YENİ REKTÖR’DEN BEKLENTİLERİMİZ

11-02-2021

Öncelikle Batman Üniversitesine atanan yeni rektör Prof. Dr. İdris Demir beyefendiye başarılar diliyorum. Batman Sonsöz Gazetesi köşe yazarı ve olarak aynı zamanda bir üniversite öğrencisi olarak.
Yeni rektör Prof Dr. İdris Demir bey’in Gercüş kökenli olması son derece sevindirici benim açımdan. Öğrenci kitlesi açısından da sevindirici olmalı. Yöre insanı olması nedeniyle sorunları çok iyi bilen ve pratik, bilimsel çözümler getireceğine inanıyorum. Akademik hayatını ve özgeçmişini araştırdım; Yeni rektör eğitimde ve çalışmalarında çok başarılı bir bilim adamıdır.
Bu tezimi onun icraatlarını tüm Batmanlılar ve yöre halkı kısa bir sürede gördüklerinde bu köşe yazıma hak vereceklerdir.
En azından an itibariyle atanmış olduğu Batman Üniversitesini bilimsel, fiziksel ve eğitim öğretim alanında daha da ileriye taşımasını sabırsızlıkla beklemekteyiz; çünkü bu potansiyele sahip yüksek donanımlı bir beyefendi olduğu geçmişte yapmış olduğu çalışmaları bu yazdıklarımı açıkça gösteriyor.
Batman ve çevresinin petrol yatakları bakımından zengin bir bölge, bir coğrafya olması bakımından; Aynı zamanda Prof. Dr. İdris Demir bey’inde enerjiyle olan çalışmaları ve eğitimi göz önünde bulundurulduğunda başarısının o bölümlere de ister istemez yansıyacağına inanıyorum.
Aynı zamanda bir köşe yazarı olarak Batman Üniversitesinin eğitimini ve yeni rektörün çalışmalarının takipçisi olacağım. Batman üniversitesinin Prof Dr. İdris Demir bey öncesi ile sonrasından meydana gelecek yeni reformla, çalışmalar ve öğrencilerinin eğitim performansyonunu da göreceğiz. Çok başarılı ve çok daha farklı olacağını göreceğimizi sanıyorum.
Bu beklentilerim içinde bulunduğumuz Corona ile pandemi den dolayı hemen çok acil olarak gerçekleşmese de adaptasyon döneminden sonra farkı fark edeceğimize inanıyorum.
Öncelikle sayın Rektörümüzden Üniversiteyi halka açmalı ve halkla üniversiteyi bütünleştirmeli. Organize sanayi bölgesindeki fabrikalar ile ortaklaşa projeler üretmeli. Teknokent’i bir an önce hayata geçirmeli. Öğrencilere yönelik sosyal alanlarda aktiviteler geliştirmeli ve öğrencilerin Batman Üniversitesini tercih etmede aktif görevler üstlenmeli. Batmanı ve batman Ünversitesini tanıtımı için projeler üretmeli ve bunu hayata geçirmelidir. Bu konuda yegane fikrim bir Üniversite dergisi  çıkarmalı ve bu dergiyi Türkiye’nin her yönüne dağıtımını sağlamalıdır. Rektör olarak Batman Bürokratları ile STK’lar ve Siyasetçileri ile iyi geçinmeli yön verecek öneri ve görüşlerine değer vermeli. En önemlisi Ahpap Çavuş ilişkilerine girmemeli ve akraba üniversitesi yapmamalı. 
Sayın Rektörümüze, Batmanlılar zaman tanımalı yapacaklarını yakının takip etmeli ve fikirler üreterek kendisi ile paylaşmalı diye düşünüyorum. 
Bitirirken Sayın rektöre tekrar başarılar diliyor ve siz Batman Sonsöz okurlarına bizi ve gazetemizi yakından izlemenizi istiyorum.
Selam ve saygılarımla efendim.
Mutlu kalın siz değerli Batmanlılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?