YAZIK ETTİK, ÇOK YAZIK

08-03-2016

Hâlbuki ne zor kurtulmuştu vatan. Bedeli kan ile ödenen topraklarda, bağımsızlık tarifi güç acıların ardından elde edilmiş, tarihin asla unutmayacağı bedeller ile geleceğe medeni bir toplumun inşası için kocaman umutlar var edilmişti.

Büyüğünden, küçüğüne, yaşlısından gencine, zengininden fakirine topyekûn bir mücadelenin ardından bu hale gelmişti, vatan.

Yaşanan büyük acının en sonunda kurtuluş savaşı ile gelen zafer büyük bir kaybedişin ardından, özün devamı için büyük bir zafere dönüşmüştü.

Geleceğe dair medeni bir toplumun inşası için köhnemiş bütün sistemlerin kaldırıldığı, birey farklıkların yok edildiği, toplumsal eşitsizliğin sağlanacağı tam bağımsız bir Türkiye.

Kadının iş hayatına ve bütün sosyal projelere katılabileceği, manevi özünü kaybetmeden bilim ile beraber, sanayici kimliğini geliştirecek, sanayi ülkesi Türkiye.

Eskimiş medreselerin yerine kurulan üniversiteler ile eğitim kalitesini geliştirecek olan Türkiye. Sonuç mu? Maalesef hüsran olmasa bile hayal kırıklığı var eden bir geride kalmışlığı yaşıyoruz.

Yüz bin Mehmetlerin Çanakkale de içtiği şahadet şerbetinden zerre feyiz almayan ve özünü unutan torunların getirdiği halin acısını yaşıyor şimdi bu memleket.

Demokrasi unsurunun vazgeçilmezi olan siyasetin insani karakterinden etkilendiği ve siyasetin her toplumun kendisine benzediği ve ona göre gelişim gösterdiğini hesap edememiş ve son derece başarısız bir siyasi çizgi ile buyurun size son model demokrasi. Maalesef siyaseti kendimize benzettik, karın tokluğuna şakşakçılık ettik, sistemlerin adamlarını var ettik ve millet olarak yerimizde sayıp durduk.

Yazık ettik, çok yazık ettik!

*Şimdi nasıl olacağını kestiremediğimiz sonumuz ile beraber manasını bulamadığımız çelişkiler yaşıyoruz. Buyurun bulabiliyorsanız siz bulun;

*İnsan ölmesin diyenlere, hainler ölsün diyenlerin türediği memleketin, hainlerini bulun.

*Doğuyu batının gözünde bu denli, farklılaştıran ve koskocaman bit toplumu bu derece huzursuzluğun sebebi görebilen zihniyetin kaynağını bulun.

*Sevdiklerimizi sevecekler diyenlerin, insani karakterlerinde şerefi bulun.

*Bülbülün altın kafeste hasret ile andığı özgürlükten yoksun bu topluma mutlu olmanın bir yolunu bulun.

*Doğuda gelinlere takılan altınlardan yola çıkıp, hani doğuya yatırım yapılmamıştı diyebilen aklın var olduğuna dair ispatı bulun.

*Sen Amedsporu mu tutuyorsun söyleyişindeki düşmanca tavrın bana mantıki izahını bulun. Bir futbol karşılaşmasından etnik ve sosyolojik mesaj çıkartabilen beyinlerin çalıştığına dair ispatı bulun.

*Yanı başımız dönmüşken kan gölüne, kahrolası bu savaşlara bu vatanın evlatlarını kurban etmeden nasıl kurtulacağımızı bulun.

Ve Allahın aşkına, bu vatanın çocukları için yarınlara umudu bulun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?