Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay

Bozankaya, İtalya, Sırbistan, Çekya ve Romanya ile yaptığı anlaşmalarla Avrupa'daki toplu ulaşım araçları ihracatını genişletiyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2025'te gerçekleştirilecek ihracatlar kapsamında İtalya'ya 20, Sırbistan'a 25 tramvay, Çekya'ya 30, Romanya'ya ise 33 troleybüs teslim edilecek.
Romanya'nın Timişoara ve Yaş kentlerine yönelik tramvay teslimatlarını 2024'te tamamlayan şirket, 2025'te bu ülkeye ilk kez troleybüs ihraç etmeye hazırlanıyor.
İtalya ve Sırbistan tramvayla, Çekya ve Romanya troleybüsle modernleşecek. Şirketin teknolojiyle donatılmış tramvayları, İtalya ve Sırbistan'daki şehir içi ulaşımda konfor ve enerji verimliliğini artıracak. Çekya ve Romanya'da ise sessiz çalışması ve çevreci yapısıyla öne çıkan elektrikli troleybüslerin devreye alınmasıyla toplu taşımada yeni bir dönem başlayacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, yeni ihracat adımlarıyla, mühendislik güçlerini ve yerli üretim kabiliyetlerini uluslararası alanda bir kez daha kanıtlamış olduğuna dikkati çekti.
Araçların tüm tasarım ve üretim süreçlerini, Ankara'daki yüksek teknolojili tesislerinde gerçekleştirdiklerini belirten Günay, "Tamamen Türk mühendislik ürünü olan araçlarımız, güvenlik, verimlilik ve yolcu konforu sağlıyor. Ayrıca, AR-GE faaliyetlerine yaptığımız sürekli yatırımlarla, enerji tasarruflu ve düşük karbon ayak izine sahip ürünlerimizi daha da ileriye taşımak ve sektörde fark yaratmaya devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Günay, Bozankaya'nın başarı hikayesini tüm dünyaya yaymayı hedeflediklerini aktararak, "Önümüzdeki dönemde farklı ülkelerdeki yeni tramvay, metro, troleybüs ve elektrikli otobüs ihalelere katılmayı ve pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye ekmeğine ilgi arttı

2025-05-02 15:00 - ESNAF HABERLERİ

Sağlık Bakanlığı Batman’a 22 işçi alacak

2025-04-30 21:43 - SAĞLIK

Batmanlı Oyuncu, Uzak Şehir dizisinde…

2025-05-02 14:57 - YAŞAM

DSİ, sifon yapıyı çelik borulara dönüştürdü

2025-04-27 14:42 - GÜNDEM

M. Emin Ekmen; “Seçmenin yöneleceği önemli bir adres olabilirdik” (Türkan’la Kadraj 5.Bölüm)

2025-04-28 20:36 - ROPÖRTAJ

Soysal ve Tunç ailelerinin mutlu günü

2025-04-27 09:53 - YAŞAM

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay

2025-05-03 20:33 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Petrolspor, U14’te Türkiye 4.’sü…

2025-04-28 15:23 - SPOR

TOKİ konutlarıyla ilgili duyuru…

2025-05-01 09:38 - GERCÜŞ

Sevek yenileniyor

2025-04-29 15:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Gaziantep FK, ikinci kamp çalışmalarına başladı

07:40 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Binlerce yıllık tarihi Dijital Müze'de anlatılıyor

08:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Motosiklet denetimlerinde 168 sürücüye ceza yazıldı

10:38 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Otomobil ile minibüs çarpıştı, 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

08:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Saman çuvallarının arasına gizlenmiş 75 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

09:36 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batman'da asırlık gelenek…

16:30 - YAŞAM

Vekil Nasıroğlu, Ezidileri ağırladı

14:12 - GÜNDEM

TJA’lı kadınlar istismara karşı yürüdü

14:07 - GÜNDEM

Batman’da ekmekçiliğin geleceği konuşuldu

13:58 - GÜNDEM

Keloğlan Parkı coştu

13:51 - YAŞAM