YAZIKTIR, YAZIK!

31-01-2017

Neden bahsedilir bu kadar barıştan, kulaklarımın içi çınlar, başımın içinde türlü türlü ağrılar… Esnafından, annesine, babasından, bankacısına kadar herkes tutturmuş barış der, bu ülke de savaş mı var?

Neden bu kadar bahsedilir ekmekten, un girer rüyalarıma, vicdan eder uyuyamam… Sağa döner düşünürüm, sola döner düşünürüm, kahveye bir çay içmeye iner konuşulanlara kulak kesilirim herkes ekmek der, bu ülke de ekmek bulmayan açlar mı var?

İşsizlik, haksızlık, adaletsizlik her şeyin sonlarına ekler bizim bu millet ‘’lik’’ leri hiç mi iyilik yok bu memlekette. Esnaf fiyatlar düşük kar yok der. Millet elimizde ki ancak yarım kilo almaya yeter der. Yaşlılar eskiden böyle miydi evlat der, analar bulduğunu tencerenin içinde akşama yetiştirme derdine girer, akşam bey ile hanım arasında geçim derdi  girer, bir sesimi duyan var ise cevap versin kardeş kim doğru der?

Bir asırdır, taktık yönlere, doğu der durur biri, ötekisi batıda ısrar eder. Kuzey; kendi halinde bütün her şeyi en çok sevdiğini iddia eder, güney; gelen rus ve alman kardeş ve bacılarımıza misafirperverlikte tavan eder. Bu işin sonu bu ülkeye zarar eder.

Bir asırdır. Bir zihniyettir, yönetir bu ülkeyi. Ne söylemler değişir ne yüzler, siyaset bir kısır döngü der helvayı her dönem yedirirler. Bu kısırlığın sebebi kimdir diye ne bir bakan var ne bir eden. Mademki ortada bir kısır döngü var hadi değiştirelim, yok eğer yok ise dönüp dolaştığımız niye hep başladığımız yerdir, sorarım.

Sanki dünya sadece bize yuvarlaktır. Dönüyoruz, geziyoruz, dolaşıyoruz hep aynı yerde saymaya devam ediyoruz.

Ha birde işi gücü kalmamış bütün dünyanın herkes bizimle oynar. Üzerimize türlü türlü oyunlar. Bütün dünya bizi konuşur, hiç durmadan ekonomimizin bozulması için uğraşır bütün devletler. Böyle olmasaydı bu memleket süper güçlere kafa tutardı. Amerika, Rusya hatta Letonya ve malta bile bizim üzerimize oyunlar oynar.

Bana Öyle geliyor ki;

Birileri bir şeyler söylüyor. Birileri bu söylenilenlere inanıyor. Birileri de muhalif oluyor.

Biz de sistem böyle devam ediyor.

Söyleyenin söylediği şeyin var mı karşılığı desen, valla bilmem.

İnanan neye inandı dersen, ona sor derim.

Öyle ise muhalif neye muhalif, o zaten başlı başına bir konu.

Sistem nedir, dersen işte bu soruya kızarım. Çünkü herkes onu arıyor.

Yoktan var oldu bu memleket. Bir kurtuluş savaşı geçirdi ki dile güzel her zerresinde şehitler yatar. Yazıktır, yazık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?