YAZIK

10-10-2019

Petrolspor ligin 7.haftasında komşusu Diyarbekirspor’u evinde ağırladı. Hava ve haftaiçi olmasına rağmen tribünler güzeldi. Maç kadrolarına baktığımda da  kabul edilebilecek bir 11 sahadaydı. Buraya kadar her şey iyi ama maça ve seyir zevkine gelince orda birazcık duraksadım. Özellikle Maçın ilk yarısını izlerken, ‘’bu oyuna ne yorum yapacağım’’ diye düşünüp durdum. Gerçi 2.yarısı da çok farklı değildi ama hikayesi birazcık farklıydı. Zira iki takım temkinli oyunu seçmiş ve olabildiğince kontrollü futbol tercih etmişlerdi. Haliyle de orta alan mücadelesi senaryosu izleyip durduk.

Dediğim gibi aksiyonsuz ilk yarım devrede akıllarda kalan tek pozisyon Çetin Turan’ın güzel şutuydu.  Son yarım devrede ise oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahaleler olunca birazcık kıpırdamalar başladı . Topu ayağında tutan Petrolspor olsa da cılız ataklar karşılıklı gelişti. Net bir pozisyonda, ikinci yarı aziz Ceylan’ın yerine oyuna giren Şükrü Kaan Kılıçaslan topu ağlarla buluşturamayınca saç baş yolduk. Maç bitti diye toparlanırken Diyarbekirspor ,son dakikada bulduğu fırsatı değerlendirerek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdı. Yenemiyorsan yenilme anlayışını koruyamadık ve yeni bir başlangıca zorlu geçişe moralli giremedik.

Galibiyet hangi takımın hakkıydı denilse, ben kesinlikle tam bir beraberlik maçıydı diyebilirim . Bu maç bir yana, geçen haftalarda oynanan zorlu  maçları, rakipleri ve aldıkları puanları  görünce, Petrolspor’dan daha iyi olmadıklarını açıkça söyleyebilirim. Biz de bazı sorunlar var ve kulüpte bu rayına girmediği sürece alınan sonuçlara şaşırmamak gerekir. Yönetim, hoca değişince haliyle sistemde de değişiklikler oluyor. Bundan en çok sahadaki futbolcular etkileniyor. Örneğin bir önceki iç saha maçında çift forvet oynayarak Somaspor’a zor anlar yaşatan ve akabinde golü bulan temsilcimiz, bu hafta evinde tek forvet çıkmayı tercih etti. Olabilecek bir durum mu derseniz evet derim . Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Tarık hoca da sistemi ve oyun planını, aksilik ve sakatlıklar olmazsa yakın zamanda sahaya yansıtır diye düşünüyorum.

Emin olun bireysel olarak düşünüldüğünde takım da iyi ve kaliteli isimler var . İyi bir uyum yakalamak ve Takım olmak çok önemli . Mesela birkaç isim sayayım. Savunmanın önünde, orta alanda Çetin ve Ardahan bana göre çok kaliteli isimler.Çetin basmadık yer bırakmazken,Ardahan savunmaya dönük oyun anlayışıyla rakiplerin ataklarında önemli müdahalelerde bulunuyor. Kanatlarda Ali Kuleli ve Ali Kemal çok yetenekliler.Ancak biraz daha inisiyatif alıp, kritik zamanlarda sazı ellerine almalı ve hücum bölgesinde etkili olmalılar .

Bunun yaparken de bekleriyle koordineli olmalılar. İletişim ve yardımlaşma iyi olmalı ki sağ ve sol bekler de hücuma çıkabilsin. Bek demişken sağ bek de Fatih Aydın’ı es geçmeyeyim.Tam bir görev adamı . Yanında stoperde Fahri ile iyi işler yaptılar. Celal Aras’ın yokluğu belli olsa da dönüşü ile savunmadaki aksaklıklar asgariye inmiş olur. Takımdaki başrollerin dışında senaryonun da iyi hazırlanması şart elbette. Peki ne yapılmalı ? Hücum bölgesine çok hızlı geçişler yapılmalı ve gol bölgesine etkili toplar gönderilmeli. Takım olarak koşu mesafemizi ve kaleye şut istatistiklerini artırmalıyız. İyi bir oyun kurgusu, düzenli bir sistem şart. Bahsini ettiğim eksikliklerin giderilmesi ile takımın ivmesinin değişeceğine inanıyorum. İvme artıkça kaybedilen puanların telafisi de alınmış olur.

Son dakikalarda yenilen gollerle kaybedilen maçlara Diyarbekirspor maçını da talihsiz bir şekilde ekliyoruz. Umarım bu son dakika psikolojisi üstümüze lanet olarak kalmaz. Gerçekten bugün en kötü ihtimalle berabere bitmesi gereken maçın mağlubiyetle bitmesi yazık oldu. Üzüldük mü evet! Çünkü Puan sıralamasındaki yerimiz kabul edilir değil. Tehlike çanları çalmadan bir an önce tırmanışa geçmek gerek .Atılması gereken tüm adımlar daha da geç olmadan atılmalı.Umarım hafta sonu Pazarspor deplasmanında alınacak bir galibiyet bunun ateşini fitiller. Son olarak hafta içi olmasına rağmen  maça gelen ve son düdüğe kadar susmayan taraftarları tebrik ediyorum. Bu takımda birazcık enerji var ise bu da sizin sayenizdedir. Ateşiniz hiç sönmesin .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?