YÜZ AKIMIZ BATMAN HAVALİMANI

07-01-2019

Batman Havalimanı son dönemlerde hızla gelişen havacılık sektörüne çok çabuk adapte olup hava ulaşımında bölgenin parlayan yıldızları arasında yer alıyor.

2009 yılında yaklaşık 100 bin yolcuya hizmet veren Batman Havalimanı, 2010 yılında yapımı tamamlanan yeni apron ve terminal binalarıyla modern bir çehreye kavuşmuş ve 2018 yılı sonunda yaklaşık 670 bin yolcuya hizmet vermiştir.

Havalimanı Müdürlüğü tarafından hem kabin ekibinin hem de yolcuların memnuniyetine ilişkin yapılan anketlerde de memnuniyet oranının çok yüksek olduğu görülüyor.

Alınan tedbirler ve yapılan hazırlıklar sayesinde en çetin hava şartlarında dahi hizmette aksama yaşanmayan Batman Havalimanı, özellikle 2017 yılı başı kışında yağan yoğun karda bölgede aktif hizmet verebilen tek havalimanı olmuştur.

Karla mücadele için hem havalimanı idaresi hem de personeli tarafından adeta seferberlik ilan edilmiş ve günlerce aralıksız çalışmalar yürütülerek havalimanı açık tutulmuştur. Havalimanımızla övünebiliriz; çünkü güven veren ve uluslararası havacılık kurallarıyla sonuna kadar mutabık bir havalimanımız var.

Yolcu hizmetlerine gelince, Batman dışında yakın çevre illerden gelen yolculara da hizmet veren Batman Havalimanı, 24 saat hizmet vererek aynı zamanda ambulans uçak, maden arama uçağı gibi özel uçakları da ağırlıyor.

Personel, teçhizat ve donanım noktasında kusursuz işleyen Batman Havalimanından İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanına direk tarifeli uçuşların yapıldığını ama bunun yetersiz olduğunu her zaman dillendirdik.

Yıllardır Batman lobisinden söz ettik.

Siyasilerimizin, bürokratlarımızın, işadamlarımızın Batman için daha çok fedakârlık yapmaları gerektiğinden söz ettik.

Batman’ın buna gerçekten ihtiyacı var.

Antalya gibi Batmanlıların yoğunlukla ve ne yazık ki aktarmalı gitmek zorunda kaldıkları bir yere bile henüz uçağımız yok.

Havalimanımızda tüm fiziki şartlar uygunken, Devletimizin Batman’a armağan ettiği bu devasa hizmet kurumunun kapasitesinin acaba yüzde kaçını kullanabiliyoruz?

Öncelikle bunun üzerinde durulması gerektiği kanaatindeyim.

Sefer gerçekleştirilen noktaların çeşitliliği hususunda teşebbüslerde bulunmamız gerekmez mi?

Gerçekten hizmetler yapılıyor, yatırımlar akıyor, projeler işliyor.

Ancak bunun devamında o hizmetlerin ilerletilmesi ve geliştirilmesi gerekmez mi?

Batman halkının talebi hem Antalya gibi şehirlere hem de yurt dışında yoğun seyahat edilen yerlere seferlerin düzenlenmesinin sağlanması yönündedir.

Havalimanımızın 2019 yılında 750 bin yolcuya hizmet vermesi öngörülüyor.

Bu sayı 2020’de ve ilerleyen yıllarda da daha da artacaktır.

Havalimanımız sessiz sedasız sürekli rekor tazeleyecektir.

Yüz binlerce hemşerimiz Türkiye’nin farklı yerlerine havalimanımızdan gidiyor ve gidecektir. Bunların içinde kaçı aktarmalı yolcu bilmiyoruz.

Peki, sizce Batmanlılar direk, kolaylıkla varmak istedikleri yere gitmeyi hak etmiyor mu? Siyasilerimizden, bürokratlarımızdan bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaları ve girişimlerde bulunmaları Batman Halkı adına talebimizdir.

Kalın sağlıcakla…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?