YENİ DÜNYA DÜZENİ

19-05-2020

Covid:19 virüsü insanlığı etkisi ve yetkisi ne alarak, yeni dünya düzeni kurulmasına neden oluyor.  Dünya  şaşkınlık içerisinde komplo teorileri üretmekle meşgul.  Hayat zaman zaman durma noktasına geliyor. İnsanların çoğu dünya hayatının geçici olduğunun farkında değil. Ahireti akılarına getirmiyor. Dünyaya tutunma gayret ve temayülü ile günlerini geçirmekle meşgul.
Dünyayı idare etme sevdasında mutlu ve put lu azınlık ise, kendine göre komplo teorileri üreterek insanlığı esir alma gayretinde. 2040-2050 yıllarının hesaplarıyla meşgul. Bu hesaplar dünya nüfusunun 2/3 nü yok ederek, kendileri için uygun coğrafyada hakim olarak yeni dünya düzeni oluşturmak. Bunun için projeleri: DİPMADE; Beyni yöneten sistem, Nano teknoloji, insanlara  Cip takılarak, insan beynine hükmetmek .Avusturalyada 6 milyon insanda şu anda uygulanıyor. Önümüzdeki on yılda sanal eğitime geçilecek. Algorizma  reçeteleri yazılacak. Sanal para,( bitkoin örneği), sentetik insan, legodin(dinsiz toplum oluşturmanın mümkün olmadığını gördüler. Bunun için; Yahudilik, Hıristiyanlık ,Müslümanlık  dan oluşan karma din ortaya koyarak, bu dini pazarlamak için iman bankası kurulacak, iman satılacak, satın alınacak). Telefon beyinleri yok ederek, beyinler kullanılmaz hale gelecek. 5G Ve 6G teknolojileri bunun üzerine odaklanmakta. İnsanlık robotlaştırılacak. Değer taraftan doğa düşmanı Avustralya Hükümeti ülkedeki yirmi bin deveyi susuzluğa neden olduğu gerekçesiyle toplu imhasının kararını almıştır. Hud suresi 64-68.ayetlerde bildirilen Semud kavminin hatasını tekrarlayarak, ülkelerinde çıkan orman yangınlarıyla aylarca uğraşmışlar, doğal afete neden olarak, doğayı bozmuşlardır. Unutmayalım; onların bir hesabı varsa, ALLAH’IN DA Bir hesabı vardır.
Bu üst akıl adı verilenlerin  unuttukları tek şey;  Eşsiz hoş görü sahibi, cezalandırmada acele etmeyen EL-HALİM olan ALLAH’IN varlığı. Yine ;EL-HAFİ olan ALLAH(c.c.) kuluyla sonuna kadar mükemmel ilgilenir.(Meryem suresi;41-50.ayetler) O’na severek ihtimam gösterir. Bunu anlamak için ALLAH’IN insana olan ikramına şöyle bir göz gezdirmek yeterlidir.
O insanı basit bir ham maddeden yaratmış. Fakat insana ideal bir kıvam vermiş. İnsanın mayasına konulan bu kıvama kendi gayreti ile erecektir. Bu amaca erişmesi için insana verilen beş duyu ile yetinilmemiş, insanı beşer olmaktan çıkarıp, insan kılan Ruh üflenmiştir. Bu ruh ile insan; akıl, irade ve vicdan sahibi olmuştur. Kendi var oluşunu soran, cevaplarını arayan bir mertebeye erişmiştir.
Bununla da kalmamış, ALLAH(c.c.) bahşettiği akla yol göstersin diye Vahiy indirmiştir. O vahiy ile nasıl inşa olacağını göstermek için, her biri rol model peygamberler göndermiştir. Bütün bunlar  HAFİ olan ALLAH’IN İnsan üzerine yoğunlaşan  hassas ilginin birer tezahürüdür. ALLAH(c.c.) insanı imkansız bir şeye zorlamamıştır. İnsana gücü üzerinde bir sorumluluk yüklememiştir. Bu ilahi ilgi ve alakadan dolayı insana fatura çıkarmak şöyle dursun,  insanı  şeytanlaşmış  insanın şerrinden sürekli korumuştur. Bu HAFİ olan ALLAH’IN İnsana olan hassas ilgisinin ve mükemmel ihtimamının bir göstergesidir.
İnsan, insanın sorunudur. Bu gün dünyayı etkisi ve yetkisine alan, adına Covid;19 virüsü denen, görülmesi için otuz bin kat büyütülmesi gereken, insan üretimi virüs ALLAH(c.c.) için sorun değildir. İnsan oğlunun üzerinde yaşadığı yaşlı dünya, benden bu kadar diyecek olsa, insan oğlunun kapısını çalacağı ALLAH’TAN başka kimsesi yoktur.
Ölüm .Ölüm, bütün bunların hepsini bastıran ve ALLAH’SIZ dindirilemeyen insanın amansız iç ağrısıdır. Eğer ALLAH(C.C.) ve Ahiret yoksa,ölüm gerçeğini  insan kaldıramaz. Gerçekten de ölüm, insan için kaldırılmayacak ve katlanılmayacak kadar, ağır bir yüktür. İnsan bu yükü ancak, HAFİ olan ALLAH’IN yakın ilgi ve alakası sayesinde kaldırabilir.
Siz; ALLAH(c.c.) yokmuş , Ahiret yokmuş gibi hareket eden, yeni dünya düzeni kurmak için, dünyayı dizayn etmekle meşgul, kendilerine üst akıl payesi verenler, ölüm size de  gelecek. Hesabınız görülecek. 
Bu yeni dünya düzeninde Müslümana düşen: ALLAH’IN boyası ile boyanmak, dünya ve ahiret saadetinin anahtarı, ALLAH’IN mesajı Kur’an-a sarılarak, dünya insanlarını hakka, hakikate, kurtuluşa ve sonsuz mutluluğa davet etmektir.Enfal suresi;36,ayette bildirilen, ALLAH’IN düşmanlarıyla savaşmaktır.’’ İnsanları ALLAH(c.c.) yolundan çevirmek için servetlerini ortaya koyan şu kafirler var ya (ALLAH’IN verdiğini,ALLAH’LA  savaşmakiçin harcayanlar) işte onların, daha çok servet harcamaları gerekecek. Sonra onların içinde gerçekleşmemiş bir özlem olarak kalacak. Sonunda tükenip gidecekler. Nihayet,inkarda  ısrar eden bu kimseler topluca cehenneme sürüklenecekler.’’ Bu zümreye karşı Müslümanın tavrını ve yapması gerekeni şu ayeti kerime bildiriyor. ‘’ Artık onlarla zulüm ve baskı sona erinceye ve hayatın ALLAH’A adanmasına (yönelik tüm baskılar kaldırılıncaya)kadar   savaşın! Ne ki baskıya son verirlerse, unutmayın ki ALLAH(c.c.) onların yaptığını görmektedir.’’(Enfal suresi;39.ayet).      ‘’Bütün bunları yaptıktan sonra yüz çevirecek olurlarsa, şunu iyi bilin ki ALLAH(c.c.) sizin sahibinizdir. O ne muhteşem sahip, ne mükemmel yardımcıdır.’’(Enfal suresi;40.ayet) EL-  HAKİM Olan ALLAH Doğru söyledi. Bu ayetler Müslümanın hayat kılavuzudur.  Selam ve dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?