YOKSULLUĞUN İLAHİ ADALET OLDUĞU YALANI

20-12-2019

"Yoksulluğun ilahi bir plan olduğu büyük bir yalandır. Tanrı açlık ve yoksulluk isteseydi denizde balık, ormanda meyveler armağan etmezdi. Tanrı, insanların ulaşabileceği ve herkese yetecek kadar zenginliği tüm insanlara sunmuştur ama birileri bunların çoğunu almak için; 'Tanrı sizlere yoksulluk karşısında sonsuz ve mutlu hayat verecek' demektedir. Yoksulluk arttıkça ve Tanrı'nın herkes için verdiği zenginliklere birileri daha fazla el koydukça Tanrı adına konuştuğunu ileri sürerek yoksulluk karşısında 'sus' diyen din adamları da çoğalmaktadır. Latin Amerika yoksulluk karşısında susanların coğrafyası olmayacaktır."
Hugo Chavez

Haksızlık karşısında susanlar şeytanın ta kendileridir der bütün melodik  sözcükler lakin sen susarsın.Sen sustukça sıra sana gelir. Sıra sana gelince de bu insanlar hepsi koyun der ve ilahi adaleti sorgularsın. Sana akıl verildi, izan verildi. Vicdan verildi, tokluk verildi.Sen doymaz açgözlü yedi kafalı ejderha oldun. Bütün dünya senin olsa yiyeceğin bir kuru ekmek.Yiğit muhtaç olmaya ekmeğe, ekmek sert;kalmaz bu şehirde elbet senin gibi mert. Bütün saraylar senin olsa gideceğin yer bir metrelik çukur sonra da tılayacaklar pamuğu bir yerlerine. Öyleyse bu açgözlülük, bu hırs, bu kin, bu nefret, bu sancı neden? Bir yandan susanlar, bir yandan bütün suçu Allah'a atıp haşa Allah'ın adaleti olsaydı biz bu halde mi olurduk diyenler.Siz ki bu cabavarları sebebi, siz ki bu yaratıkların yazarı/yazmayanı.Allah kullarına karşı haşa düşman değildir, aksine onların yeryüzündeki tek yar ve yardımcısıdır yaptığı binlerce hataya rağmen. Kolkola girmişsiniz elbirliğiyle şeytanın sözcülüğünü  yapmaktasınız.

Bakınız ne güzel söyler pir:Haksızlık karşısında eğilmeyiniz, çünkü hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz. Haksızlığa baş kaldırmayanlar, onlardan gelecek her kötülüğe katlanmalıdırlar. Hz. Ali. 

Kapitalistler ve uşakları zalimlerin ta kendileridir ve duracaksın bunlara karşı dimdik. Yoksa seni de dünyanı da emerler vampir gibi. Sonra da dağların altında depremler gelir ayak uydurur düzene. Ve düzen, düzene egemen bir imparatorluk yaratır. Sense... Yine bana hüzün, yine bana mutsuzluk tersanesinde. 

İlahi adalet vardır ve çok hassastır. Birinin emeğini, iyi niyetini harcarsanız başka bir şekilde sizi de harcarlar.
Biliyor musunuz fakirin adaleti için mücadele vermeyen hepiniz kendi pisliğinizde boğulacaksınız... Allah sana akıl verdi, ruh verdi, beden verdi, milyonlar çeşit balıklar, meyveler, yiyecekler, denizler, ağaçlar, ekolojik bir sistem verdi. Yetmedi 124 bin peygamber gönderdi..Yetmedi kitaplar gönderdi, yetmedi dostlarını gönderdi, yetmedi bir de üstüne üstelik bizim gibl malları gönderdi sen adam olasın diye;ama sen ne yaptın? Yedin, içtin, sıçtın embesilist kapitalizm adına. Doğanın içine  ettin. Doğaya, Kadına, çocuğa ve kendine dahi tecavüz edersin utanmadan, uslanmadan arlanmadan; sonra da suçunu at sağa sola.İyilik ve kötülük terazisini kaçır, aklını kullanma sonra gel de kıllanma. Allah kullarının düşmanı değildir, hala. Yeryüzündeki tek  yar ve yardımcıdır.Altın tepsi de yok, kazanmadan, çalışmadan, mücadeleden, ekmek davasından i, mazlumdan yana olmadan adalet de kör , terazi de Sağır.Yoksulluğun sebebi sen ve kapitalist, şovenist, yalanlar, yılanlar.Ekmeğimize Aşımıza göz koyanlar. Açlığın sebebi Allah adına halkı açlığa mahkum eden Din tacirleri, 3 F(fiesta, futbol, fuhuş), ırkçılık ve benzeri hastalıkların sebebi frengi-lister piskopat/pisboğaz   Frankolist Adolf    H-itler....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?