YEREL GAZETE VE BATMAN SONSÖZ GAZETESİ

YEREL GAZETE VE BATMAN SONSÖZ GAZETESİ
01-06-2021

İster, ulusal, ister bölgesel veya yerel olsun basın bir toplum için çok önemlidir.

Güçlü ve tarafsız basın; idarecilerin gözü, kulağı, halkın dert ortağıdır.

Toplumun taleplerini dillendiren, adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve yanlışlara karşı mücadele eden önemli unsurlardır.

Tarafsız, objektif ve cesur basın dördüncü değil bana göre üçüncü güçtür.

Yapılan yanlışları denetleme, yatırım ve hizmetlerin dengeli biçimde yapılmasını sağlama ve taleplerin ihtiyaca göre sıralandırılması konusunda yetkililere gereken bilgileri vermede basın yâni medya öncü kuruluşlardır.

Yanlı olmamayı, olaylara ideolojik yaklaşımla bakmamayı, eleştirmek için eleştiri yapmamayı temel ilke kabul eden medya kuruluşlarının, inandırıcılığı ve etkisi daha güçlü olacağı bir gerçektir.

Basının sadece eleştiren değil yeri geldiğinde yanlışları dile getirirken doğru olanları da takdir etmesi gerekir ki bu da onların artı yönleridir.

***

Diyarbakır'a dönmek için tren istasyonuna gidiyordum. Yolumun üzerinde Batman Sonsöz gazetesi bürosunu görünce onları ziyaret ettim. Onlarla ilk tanışmam idi. Sıcak karşılamaları kısa tanışma faslı ve "yazılarımı yayınlasanız..." talebi ve olumlu cevapları ile bu gazetenin gönüllü bir elemanı oldum.

İyi ki Batman Sonsöz gazetesi ailesinin bir ferdi olmuşum.

İki yıldan fazladır onları takip ediyor, haftada bir bazen iki bazen de üç köşe yazısıyla katkı sunmaya çalışıyorum.

Onları yakından takip eden biri olarak, objektif olmaları, yapıcı eleştirileri, mâkul talepleri ve benzeri yönleriyle ulusal bazda yayın yapan birçok kuruluştan daha iyi olduklarını söyleyebilir.

Yaptıkları yayınlarla ulusal medyada gündeme gelmeleri, doğru tespitlerle yetkililerin bilgi kaynağı olma çabaları başarılarının bir kısmını teşkil eder.

Gazetenin sosyal medya aracılığıyla, İlin valisi ile halkı canlı yayında buluşturması, makul talepleri gündeme getirmesi olumlu ve doğru yayın politikalarıdır.

Mahalle muhtarları ile canlı yayınlar yapması, taleplerinin duyulmasında öncü olması ayrı bir güzellikleridir.

Yine farklı konu ve konuklarla yaptığı yayınlarla halka doğru bilgiler sunması artı yönleridir.

Batman'ı daha iyi yaşanılabilir bir kent yapma çabaları, tarihi değerlerini sıkça gündeme getirmeleri, farklı kişileri ve siyasilerin seslerini kamuoyuna duyurmaları ve benzeri çalışmalarını çok beğendiğimi belirtmek isterim.

Medyanın, maddi ve manevi zorlukları göz önünde bulundurduğumuzda Batman Sonsöz gazetesinin bu imkansızlıklar içerisinde büyük başarılar elde ettiğini görürüz.

Güçlü bir Batman için güçlü bir medyaya, güçlü bir medyanın da bizim desteğimize ihtiyacı vardır.

Reklâmlarımızla destek olur, gazeteyi alır, sosyal medyada takip eder, soru, öneri ve görüşlerimizi onlarla paylaşırsak kısmen de olsak destek vermiş oluruz.

Gazetenin yanlışlarını kendilerine bildirir veya doğrularını dostlarımızla paylaşırsak daha iyi olacak kanaatindeyim.

İyi ki varsın Batman Sonsöz gazetesi.

Nice uzun yayın yılları temennisiyle.

Selam ve dua ile.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?