YENİ BAŞBAKANDAN BEKLENTİLERİMİZ

19-05-2016

Beklenen yeni Başbakan'ın belirleneceği kongreye sayılı günler kaldı.

Şuanda son duruma bakıldığında Binali Yıldırım ismi bağır basmaya başladı.

Binali Yıldırım'ın yeni Türkiye'nin en büyük paya sahip mimarlarından biri olduğu da su götürmez bir gerçektir.

Ulaştırma ve haberleşme alanında kendi bakanlığı döneminde "Türkiye'ye çağ atlattı" desek yerinde olur. Karayollarındaki muhteşem projeler, otobanlar, hızlı trenler, havalimanları, yeraltı tünelleri, liman işletmelerindeki modernizasyon...

Binali Yıldırım, hizmet erbabı olduğunu çalışkanlığı ile ispatlamışken biz de Başbakanlık makamına geçtiği zaman kendisinden şunları talep ediyoruz;

Öncelikle şuanda başında bulunduğu Bakanlıkla ilgili olarak, Batman şehir merkezinde trafikte büyük aksaklıklara neden olan ve şehri adeta iki parçaya bölen demir yollarının şehrin dışına çıkarılması için gerekli çalışmaların başlatılmasıdır. Bununla beraber şuanda Batman-Siirt çevre yolunun yetersizliği ve şehir merkezi sayılacak bir alanda bulunmasından dolayı yeni bir Siirt-Batman çevre yolunun yapılmasıdır. Karayollarında meydana gelen deformelerin aşırılığı nedeniyle yolların yenilenmesi de taleplerimiz arasında. Yine dört gözle beklenen Batman-Diyarbakır arasında bir hızlı tren yapılması...

Batman Havalimanımızdan Kuzey Irak'a seferler başlatılması bununla beraber İzmir ve Antalya gibi illere de uçak seferlerinin başlatılması...

Bunlar Batmanlıların dört gözle bekledikleri gelişmelerdir.

Ulaştırma Bakanlığını ilgilendiren konulara öncelik verdikten sonra;

Batman'ın çehresini değiştirecek ve belki de sağlıkta kendisine yeten bir şehir durumuna getirecek olan Araştırma Hastanesi, Tıp Fakültesi gibi adından söz ettiren projelerin bir an önce hayata geçirilmesidir. Bu vesileyle Batmanlılar Ankara, İstanbul'da değil kendi şehirlerinde daha kolay tedavi olma imkanı bulabileceklerdir.

Başbakandan ilimizdeki diğer sorunlardan olan eğitim sorunuyla da ilgilenmesini talep edeceğiz. Eğitim alanında hızlı bir düşüş yaşayan ve bir türlü silkelenemeyen Batman ve bu durumda olan diğer iller yeni eğitim projeleri geliştirilmesini talep ediyoruz. Bundan belki de daha önemlisi artık kemikleşecek ve sorunları ortadan kaldıracak bir eğitim modelinin uygulanması ve istikrarın bu alanda da sağlanmasıdır.

Belki sadece Batman'ın değil, aynı zamanda ülkenin de en büyük problemlerinden olan işsizlik probleminin çözülmesidir. Okuyan gençler kamu alanında istihdam beklerken, yeterli kontenjan açılmadığı ile ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar. Hem kamu alanında hem de sanayi ve turizm alanında yeterli istihdam alanlarının oluşturulması beklentilerimiz arasında. Özellikle son dönemlerde bölgede meydana gelen olaylar nedeniyle bölge ekonomisinde oluşan gediklerin kapatılması da bir bölge insanı olarak temennilerimiz arasındadır.

Suriyeli mülteciler ile ilgili sıkıntıların da hallolması ve kendileri ile daha yakından ilgilenilmesi gerekmektedir. Bu durumda hem bölge huzuru adına hem de mülteciler adına çok büyük bir iş başarılmış olacaktır.

Ortadoğu'da meydana gelen kargaşa ortamının ülkemiz ve bölgemiz için bir kabus teşkil etmemesi için, doğru politikalar uygulanacağını düşünüyoruz ve temenni ediyoruz.

Bu temennilerimizle beraber yeni Başbakanımıza ve ülkemize bu görev değişiminin hayırlı olmasını diliyoruz. İnşallah bu değişim yarınlarımız adına daha büyük mutlulukların, refahın ve gelişimin vesilesi olur.

Hayırlı günler...   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?