YENİ DÖNEM BATMAN

27-08-2019

Kavurucu sıcakların sonlarına doğru yaklaştığımız Batman’ımızda sonbaharla birlikte ne gibi değişiklikler olacak, çok merak ediyorum doğrusu.
Ne tür projeler ne tür hedefler? Geçen seneye göre bir adımda olsa ilerlemek kabulümdür bir vatandaş olarak memleketim adına inanın.
Bana öyle geliyor ki çoğu zaman yerimizde sayıyoruz sanki.
Bir sene önceki seneden daha farklı bir Batman’la karşılaşabilecek miyiz?
Bu güzel şehir daha nasıl yaşanılabilir hale getirilir sizce?
Onca sorun varken kültür sanat da neymiş denebilir ama insanları lig maçları gibi rehabilite edecek güce sahiptir aslında kültür sanat etkinlikleri.
Çocuklar ve Yetişkinler için bol bol tiyatro ve konserler olacak mı acaba?
İnsanlar, dikkat ediyorum uzun kış gecelerinde evlerine kapanıp tüm senaryoların birbirine benzediği dizileri izlemek istemiyorlar. Ya da en azından bu dizileri izleyerek eve kapanmayı istemeyen hatırı sayılır bir kesim var.
Ahmet Güneştekin Sanat Galerisi fikri vardı bir aralar o ne durumda mesela?
Eski Kütüphanemizin bulunduğu yer inşaat halinde, yepyeni modern bir kütüphane düşünülüyor biliyorum, umarım şehrin vizyonunu değiştirecek bir yapıyla karşı karşıya kalırız.
Aslında yeni yapılacak kütüphane binasına eklenecek birçok etkinliğin bir arada yapılabileceği değişik istasyonlar da yapılabilir. 
Kültür Sanat Galerisi de bu binamıza eklenebilir. 
Kompakt binalar her zaman için daha kullanışlı oluyor.
İnsanlar, her bir etkinlik için farklı farklı yerlere gitmekten pek haz etmiyorlar haklı olarak.
Geçenlerde bir arkadaşımla Batman’da farkındalık yaratacak ne gibi projeler yapılabilir konusunu konuşuyorduk. İnşaat mühendisi bir arkadaşı ile birlikte Esentepe tarafında yüksekten aşağıya doğru çok büyük bir şelalenin yapılabileceğini ve şehre serinlik anlamında çok ciddi değer katacağını anlattı.
Çömçe göbeğinde yer alan fıskiyenin bile nasıl bir seremoni ve serinliğe imza attığını görebiliyoruz, kaldı ki böylesine devasa bir şelale, düşünsenize etrafında çay bahçesi tarzında açılmış cıvıl cıvıl mekanlar.
Şehir sadece TPAO tesislerine mahkûm edilmemeli serinlik anlamında. 
Bu tür projeleri teşvik edici ve hatta ödüllendirici yarışmalar yapılması kanaatindeyim.
Gazetemizin başlatmış olduğu raybüs projesi mesela. 
Nedir son durum bilmiyorum ama cidden hayata geçirilirse bir çok insanın Diyarbakır şehrine ulaşımı ve hatta havalimanını kullanımı anlamında ciddi trafik oluşturur. 
Madem uçakları memleketimize getiremiyoruz o halde kendimiz, sefer sayılarının daha çok olduğu Diyarbakır’a gideriz. 
Daha önceki yazılarımda Havaş ulaşım projesi gerçekleştiği takdirde, Batman Havalimanına mahkûm olmayarak hele bir de 350 TL gibi fahiş fiyatlarla uçuş yapmayacağı bir zemin oluşturacağı su götürmez bir gerçektir.
Daha yürüyecek çok yolumuz var biliyorum ama bunları sürekli gündemde tutmakta da fayda görüyorum doğrusu dostlar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?