YARASALAR İNSANLIK DERSİ VERİYOR!

YARASALAR İNSANLIK DERSİ VERİYOR!
16-02-2023

Deprem hepimizi etkiledi.

6 Şubat’tan bu yana her gün klavye başında makalemi yazmaya tam başlar iken o deprem görüntüleri gözümün önünde canlanınca gözyaşlarım akıyordu…

Hele hele o babanın, göçük altında kalan kızının elini tuttuğu o kare, üzüntüden dolayı 4 akşam üst üstte beni hastanelik etti…

Ve daha nice dramlar…

Bir de Batmanlıların depremin ilk gününden itibaren dayanışması…

Doğduğum kent Batmanımızla bir kez daha gururlandım.

Bu dayanışma için ne yazsam kelimeler kifayetsiz kalır.

Bir de bu dayanışmanın içerisindeki Yarasalar taraftar grubu maşallah sizlere…

Yarasalar taraftar grubu, yaptıkları dayanışmayla alkışı hak ediyor.

Takım kötüye gidiyor takımı ateşlemek için tesislere gidiyor, deprem oluyor; Batman’a gelen depremzedelere tek değil, deprem bölgesindeki enkaza da gidiyor.

Takımlar otobüslerini gönderiyor, Petrolspor neden göndermiyor sosyal medyada tartışma başlar iken Yarasalar, kulübe gidip otobüsü istiyor ve otobüsle depremzedelerin yanına gidiyor.

Kırmızı-Beyazlı ekibin fedakar yöneticilerinden Cahit Tok, Yunus Emre Toprak ve Yunus Öndaş’ın da desteğiyle takım otobüsü, deprem bölgesi Kahramanmaraş’a gidiyor.

Şampiyon bazı futbolcularımız, formalarını satışa çıkarıyor. İlk talipliler Tok, Toprak ve Öndaş’ın olmasına şaşırmadım. Çünkü her yardımda Tok, Toprak ve Öndaş yer alıyor.

Biz ne genç iş insanları gördük!..

Memleket ağızlarından çıkmıyor ama memleket uğruna elleri ceplerine gitmez!

Yoruma gelince onlardan daha iyi yorumcu yok ama dayanışma adına yapılan faaliyetlerde adları bile geçmiyor. Çünkü kendi adlarını yaşatacak kadar henüz büyümeyenler var…

Yarasalar, deprem bölgesine gidiyor bu kez geceleri uyumadan enkaz da hem yardım dağıtım hem de en kaz çalışmalarına destek oluyor.

Yaptıklarıyla örnek olan ve gençleri sokaklardan alıp birlik ve beraberlik yolunda götüren Yarasalar, cebinden harçlıklarıyla Batman’ı başarıyla temsil ediyorlar.

Depremzedeler Batman’a geliyor. İlk boş evler için Yarasaları arayan arayana.

Eski futbolcu ve eski yönetici Bülent Kurt’un sosyal medyada önceki gün bir paylaşımında şu görüşlere yer vermişti;

“Depremin ilk gününden itibaren Yunus Öndaş iş makinalarını deprem bölgesine göndermiş, Cahit Tok hem medical malzemeleri konusunda gerekli yardımı göndermiş hem de YARASALAR öncülüğünde Aykut ÇİFT’in formasını satın alarak depremzedelere bağışlamış, Yunus Emre Toprak da Akın Akman’ın şampiyonluk formasını satın alarak depremzedelere bağışlamış. Şimdi de Yarasalar ile birlikte Petrolspor takım otobüsünü erzak ve çocuk oyuncaklarıyla birlikte deprem bölgesine göndererek 3 öğün yemek dağıtımı organize edilerek bir kez daha depremzedelerle dayanışmayı büyütmüşler. Batman Petrolspor camiasının güzel dayanışmasına öncülük ettiği için başta Yarasalar olmak üzere bu 3 yöneticimize bir Petrolspor taraftarı bir Batmanlı olarak teşekkür ederim.”

Kurt’un paylaşımına noktasına-virgülüne katılıyorum.

Yarasalar doğru yoldasınız.

Birçok İl’in taraftar grubuna insanlık dersi veren Yarasalar taraftar grubu, geçmişte deplasmanlarda sandalye üzerlerinde yattı, cebindeki harçlıkları, Üniversite okuyan taraftar kardeşlerimizin masraflarına harcadığına geçen yıl bir deplasmanda harcadığına şahidim.

O yüzden Yarasalar dimdik ayakta…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?