YAZIK Kİ NE YAZIK

11-12-2017

Petrolspor sakat ve cezalı futbolcularından yoksun Bingöl deplasmanında müthiş bir galibiyeti yine son saniye golü ile kaçırdı.

Maçın zor geçeceğini biliyorduk ama bu denli enterasan geçeceğini tahmin edemezdik.

Toprak sahaları andıran, patates tarlası tabirine uyan bir zeminde ve  maçın henüz 6.dakikasında hakemin Petrolsporlu Erman Taşkın'ı kırmızı kartla cezalandırması ile sıkıntılı ve enterasan dakikalara merhaba dedik.

Şöyle ki: Maçın başı ve takımınız 10 kişi kalıyor ve ona rağmen 2-0 öne geçiyorsunuz. Anlamsız ve tutarsız düdükler, sert ve agresif futbol oynayan rakibinize karşı skoru korumaya yönelik savunma hattı oluşturuyorsunuz. Tam maç bitti derken uzatmaların da 6.dakikasına giriyorken golü kalenizde görüyorsunuz ve cepte olan 3 puandan son pozisyonda oluveriyorsunuz.

Yazık ki ne yazık dimi.

***

Neyse maçın detaylarına inelim.

Takımın karşılaşma öncesi kadro yapısında farklı isimler görmedik ama Halil Aşut'un kart cezalısı olması nedeniyle o bölgede savunmanın önemli ismi Celal Aras'ı görünce şaşırdık. Gerçi görevini layığıyla yaptı ama özellikle rakibin son dakikalardaki yan toplarında keşke yerinde oynasaydı dediğimiz dakikalar oldu. Takımın tüm planları ise henüz maçın 6.dakikasında bozuldu. 10 kişi kalınca gerildik önce ama Reha Kurt'un güzel paslaşmalar sonucu golü ve hemen sonrasında Emre Bayram'ın 12Bingöl savunmasının hatasını değerlendirmesi sonucu 2-0 Öne geçmemiz bizi rahatlattı.

Devreyi bu sonuçla kapatınca 2.yarı varını yoğunu ortaya koyacak bir rakip bekliyorduk ama tüm hatlarıyla da savunma yapacak bir Petrolspor beklemiyorduk açıkçası.

Geriye çekildikçe saldıran, saldırdıkça da pozisyonlar bulan Bingöl temsilcisi 2.yarının henüz başında golü atması Petrolspor kanadında paniğe yol açtı. Farkı 1'e indiren ev sahibi 12Bingölspor üst üste ataklar geliştirdi. Dakikalar eridikçe gerilen ve centilmenlikten uzak tavırlar sergileyen Bingöl ekibi, faul gerekçesiyle dışarı atılan iki topu da rakibine vermemesi gözlerden kaçmadı. Maçı kazanıyoruz diye düşünürken uzatmaların son saniyesinde kornerden gelen kafa golüne mani olamadık ve yine yine demekten kendimizi alamadık. İki duran top, 2 kafa golü ve son saniyede avuçlarımızın içinden kayıp giden 2 puan.

Daha öncede son dakika kâbusu diye başlık attığım yazımı hatırlıyorum.

Şimdi ne başlık atmalıyım bilmiyorum. Belki biraz daha ileride oynayabilir ve rakibi kalemizden uzak tutmamız gerekiyordu diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz ama Hakemin kötü yönetimine, takımın 10 kişi kalmış olmasına ve deplasmanda o zemine rağmen en azından mağlup olmadık diye düşünerek kendimize teselli veriyoruz. Puan sıralamasında biraz daha yukarıda olabilirdik ama olmadı.

***

Yenilmezlik serimizi 9 maça çıkardık ve hafta sonu sezonun yarı devresinin son maçını evimizde Çatalcaspor ile tamamlayacağız.

Güzel bir sonuçla yarı devreyi kapatıp yukarıdan uzaklaşmayacağız ve ara dönemde enerji depolayıp takviye transferlerle 2.yarıya hazırlanacağız diye düşünerek ümitlerimi hiç olmadığı kadar sıcak tutuyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?