YENİ SEZON İÇİN İLK HAMLE…

YENİ SEZON İÇİN İLK HAMLE…
12-06-2021

Petrolspor yeni sezon için düğmeye nihayet bastı. 
Günlerdir yeni hocanın açıklanacağı söyleniyordu ama kimseden çıt çıkmıyordu. 
Böyle olunca ortalıkta bir sürü isim dolaştı. 
Merakla beklenen açıklama kulüpten geldi. 
Basın karşısına çıkan Kulüp başkanı Abdulvahap Akbaş yeni hocanın kim olacağının yanı sıra bir kaç önemli konuya da değindi. 
Haber içeriği gazetelerde yazılıp çizildi zaten. 
Bu toplantının detaylarını ve verilen mesajlara göz atalım biz. 
Öncelikle yeni Teknik Adam camiaya hayırlı olsun. Zafer Hızarcı yeni sezonda takımın başında olacak. Bu isim açıklanınca hemen kısa bir araştırmaya koyuldum. İki Maçı gözüken ve genellikle yardımcı hoca pozisyonunda görev aldığını öğrendim ama kariyeri açısından detaylı bilgi bulamayınca soru-cevap bölümünde hemen Başkana bu konu ile ilgili sorumu ilettim. “Teknik adam arayışında hangi kriterlere baktınız?”, “Yeni Hocamızın kariyeri ile ilgili bilgi verir misiniz” gibi özetle bir iki soru yönelttim. Başkan Akbaş, zafer hocanın önemli pozisyonlarda görev aldığını, tanınmış isimlerle birlikte çalıştığını, genellikle yardımcı hocalık görevinin yanında takımın başında da görev aldığı maçların olduğunu söyledi. Kriter olarak ta genç, hedefleri olan ve bir çok futbolcuya ulaşabilecek bir oyuncu yelpazesi olduğunu” söyledi. 
Hemen aklımıza, Şampiyonluk hedefi ile yola çıkacak bir takıma daha kariyerli ve tanınmış bir ismin gelmesi daha doğru olmaz mı? Düşüncesi gidip geldi. O ara Başkan “Biz önemli ve tanınmış bir kaç hocaya teklif götürdük ama astronomik rakamlar ve istediği sporcuların maliyeti yüzünden vazgeçtiğimizi söyleyebilirim “ gibi bir açıklama yaptı. 
Mantıksız da değil! 
Şöyle düşünelim. 
Kulübün borcu sıfırlanmışken yeniden borç altına koymanın riski doğru olmazdı . Risk diyorum zira başarı gelmediğinde o maliyetler kulübe külfet olarak kalacak ve yeniden zor durumlarla karşı karşıya kalınabilecek.  
Şimdi idealleri olan bir hoca  ve kulübe daha az maliyetle gelecek kaliteli isimler ile yeni sezon planlanması yapılıyor. Eğer başarı gelirse ayakta alkışlanacak bir yapılanma olduğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan da para harcanmadan başarının nasıl geleceği kuşkusu! 
Kaç sezondur forvet konusunda can çekişiyor, gol yollarında sıkıntı yaşıyoruz sorusu geldiğinde de bizlerle hem fikir olan Sayın Başkan Akbaş şu açıklamayı yapıyor; ”Forvet konusunda hatta iki forvet için kesenin ağzını açacağız. Ben de sizler gibi tribünde stresli maçları izlemek istemiyorum artık”  Böyle tatmin edici bir yorum yapılınca hemen diğer futbolcularımız ile ilgili bilgi alalım dedik. 
Kulüpte toplamda 30 futbolcu varken, 31 Mayıs itibariyle 29 futbolcunun sözleşmesinin bittiğini öğreniyoruz.  Bu futbolcularla da hafta içi görüşülüp anlaşılacağı başkan tarafından açıklandı. Futbolcular bu süreçte elbette parayı veren düdüğü çalar düşüncesinde olacaklardır. Sağa sola kaçmadan başarılı isimlerle mutlaka masaya oturulmalı. Ama bunu yaparken de futbolculara nerde oldukları hatırlatılmalı. Bu lig için astronomik rakamlar konuşulmamalı. Öncelik formanın hakkını vermek ve başarı ruhunu hissetmek olmalı. Bazı fedakarlıkların yapıldığını duyduk elbette ama bu süreçte karşılıklı olarak yeniden bu duygu ve düşünce öncelik olmalı. Başarı ve sezon sonunda hedefe ulaşıldığında maddi ve manevi olarak daha fazlasını kazanacaklarını düşünüyorum. 
Transfer döneminin verimli kullanılması için yeni teknik ekibin, bugün imzalar atıldıktan hemen sonra işe koyulacağını düşünüyorum. Kısa bir süre içerisinde takımın oluşmasını ve hazırlık dönemine eski yeni tüm futbolcularla ayni anda başlamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Uyum sorunu lig başlamadan atlatılmalı ve takım içindeki noksanlıklar bu süreçte giderilmeli.
***
Gelelim bu dönem içinde benim özel ricama. Bunu canlı yayınlanan basın toplantısında da dile getirdim ama burada da yazmayı istedim. Batman futbolunda yetenekli ve başarılı bir sürü genç futbolcularımız var. Hayali Petrolspor ve burdan da daha büyük kulüplere ulaşmak var. Bu anlamda Ben de Başkan Akbaş’a; Başlayan BAL liginin teknik ekiplerinizce takip edilmesini, tüm amatör kulüplerinin mercek altına alınmasının ve altyapılarda emek veren hocalar için o futbolculara ara sıra uğranılmasını  rica ettim . Başkan da gereken ilgiyi göstereceklerini ve altyapılara önem verdiklerini söyledi. Umarım memleketimin yetenekli ama sınırlı imkânlarla çalışan çocukları hayallerine ulaşır ve gelecekleri için başarılı olurlar. 
Toplantı süresince Başkan, Vali beyin desteğini ara ara bizlere hatırlattı. Onun gayret ve destekleri ile kulübün daha iyi yerlerde olması için uğraşıyoruz dedi. Vali beye “Güzel Adam” diye hitap eden Başkan Akbaş, dışarıdan yapılan asılsız bir konuyu da dile getirdi. “Teknik açıdan Sayın Valimizin hiç bir müdahalesi olmaz, olamamıştır da. Tüm transferlere ve kulüp ile ilgili teknik konulara yönetim olarak karar veriyoruz. Hatta hocanın belirlenmesi bile yönetimin ortak kararı Dedi.
***
Son cümlelerimi birlik ve beraberliğin başarıda büyük rol oynadığını düşünerek tamamlayacağım. Şehir olarak artık kenetlenmenin zamanının geldiğini dile getirmiştim. 
Ve hakikaten özlemini duyduğumuz üst ligler için tek yumruk olmamızın doğru olacağını düşünüyorum. 
Eskisi gibi cadde ve sokaklarda hatta tüm esnaflarımızın dükkânlarında Petrolspor bayrağı olmalı. 
Tamam başarı geldiğinde zaten bu destek gelir deniliyor da önemli olan kötü zamanda verilen desteğin sonradan başarıya ulaşması değil mi! Taraftarlık ve şehir bilinci bunu gerektirmez mi? Bu şekilde daha fazla mutlu oluruz emin olun. 
Yeni sezonun bu düşüncelerle hayırlı olmasını ve sonunun kupa ile bitmesini temenni ediyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?