YENİ SEZON YENİ PETROLSPOR

29-07-2015

Liglerin bitmesiyle uzun bir tatile çıktı futbol.

Geçen sezonun stresini, heyecanını ve yorgunluğunu geride bırakarak yeniden start almaya hazırlanıyor. Uzun mu uzun yeni bir maraton, biz sporseverleri bekliyor.

Bu zorlu maratona hazırlanan temsilcimiz Petrolspor, kritik dönemlerden geçerek lige hazırlanıyor. Anahtar kelime ise; “YENİ. Yeni grup, yeni takımlar, yeni teknik direktör ve teknik heyet, yeni futbolcular, yeni uygulamalar vs.

Malumunuz bu futbol arasında siz okuyucularımızdan bayağı uzak kaldık. Ligin başlamasına sayılı günler kala yakından takip ettiğim takımımızla ilgili yorumlarımı yazmaya başlıyorum. Yazacak çok şey var. Erken teşhislerimizle takımımıza, şehrimize ne kadar faydalı olursak kardır mantığıyla Bismillah diyoruz.

Petrolspor’un yeni grubuna kısaca değinerek başlayalım. Geçen sene 1. grupta yer alan temsilcimiz, bu sezon 3.grupta zorlu takımların yer aldığı kulvarda yer alacak.

Zorlu takımlar dediysek öyle yabana atılacak türden değil yani! Geçen sezon Türkiye kupalarında gruplara kalan ve oynadığı futbolla taraftlı, tarafsız herkesin beğenisini kazanan Bayburt Özel İdarespor, Köklü kulüpler Tavşanlı Linyit, Dardanel, Körfez İskenderun, Van Belediyespor… Geçen senenin başarılı takımları ve Petrolspor’un grubunda bulunan Darıca Gençlerbirliği, Çorum Belediye ve diğerleri...

Ne kadar zorlu bir grupta yer aldığını oynanan maçlar sonrasında hep birlikte göreceğiz. Futbolda bir tabir vardır ‘Her Maç Zorludur’ diye ama bu sezon bu söylem tabir olmaktan çıkacak. Yeni grup ve yeni takımlara göz attıktan sonra yeni teknik heyete bir selam verelim.

***

Transfer döneminden önce yönetimin ilk hamlesi teknik direktör arayışı oldu. Başkan Aydın Gülmez ile yaptığımız bir görüşmede; “Takımın başına geçecek hocanın raporu doğrultusunda transfer yapacağız’’ demişti. Birçok teknik direktör isim üzerinde konuşuldu ve en son Orhan Kapucu da karar kılındı. Yardımcılığına ve teknik heyete yine Batmanlı futbolseverlerin tanıdığı isimler getirildi. Metin Şimşek, Resul Özturan ve Fatih Sarı. Yeni hoca ve ekibi de belli olduktan sonra sezona hazırlık için takımı oluşturmak gerekiyordu. Gidenler, sözleşmesi yenilenenler ve yeni transferler ile kamp programında yoğun bir çalışma devam ediyor. Bu doğrultuda hazırlık maçları da oynayan Petrolspor’da transferlerin devam edeceği bilgisini de aktaralım. Başlangıç yazımı fazla uzun tutmamak için, yeni transferler, Kamp raporları ve takım içindeki kimyayı ilerleyen günlerde detaylı bir şekilde ele alacağım. Kırmızı-Beyazlı ekibimizin bu süreçteki kısa özeti bu.

***

Ancak yazımın başında ‘takım kritik dönemlerden geçerek lige hazırlanıyor’ derken neyi kastettiğimi de açıklayayım. Yönetim transfer yapmakta zorlanıyor desek yeridir. Zira takıma hiç kimsenin bir desteği yok. Ama şehrin profesyonel ligde oynayan tek takımına neden başarılı olmuyor diyenlerin sayısı da nedense çok fazla. Eğer samimiysek o zaman bizde bir yerde taşın altına elimizi koymalıyız. Taraftar olarak her platformda ne olursa olsun takımımızın arkasında olmalıyız. Elimizden ne gelirki? diyenler olabilir. Geçen sene tribün olaylarından dolayı malumunuz kulüp bayağı ceza ödedi. Bu sene tribünlerin dolması ve sezon boyunca statta en ufak bir olayın yaşanmaması kulübe vereceğiniz en güzel destek olur.

SONSÖZ’üm ise şu: İdareciler, Siyasiler, STK’lar, İş Adamları, esnaflar bu şehri seviyorsanız, bu şehrin dinamiklerine değer vermeli ve bu yolda yardımlarınızı eksik etmemelisiniz. Maddi ve manevi Batman’ın kazanacağını da unutmamalısınız.

Zira başka BATMAN ve başka PETROLSPOR yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?