yapılan değişiklikler de bunu kanıtladı. Ha birde sezon başında her mevkide alternatif oyuncumuz var denildi. Sağ bekte Samet Aydın sakatlanınca ön liberoda Okan Toprak o mevkiye yerleştirildi ve orta alana Orhan Nahırcı geçti. Aklımdaki başka soruda sağ bekte oynayacak direk bir oyuncumuz yok muydu? Hani alternatif isimler nerede?

Böyle olmaz hocam. Ligin henüz 3.haftası ama bu şekilde devam edersek sıkıntıların faturası size kesilir. Çıkıp takımdaki ruhsuzluğun ve bu heyecan vermeyen futbolun sebebini açıklayın. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Geçen yazımda da söylediğim gibi Fatsa deplasmanında 2.yarının ilk 15 dakikasında oynanan futbolu istiyoruz. Aynı oyuncularla ve aynı teknik heyetle yaşandı. Bunun üzerine gidin, gitmelisiniz. Yoksa haftalar geçtikçe ve puanlar kaybedildikçe bu şehir üstünüze gelir.

Ve ey yönetim siz de bütünleştirici yönünüzü kullanmaya başlamalısınız. Şahsen takımdaki eksikleri ve eleştirileri yapınca takımı veya sizleri sevmiyoruz anlamı çıkarmayın.

Aksine bu takımı nasıl sahiplendiğimizi görün. Bu yapıcı eleştirilerimizin altında başka bir şey kimse aramasın. Taraftar ile, şehir ile, basın ile bütünleşme çalışmalarınızı hemen devreye koyun. Böyle bir plan var ise de bunu açıklayın.

Henüz yolun başındayken ve kaybedilmiş bir durum yokken adım atmanın doğru olacağını düşünüyorum.

Unutmayalım ki başka Petrolspor yok!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?