Batman’da STK’lardan kritik çağrı

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Yılmaz Güney Sergi Alanı’nda düzenlediği basın açıklamasında, Ekim 2024’te başlayan sürecin kalıcı barışa dönüşmesi için demokratik ve hukuki adımların atılması gerektiğini vurguladı. Platform, PKK’nin silah bırakma kararı sonrası oluşan diyalog kanallarının yasal bir çerçeveye oturtulması çağrısında bulundu.

GÜNDEM - 3 ay önce

AYLAR GEÇTİ, REFORMLAR HAYATA GEÇİRİLMEDİ

Batman’da sivil toplum örgütleri ve sendikaların katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında, Türkiye’nin içinden geçtiği silahsızlanma ve barış süreci mercek altına alındı. Eğitim-Sen Batman Şube Eş Başkanı Ramazan Bilmez ve Av. Ahmet Şiray’ın söz aldığı açıklamada, toplumda oluşan barış beklentisinin somut reformlarla desteklenmemesinin yarattığı endişeye dikkat çekildi. Ramazan Bilmez “Ekim 2024 itibarıyla ülkede yükselen barış umudu henüz hukuki bir zemine taşınmadı. Halk nezdinde oluşan büyük heyecana rağmen, demokratik düzenlemelerin geciktirilmesi sürece olan güveni zedeliyor. Emek ve demokrasi savunucuları olarak gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

SİLAHSIZLANMADA "YASAL ÇERÇEVE" VURGUSU

Platform adına basın metnini okuyan Av. Ahmet Şiray ise “PKK’nin silah bırakma ve kendini feshetme kararıyla yeni bir aşamaya geçildi. Silahların susması tek başına yeterli değil. Sürecin kalıcılığın ancak TBMM çatısı altında çıkarılacak yasalarla mümkündür. 2013-2015 yılları arasındaki çözüm sürecinde başarısızlığın temel nedeni hukuki ve idari güvencelerin eksikliğiydi. Siyasi aktörlerin reformlar için sürekli ileri tarihlere işaret etmesi ancak somut adım atmaması endişe vericidir. Silah bırakma sürecine ilişkin çerçeve yasa daha fazla ertelenmeden çıkarılmalıdır" dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Güllüce’de toprak kayması!

2026-04-25 20:09 - KOZLUK

Xero Abbas; “Batman bambaşka bir şehir olmuş”

2026-04-24 14:00 - ROPÖRTAJ

Psikolog Dinç’ten ailelere kritik travma uyarısı

2026-04-22 11:49 - ROPÖRTAJ

Batman uydu kent için gözler Ankara’ya çevrildi

2026-04-25 00:01 - GÜNDEM

Nevada Coffee ile Batman’a yeni soluk

2026-04-23 10:25 - ESNAF HABERLERİ

Domates sofradan uzaklaşıyor

2026-04-27 14:00 - EKONOMİ

Batman Barosu’nda kritik panel: “Güven yoksa süreç yürümez”

2026-04-25 21:55 - GÜNDEM

Alo Tevşo rengârenk

2026-04-21 14:45 - EKONOMİ

Batmanlılar birikim yapabiliyor mu?

2026-04-20 16:30 - SOKAK RÖPORTAJLARI

ÇELİK AİLESİNİN ACI KAYBI

2026-04-20 20:42 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vekil Nasıroğlu, Ezidileri ağırladı

14:12 - GÜNDEM

TJA’lı kadınlar istismara karşı yürüdü

14:07 - GÜNDEM

Batman’da ekmekçiliğin geleceği konuşuldu

13:58 - GÜNDEM

Batman’da temizlik mesaisi yoğunlaştı

13:47 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyu altyapısı güçleniyor

13:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batman'da asırlık gelenek…

16:30 - YAŞAM

Vekil Nasıroğlu, Ezidileri ağırladı

14:12 - GÜNDEM

TJA’lı kadınlar istismara karşı yürüdü

14:07 - GÜNDEM

Batman’da ekmekçiliğin geleceği konuşuldu

13:58 - GÜNDEM

Keloğlan Parkı coştu

13:51 - YAŞAM