YEPYENİ BİR SAYFA

YEPYENİ BİR SAYFA
30-07-2023

YEPYENİ BİR SAYFA

BÜYÜK HEDEFLER

TPAO BATMAN PETROLSPOR

2013-2014 sezonunun devre arasında kapanma noktasındayken, sivilleşen  Petrolspor'umuz 10 yıl aradan sonra çok daha güçlü bir yapılanma ve büyük hedeflerle  yeniden ait olduğu TPAO'ya devredildi.

Devrin gerçekleşmesinde, kulübün kurumsal yapıya geçişinde emeği geçen herkese tüm Batmanlı futbolseverler adına ayrı ayrı teşekkür ederek önümüzde ki sezonlara şampiyonluk hedefiyle girecek olan kırmızı - beyazlı takımımızın yeni transferlerini daha yakından tanımanız için siz değerli okurlarımıza analiz etmeye çalıştım.

 MUSTAFA REŞİT AKÇAY - Teknik Direktör

Büyük hedefleri olan takımların ilk teknik direktör adaylarından biri olan Mustafa Reşit Akçay, TPAO Petrolspor'umuzun yeni teknik direktörü oldu.

Kariyerine bir çok başarı sığdıran 64 yaşında ki tecrübeli teknik adam en son Esenler Erokspor'da görev yaptı.

Aslen Trabzonlu olan kurt hocanın kariyerini ve başarılarını yazmaya kalksam sanırım ne gazete köşemde yer kalır ne de buna yetecek zaman.

Yine de kariyerine kısaca değinmek gerekirse 1996 yılında Ajax alt yapısında 7 aylık teknik direktörlük eğitimi alan Akçay sırasıyla Bulancakspor, Gümüşhanespor, Arsin, Ofspor, Beylerbeyi,Tavşanlı Linyitspor, 1461 Trabzon ,Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Ankaraspor, Konyaspor, Ankaragücü, Kocaelispor ve son olarak Erokspor takımlarında görev yaptı.

Kariyerinin dönüm noktalarından birini 2009-2010 sezonunda göreve getirildiği 2.Lig ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor ile yaşadı.

Ligde zor günler geçiren Linyitspor'u müthiş seri galibiyetlerle önce Play-offa taşıdı ardından Antalya'da ki yükselme maçlarında 3'te 3 yaparak Tavşanlı Linyitspor'u tarihinde ilk kez mücadele edeceği TFF 1.Lige çıkarmayı başardı.

Kurt Teknik Direktör aynı sevinci 1461 Trabzon takımına da yaşatarak önemli başarılara imza attı.

Konyaspor'un başında Beşiktaş'ı mağlup ederek Türkiye Süper Kupasını kazanan Akçay, Konya ekibi ile Avrupa Kupalarında takımının başında yer aldı.

 4-2-3-1 oyun sistemini uygulayan başarılı teknik adam kariyeri boyunca çıktığı 460 maçtan 212 galibiyet alırken 112 beraberlik ve 136 mağlubiyetle %46'lık galibiyet oranı ile birlikte 1.63 puan ortalaması yakaladı.

Futbolda duygusallığa yer vermeyen, işine ve işini yapana son derece saygılı, disiplinli, çalışmayı seven Akçay'a TPAO Batman Petrolspor'umuzda başlayan kariyerinde başarılar dilerim.

Batman'ımıza hoş geldiniz Sir M.Reşit Akçay

 

***

 

RECEP KALKAN

Geldiği Takım : Düzcespor

Mevkii : Stoper

Yaş : 24

Son iki sezon forma giydiği Düzcespor'dan transferimiz Recep Kalkan stoper mevkiisinde görev yapıyor.

24 yaşında 1.90 boyundaki başarılı savunmacı 2021-2022 sezonunda Düzcespor ile 30 karşılaşmada görev yaptı. Savunmada gösterdiği istikrarlı performans ve attığı 2 gol yaptığı 4 asistle Düzcespor'un 2.Lige yükselmesinde önemli rol oynadı ve Süper lig ekipleri dahil bir çok takımın transfer listesine girmeyi başardı.

 

2022-2023 sezonunda Düzcespor ile devam kararı alan genç savunmacı 16'sı ilk 11'de olmak üzere 22 karşılaşmada forma giydi.

Çabukluğu, hava hakimiyeti ve top kontrolü ile dikkat çeken genç stoper sahadaki mücadelesinin yanısıra uzun ve kıvırcık saçları ile Düzcespor taraftarı tarafından yerli Puyol lakabı verildi.

Fransa'nın Beauvais şehrinde doğan Recep Kalkan bu şehrin takımında forma giydikten sonra 2019-2020 sezonunda 20 yaşında Nevşehir Belediyespor'a transfer olarak futbol hayatına Türkiye'de devam etti.

Daha sonra Esenler Erokspor ve  2.Lig'de Başkent Şafak formalarını terleten genç oyuncu son iki sezon ise Düzcespor'da görev yaptı.

Her sezon üstüne koyarak ilerleyen ve kariyerine TPAO Batman Petrolspor'umuzda devam edecek olan karakterli futbolcuya kırmızı beyazlı formamız altında başarılar diliyorum.

Hoşgeldin Recep Kalkan

Hoşgeldin Puyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?