YENİ BİR YÜZ OLSUN!

09-08-2017

Önümüzdeki süreçte Ak Parti’de hareketli bir dönem yaşanacak.

Belde, ilçe ve il yönetimlerinde ciddi değişiklikler yaşanacak.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İl başkanları toplantısında bunun işaretini verdi. Yorgunluk, atalet ve çözülme görülen kadroların değişeceğini söyledi.

Önce Sayın Cumhurbaşkanı neler söylediğine bakalım;

“Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda yorgunluk, atalet, çözülme işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, gayretli, üretken, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edeceklerdir ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu, sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik. Değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen bu çağrıya kulak vermektir."

Sayın Cumhurbaşkanı ifade ettiği gibi yenilim ve değişim şart...

Belli bir süreçten sonra sinerji kaybının yanı sıra üretkenlik ve vizyon kayıpları yaşayan teşkilatlar oluyor.

Ak Parti gibi devamlılığı olan ve büyük hedefler koyan bir partinin dinamik kadrolara ihtiyacı var.

Şimdiki kadrolar kötü veya yetersiz mi?

Hayır.

Ama, değişimde kaçınılmazdır.

Her partide olduğu gibi Ak Parti’de de bir yenileme sürecine ihtiyaç var.

2019 seçimi ve akabinde 2023 hedefi bu değişimin gerekliliğini ortaya koyuyor.

***

2019 seçimine yaklaşık 2 yıl var.

Tabi ki bir erken seçim olmazsa.

2 yıl uzun bir süre gibi görülebilir ama Ak Parti her şeyi en küçük detayına kadar irdeleyip çok önceden hazırlıklarını yapan ve bu zaman diliminde eksikliklerini gideren bir partidir. Değişim için en uygun zaman şimdidir.

2019 yılında sadece 1 değil 2 seçim olacak. 2019 Mart ayında belediye seçimleri, 2019 sonbaharında ise Başkanlık seçimi var. İlk kez o seçimde başkanlık sistemine geçmiş olacağız.

İçteki gelişmelerin yanı sıra dış gelişmeler de bu seçimleri önemli kılıyor. 2023 virajına az bir süre kala 1 Haziran seçimindeki tabloyu bir daha görmek istemiyor, AK Parti kurmayları...…

Sayın Cumhurbaşkanı o nedenle işi ciddi ve sıkı tutuyor. En küçük bir gevşemeye izin vermek istemiyor. Yoluna bilgili, kültürlü, genç, vizyon sahibi ve dinamik yapılarla yola devam demek istiyor ki olması gereken de budur.

Sonuç itibariyle bu bir nöbet değişimidir. Kırgınlıklara ve küskünlüklere mahal vermemek lazım geliyor.

***

Bu değişim yaşanırken seçilecek yeni yönetimlerin halk nazarında kabul gören kişilerden oluşmasına büyük özen gösterilmelidir.

Geçen gün bir arkadaş yapılacak olan kongrelerde aday olacakların isim listesini çıkardı. Batman il başkanlığı için 40 civarında isim yazdı.

İsim çok ama hepsi eski yüz.

Yani yıllardır siyasette olan, çeşitli kademelerde görev almış, hatta aralarında farklı partilerde de çalışmış 40 isim belirledik. Belki müracaat edenlerin sayısı 40’ı katlayacak. Kasım ayı sonuna kadar kongrelerin bitmesi hedefleniyor. Şubat ayına da sarkmalar olabilir. Özellikle il kongresinin Ocak ayında olması muhtemeldir. Anlaşılan o ki, hareketli bir dönem yaşayacağız.

***

Şunun altını çizmekte fayda görüyorum. Batman üzerinden değerlendirme yapmıyorum. Olaya genel olarak bakıyorum.

Sayın Diyaeddin Uçar, uzun yıllardır tanıdığım, sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandır. Belki görevine devam etmesi istenecek ve aday gösterilecek.

Ne olacağını tabi ki bilmiyorum. Genel anlamda bir değişimin gerekliliğine işaret ediyorum. Tüm il yönetimleri değişmeyecek. Belli bir sayıda kalacak. Batman var mı yok mu o da zamanla belli olacak.

Eğer Ak Parti Batman’da değişime gidecekse, halk nazarında sevilen ve takdir gören biri olmalıdır.

İl başkanlığı, vizyon, üretkenlik, dinamizm gerektiren bir makamdır. Ak Parti aday göstereceği şahsı geniş kitlelerle istişare ederek ve araştırarak belirlemelidir. Değişim beklenen kalitede olmazsa, kâğıt üzerindeki değişimden başka Ak Parti’ye bir getirisi olmayacaktır.

Değişim olacaksa yeni bir yüz olsun!

Aksi takdirde Parti içinde A gitmiş B gelmiş çok da önemli olmayacak.

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanı yapılacak kongrelerin bazılarına katılacak. Batman kongresini de katılmalarını arzu ediyoruz.

Dostçakalınız...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?