Yerel seçim sonrası tartışmalar

Yerel seçim sonrası tartışmalar
26-04-2024

31 Mart yerel seçimleri bitti ve tabii gerisinde tartışmalar bıraktı.

Son 20 yıldır Türkiye'de bütün seçimlerde neredeyse birinci Parti olan Ak Parti ilk defa 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci parti oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ya da son 25 yılda ilk defa Türkiye'de birinci parti olmayı başardı.

31 Mart seçim sonuçlarının birçok sonucu ve tabii ki mesajı var partiler o mesajları almaya çalışıyorlar özellikle de Ak Parti.

CHP Türkiye'de yerel iktidarda 1 Parti olduklarını söylüyorlar ama bugün genel seçim olsa CHP'nin alacağı oy yüzde 25'i geçmiyor bu da bir gerçeklik.

Türkiye gerçekliği dediğimiz bazı gerçekler var o da sağ muhafazakar partilerin Türkiye'de iktidar olduğudur ya da iktidar olduğu gerçeğidir.

Net olarak görünen bir şey var ki Ak Parti Türkiye'de mi ağacını doldursa bile CHP'nin bu ülkede iktidara gelemeyeceği gerçeğidir.

Peki, asıl soru şu Ak Parti Türkiye'de miadını doldurdu mu önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti'nin durumu nasıl olur.

Ekonominin götürmediği iktidar yoktur nitekim Türkiye'de ekonomik krizle birlikte Ak Parti oy kaybına uğradı ya da başka deyişle Ak Parti'ye oy veren seçmen 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmedi.

31 Mart seçimlerinde Türkiye'de 13 milyon üstünde seçmen sandığa gitmemiş sandığa gidip de oyunu yakan 2 milyonun üstünde de seçmen var.

Bu tabii ki büyük bir iştaha neden oluyor.

Türkiye'de bu siyasi rantı elde etmek isteyen gruplar güçler ya da kişiler siz ne derseniz deyin bir kesimler var.

Ankara'da şimdiden siyasi polisler ve lobiler bu dedikodularla çalkalanmaya başladı bile.

Genel seçim 2028'de yapılacak ama bunun öncesinde bir erken seçim yaşanabilir mi eğer konuştuğumuz ülke Türkiye ise evet olabilir.

Bütün partiler ve Parti kurmak isteyen lider ve kadrolar hazırlıklara başladılar bile ama herkesin kaçırdığı bir gerçek var son 20 yılda bu ülkeye damgasını vurmuş Bir Ak Parti var.

Aslında tek soru şu Ak Parti yeniden kendini reformize edip güçlü bir şekilde bu kaostan ve kaotik ortamdan tekrar iktidara doğru yükselebilir mi ve çıkabilir mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?