YORUMLARINIZA YORUMUM

11-03-2016

Siz saygı değer Batmanlı hemşerilerim özellikle de Sonsöz’ü,  nazarımda biricik, zümrüt ve yakut okurları;

Sizlere âcizane yazmaya çalışmaya çalışırken 1968’den beri Batman’ı görmedim. Anlayacağınız e-ve-dö-ne-me-dik. Birçok nedenlerle, haklı veya haksız olduğumu savunma mekanizmasından olabildiğince uzak durarak yazıyorum.

Şahsımı öven, oldukça metheden, hak etmediğim statüye koyan ama her şeye rağmen sizlere yazmakta “tetikleme” rolü oynayan eşsiz yorumlarınıza kalben teşekkür ediyor, kendimi sizlere şükran borçlu hissediyorum.

Bana ve güzide Gazetemiz Sonsöz’e olan ilginiz inanın beni çok mutlu ediyor.

Ancak bizi okumanız her ne kadar beklentimiz ve dileğimiz olsa da bir adım daha ileri atarak aynı zamanda eşinize ve dostlarınıza da okutmanızı isterdim. Bunu yapan okurlarımızın yorumlarından anlıyor ve seviniyorum.

Bir gün… Günlerden bir gün kısmet olur da Batman’a gelmek nasip olursa hayal kırıklığına uğrayacağımın bilincindeyim.

1968 – 2016… Nereden nereye gelmiş bir Batmanla yüzleşirken neler hissedeceğimi, çocukluk yıllarımı, anılarımı görmek, oluşan farklılıkları fark etmek, belki de bana kısa anlı olsa da minik bir şizofreni duygular yaşatacaktır. Bunu da bilmiyor değilim.

Bir Batmanlı olarak Batman’dan onlarca yıl uzak kalmak, Batman’a gelememek, Batman’ı görmeden yaşamanın ne olduğunu, n olmadığını inanın çok iyi biliyorum.

Şiirlerimi çok sevdiğini yazan ve bu konuda adeta sipariş verircesine sık sık şiir yazmamı isteyen bayan okurlarım var.

Bilmeliler ki şair değilim şiir kitabım yok belki de hiç olmayacak.

Bu konuda iddialı değilim “Esintiler” misali hissettikçe, duygulandıkça karalıyorum dersem lütfen inanın.

Zira duygu zenginiyim. Olsa olsa bu, güzel Allah’ımızın bana verdiği bir lütuftur diyorum. Bilmem ki siz nasıl yorumlarsınız.

Yazmak… Ne yazmak? Kime yazmak? Bu çetrefilli, bu cevapları zor olan soruların cevaplarını bulamadan, bilemeden yazmaya çalışıyorum hepsi bu.

Gazetemiz şahsımı Batman’a davet etti.

Sonsuz teşekkürler Hatice Türkan hanıma, Ercan Atay beye

Henüz onlarla yüz yüze görüşmek nasip olmadı. Davetlerini 2016 Mayıs’ına ertelemiştim. Tekrar davet ederler mi? Etseler bile gelebilir miyim?

Bu kesin ve net değil. Şartlar, olgular, kararlar zamanın ruhsal ruhuna göre değişebiliyor.

Okurla yani sizlerle felsefi ve biyolojik bağlar oluştu aramızda. İşte ben bu paha biçilmez bağlara, kardeşliğe, anlamlı duygulara çok seviniyorum.

Siyasetin, ekonominin, mekanik ve teknik olmayan sohbet niteliğindeki bu günkü yazımla sizleri görüyor, tanıyor gibi oldum. Bu hal ve halim keşke sizlere de yansımış olsa ve samimiyetimi hissedebilseydiniz.

Bir Rus Atasözü var Ruslar der ki “Paranın Konuştuğu Yerde Tanrı Susarmış”

Ben Mehmet… Boğa burcu ve Narsis biri olarak parayı paramparça edip maddeden olabildiğince uzak durup manaya gönül vermiş biri olarak susan,-Tanrı beni ilgilendirmez ama- Ebedi ve Ezeli olan Yüce Rabbimize layık bir kul olabilmeyi, büyük bir makam ve ilahi bir mertebe olarak görür, öylece anlarım.

Bir gün Batman’da Sonsöz Gazetemizde görüşebilme dua ve dileklerimle… Mehmet ve okurları hayal etmek bile güzel ve kayda değer bir hayal olmalı.

Sizlerle olamadığım için, Batman’dan hayli uzak olduğum için sizlere yazarken konu seçmekte buhran yaşadığım anlar oluyor.

Keşke yorumlarınızla beni yönlendirseniz. Madem ki sizlere yazıyorum istekleriniz ve sevdiğiniz konulara değinmek, sizin için yazmak çok anlamlı olur kanısındayım.

Beğeneceğinizi umduğum minik eski bir şiirimle bitiriyorum, güzel yorumlarınıza layık olmaya çalışacağım.

 

Aylardan Mayıs,

Sırılsıklam

Aşık, Divaneyim.

Kime? Nereye? Niçin? Gideceğimi

Bilmeyecek kadar kendimden bir haberim.

Var mıyım? Yok muyum?

Kimim? Neyim? Arayıp duruyorum kendimi.

Bu kentin kirli ve karanlık sokaklarında.

Beni bulabilenlerin

Beni bana vermeleri rica olunur.

03/05/1975 İstanbul

Mehmet EKMEN

 

Kalın sağlık ve sevgiyle siz saygın Batmanlılar ve değerli Sonsöz okurlarımız.

Sizlerle yazısal olarak da olsa sebep olan, fırsat veren Hatice Türkan hanıma ve Ercan Atay beyefendiye ve tüm ekibine, köşe yazarları meslektaşlarıma benden selam olsun sevgi, saygı, özlem dolu. Hoşçakalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?