ZEMİNİ GİBİ FUTBOL

30-01-2017

Sezonun ikinci yarısına kötü başlayan ve sonrasında Teknik Direktör değişikliğine giden Petrolspor, ligin 20. haftasında grubun dibine demir atmış Dersimspor ile karşılaştı.

Zorlu saha şartları ve iç saha performansı düşünüldüğünde maçın nasıl sonuçlandığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Golsüz beraberliğin hak olduğu sonuç iki takımada yaramadı desek yanlış söylemiş olmayız. Bir tarafta Play off bölgesinden hızla uzaklaşan ve tehlikeli bölgelerde yüzen Petrolspor, diğer tarafta puan sıralamasında son sırada bulunan ve düşmemek için çırpınan bir Dersimspor var. Elbette ev sahibinin favori görüldüğü maçta 1 puan çıkarmak bir nebze Dersimspor’a yarasa da onlara merhem olmaz.

***

Futbol adına konuşulacak fazla bir şey olmadı maçta. Aynen zemini gibi kötü bir futbol vardı sahada. Bu sonuca neden olan en önemli etkeni iyice açalım. Sosyal platform sitelerinde takipçilerime bu maçın tehlikeli olduğunu günler öncesinden söyledim. Kaygımı aynen şu şekilde dile getirdim; “Umarım Petrolspor-Dersimspor macı, zeminin karla kaplı olmasından dolayı iptal olur. Hali hazırda kötü bir zemine sahip 16 Mayıs şehir stadının üstündeki kar, temizlenmeye çalışılırsa o saha çamur deryasına döner. Rahat kazanılacak bir maç, kötü zemin yüzünden sıkıntıya girebilir. Avantajımızın dezavantaja dönüşmemesi için, yetkililerin biran önce önlem alması gerektiğini düşünüyorum...!!!”  Ve maalesef bu endişemde haklı çıktım. Yetkililer kalabalık bir ekiple önceki gün yağan yoğun karı temizlemek için seferber oldular. Büyük emek harcanarak maç saatine yetiştirilen saha adeta çamur deryasını andırıyordu. Zaten bozuk olan zemin iyice kendini bırakmıştı. Özellikle orta alanda top sürmekte zorlanan futbolcular, çözümü uzun top yaparak bulmaya çalıştılar. Böyle olunca da karşılaşmanın kalitesi ve heyecanı o çamurlu zeminde kayboldu gitti.

***

Oyunun hakimi ve baskın olan taraf temsilcimiz Petrolspordu ama maç boyu kaide değer pozisyonlar yaşanmadı. Hücum hattında yeni transfer Serhan Yılmaz’ın karambollerde fırsatları değerlendirememesi, geriden gelen topları ezmesi ve rakibin ofsayt taktiğinde başrol oynaması nedeniyle gol yollarında etkili olamadık. Takım halinde iyi performans gösteremeyen Petrolsporda, yetenekli ve çalışkan isimler Ramazan Kaya ve Osman Doğru bu hafta sahada yok gibiydiler. Bana göre Atilla Erel ve orta alanda mücadelesini son düdüğe kadar sürdüren Halil Aşut takımın göze batan isimleriydiler. Bir de hayal kırıklığı vardı sahnede. Çabalayan ve takım için gayret gösteren Gökhan Ünver anlamsız bir şekilde direk kırmızı kart yiyerek hem takımını eksik bıraktı hem de sonraki karşılaşmalar da cezalı oldu. Takımın kaptanı, en tecrübelisi ve abisi bu bariz hatayı nasıl yaptı anlamış değilim. Takımın içinde bulunduğu durum, taraftarların baskısı, sahanın zorlu olması ve havanın çok soğuk  olması gibi etkenler üzerinizde olumsuz etki yapabilir ama bu şekilde davranma hakkını size vermez. Saha içinde takım arkadaşlarınızla gerginlik yaşamanız futbolun doğasında var ama dozunda. Bu sezon yazılarımın çoğunda, takım puan kaybettiğinde bile Petrolspor’u ayakta tutan Gökhan Ünver deyip durdum. Maç 0-0 devam ederken ve karşılaşmanın bitimine uzatmalar hariç 10 dakika varken bunu takıma yaşatman doğru olmadı. Bu kart ile birlikte tribünler de olumsuz şekilde etkilendi ve son dakikalara destek ile girmeleri gerekirken protesto ile bitirdiler maçı.

Böylesi zor şartlarda yakaladığınız nadir pozisyonları değerlendiremezseniz kazanamazsınız. Olmadı, yapacak bir şey yok elbette. Beraberliğe sevinemememizin sebebi rakibin bizden daha güçlü olmayışı. Bu maçı unutup sonraki maça odaklanmamız gerekir. Zorlu Bodrumspor deplasmanına çıkacak temsilcimizin buradan alacağı bir galibiyet telafi ve teselli olur takım için. Hafta içi hoca arayışlarını Mustafa Ceviz ile anlaşarak bitiren yönetim bakalım takım için nasıl bir yol çizecek. Hayallerin ve heveslerin kırıldığı Dersimspor maçı sonrasında kalan maçlarda takımın üstüne düşeni yapmasını ve küçük bir ihtimalde olsa play off hattını zorlamasını bekliyor ve umut ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?