Yıldızlarla...

Yıldızlarla...
28-12-2022

Yaşamımızdaki en büyük destekçimiz ve yardımcımız hiç şüphesiz ki annemizdir.

Onun ses tonunu, yüzünü ömür boyu unutamayız.

Anne, çocuğun bakımını üstlenip her türlü ihtiyacını karşıladığı gibi onu deneyimleriyle ve sevgisiyle topluma yararlı bir birey haline getirir.

Annenin yardımıyla edinilen deneyimler zihinde uygun yerlere kaydedilir ve kalıcı davranışlara dönüşür. Bu davranışların temelini çocukluğumuz oluşturur ve insanın gölgesi de çocukluğudur. Bu gölge onu yaşamı boyunca takip eder. Çocuğun beynini geliştiren annenin ilgisi ve sevgisidir.

Annenin çocuğa sevgi ile birlikte öğrettiği toplumsal, sosyal ve evrensel değerler çocuk tarafından içselleştirilir ve eğitim sürecinde uygulanır. İnsan türünün hayatta kalmasını anne sevgisine borçluyuz. Çocuğun doğal kökeni sevgidir. Unutulmamalıdır ki çocuk bir fidedir. Nasıl aşılanırsa ona uygun kök salar, gelişir; olgunlaşma sürecinin şartlarına göre meyve verir.

Biyolojik programı açısından annesine bağlı olan çocuk, anne tarafından akıllı olduğuna ikna edilmeli; çocuğun fiziksel ve entelektüel yönleri birlikte büyütülüp geliştirilmelidir.

Ebeveynin, çevrenin ve okulun fazla yardımı çocuklara zarar verir. Bu durum çocukların irade, beceri ve karakter gücünden yoksunluğuna sebep olur.

Çocuk, annenin kültürel altyapısı bilgi ve becerisi dahilinde dış çevre ile uyum sağlamaya çalışır. Çocuğun anne ile bağı özünde anne rahmine düşmesiyle başlar. Toplumun geleceğini başlatan ilk adım burada atılmış olur. Çocuk. annenin bilgisel donanımından etkilendiği gibi duygusal tarafından da etkilenmektedir. Bu yüzden mutlu annenin mutlu çocukları olur. Anne evde neşeli olmalıdır. Böylece anne sorumluluk sahibi, kültür seviyesi yüksek, bilinçli nesiller yetiştirebilir. Aksi halde travmasını nesilden nesile aktararak çocukları birer endişe paketine dönüştürür. Eksik kalmış duygulara sahip olan çocuklar intikamını toplumdan alır.

Sonuç olarak koruyan, gözeten, eğiten, sevgiyi aşılayan bir annenin neticesi başarı olacaktır.

Başarılı insanların arkasında hep güçlü anneler vardı: Arnold Schwarzeneger, Elon Musk, Einstein, Bill Gates, Edison, Newton…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet emin yusufoğlu
Mehmet emin yusufoğlu 1 yıl önce
Teşekkürler Bülent Hocam, güzel yazı devamını bekleriz