MEZOPOTAMYA, OTELCİLİKTE FARK YARATIYOR

“Yeni Yerler-Yeni Mekânlar” köşemiz için bu hafta ki durağımız Mezopotamya Oteli oldu.

YENİ YERLER - 8 yıl önce

2 yıl önce Ziya Gökalp Mahallesi Diyarbakır Caddesi No:170’de bulunan Mezopotamya Oteli’nde, güler yüzlü bir şekilde karşılanıyoruz. Muhabirimiz Yusuf Kavak ile birlikte oteli bir uçta bir uca inceliyoruz.

BATMAN’DA BU OTELE İHTİYAÇ VARDI

Son yıllarda turizm kenti olmaya başlayan Batman’da konaklama ihtiyacı da giderek artmakta. Bu alanda gördüğü boşluğu doldurmak için harekete geçip Mezopotamya Oteli’ni Batman’a kazandırdığını öğreniyoruz Otel Sahibi Emin Çelik’ten. Yola çıkış serüvenini “Batman’ın böyle bir otele ihtiyacı olduğunu fark ettim. Çünkü hem otel sayısı azdı, hem de kaliteli konaklama hizmeti veren bir yerin Batman’a kazandırılması gerekiyordu. Konaklama imkânlarının yeterli olduğu bir kentte turizm daha hızlı gelişir. Bir girişimci olarak üzerine bu konuda düşen vazifeyi yerine getirdim, Batman turizminin daha hızlı gelişebilmesi için Mezopotamya Otelini konuklarımızın hizmetine açtım” sözleriyle anlatıyor Sayın Çelik.

80 ODALI OTELİMİZDE 204 KİŞİYİ AĞIRLIYORUZ

Şimdi otelle ilgili daha teknik bilgileri almak üzere Genel Koordinatör Hamit Ballıkaya’nın kapısını çalıyoruz. Sayın Ballıkaya, alanında oldukça uzman bir isim. Uzun yıllar Avrupa’da ve Türkiye’nin turizm kenti Side-Antalya’da mesleki kariyerini yükselten Genel Koordinatör Hamit Balıklaya, tüm deneyim ve tecrübesiyle Mezopotamya Oteli’nde bölge halkının hizmetine sunmuş. 80 odalı Mezopotamya Oteli’nde 204 kişinin ağırlanabildiğini söylüyor Ballıkaya. 6 süit, 1 vip ve 1 kralı odası bulunan otelin, 29 bedensel engelli ve 42 aile odası olmak üzere 202 yatakla konuklarını ağırladığını açıklıyor.

OTELİMİZ BACASIZ FABRİKA GİBİ

Doluluk oranı neredeyse yüzde 100’lere ulaşan otelimizde 35 personel, istihdam ediliyor. Konukların memnuniyetini sağlamak için hiçbir masraftan kaçınmayan otelimiz, istihdam ettiği personel sayısıyla bacasız fabrikayı andırıyor adeta. Personellerimiz, katlarda, restoranda, servis, mutfak, çamaşırhane, güvenlik, ön büro ve teknik işlerde çalıştırılıyor.

HAMAM VE SAUNADAN TUZ ODASINA

Otel, sadece konaklama değil, birbirinden önemli sosyal alanlarıyla da fark yaratıyor. Genel Koordinatör Hamit Ballıkaya, otelin tanıtımını “Türk Hamamı, Sauna, Tuz Odası, Lobi, Restoran, Vitamin Bar, Fitness, Çok Amaçlı Salonumuz, Kapalı Yüzme Havuzumuz da konuklarımızın hizmetindedir” ifadeleriyle yapıyor.

RESTORANIMIZDAN MİS GİBİ KOKULAR GELİYOR

Yemeyi seven bir milletiz değil mi? Evet, şüphesiz… O halde Mezopotamya Oteli’nin restoranını büyük bir titizlikle inceliyorum. Restoran Şefi Özgür Dündar eşlik ediyor bize. Ustalıkla dekore edilmiş restoranımızda kahvaltımız, brunch (açık büfe) olarak konukların hizmetinde. Burada onlarca çeşit kahvaltı bir arada… Üstelik masalara bırakılan çiçekler, size kendinizi özel hissettirecek ufak bir detay, sakın ha görmezden gelmeyin… Günün diğer öğünlerinde neler pişirildiğini soruyoruz baş aşçılarımıza. Türk mutfağı, bölgeye has yemekler ve dünya mutfağından çeşitlerle bu konuda iddialı olduklarını anlıyoruz.

KONFERANS SALONUMUZ HALKA AÇIK

Otelin çok amaçlı salonunu geziyoruz şimdi de. 250 kişilik devasa bir yer burası. Kablolu ve kablosuz internet, profesyonel ses sistemi, konuşmacı kürsüsü, projeksiyon ve perdesi, yazı tahtası, geniş ekran LCD TV’si ve 25 kişilik VİP salonu ile sadece otelin konuklarına değil, siz Batman halkına da düğün, nişan, kına törenlerinde, seminer veya konferans etkinliklerinizde veyahut özel-iş toplantılarınızda kapılarını açıyor.

…VE TABİ Kİ ODALARI GEZİYORUZ

Otelde hangi tür odalarda, ne şekilde ağırlanacağınızı da merak ediyor musunuz? Siz hiiiç kafanızı yormayın, zira sizler için otelin odalarını da didik didik ediyorum. Efendim, kral odası epey bir ihtişamlı ve oldukça şık. Yine genişçe olan VİP odası da dekorasyonu ile adeta göz dolduruyor. Büyük odalar, genelde çocuklu aileler için tercih ediliyormuş. Bütün odalarda bulunan LCD TV, direkt telefon, kablosuz internet WİFİ, 450 kanal uydu TV yayını, dijital özel kasa, saç kurutma makinesi, merkezi sıcak-soğuk klima, minibar, kettle, bitki çay çeşitleri, isteğe bağlı yastık tercihi, ütü ve ütü masası, elektronik kilit sistemi, yangın güvenlik sistemi, 24 saat oda servisi ve uyandırma servisi bulunuyor. Laf aramızda odaların hijyeni ve konforu ise takdir edilecek cinsten.

ÇÜNKÜ FARK ORTADA

Oteli baştan sona inceledikten sonra Genel Koordinatör Hamit Ballıkaya’ya yöneltmeyi düşündüğüm “Mezopotamya’yı diğer otellerden ayıran fark nedir?” sorusunun üzerini çiziyorum. Zira fark ortada… “Peki, son süreçte etkili olan olumsuz sürecin Mezopotamya Oteline yansıması nasıl oldu?” sorusunu yöneltiyorum Genel Koordinatörümüze. Sayın Ballıkaya “Ben uzun yıllar bu sektördeyim, hem Türkiye’nin, hem Almanya ve Avrupa’nın en iyi sayılabilecek otellerinde çalıştım. Otel işletmecisinin, oluşabilecek bütün durumlara karşı hazırlıkla olması gerektiğini deneyimledim. Oluşabilecek krizlere karşı her zaman hazırlıklı ve planlıyız. Bu tecrübe ve deneyimle Mezopotamya Oteli olarak bu süreçten en az etkiyi aldığımıza inanıyorum. Şu anda bile otelimizin doluluk oranı yüzde 95’tir” yanıtıyla bir kez daha iddialı olduğunun altını çiziyor.

“TUR OPERATÖRLERİYLE ANLAŞMALAR YAPIYORUZ

Kültür ve inanç turizmiyle yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bir şehir Batman. Bunun bilincinde olarak yurtdışından birçok tur operatörü ile anlaşmalar yaptıklarını, bu şekilde Batman’a turist kafilelerin gelmesini sağlayarak kent turizminin gelişmesine katkıda bulunduklarını açıklıyor Sayın Ballıkaya.

KURUM İÇİ EĞİTİMLERE ÖNEM VERİYORUZ”

Otelin personelleri, güleryüzlülükleriyle dikkat çekiyor. Meğerse sadece bu değil, otelin konuklarına en kaliteli hizmeti sunabilmek için bütün alanlarda, bütün personellerin profesyonel bir şekilde zaman zaman eğitime alındığını, eğitim programları ile çıtanın her geçen gün biraz daha yükseltildiğini öğreniyoruz.

TAVSİYE EDİLECEKLER” LİSTEME KAYDETTİM

0488 212 24 34–35 no’lu hattan ulaşabileceğiniz Mezopotamya Oteli, “tavsiye edilecekler” listemdeki yerini aldı. Gittim, gördüm, beğendim… İşadamı olup Batman’da konaklamak isteyebilirsiniz, yerli veya yabancı bir turist olarak bu kente gelip konaklayacak yer arayabilirsiniz, uğrayacağınız ilk yerin Mezopotamya Oteli olması gerektiğini gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz…

Haftanın Öne Çıkanları

KOMA SE BIRA COŞTURDU

2015-12-14 19:42 - GÜNDEM

SANAT OKULU, 1970’LERİN EN GÖZDE OKULUYDU

2015-12-09 19:43 - Nostalji

DAMARLAR, DÜNYA’DA BAŞARIYLA GENİŞLETİLİYOR

2015-12-09 18:36 - GÜNDEM

MEZOPOTAMYA, OTELCİLİKTE FARK YARATIYOR

2015-12-14 20:26 - YENİ YERLER

CUMARTESİ GÜNÜ BATMAN KARIŞTI

2015-12-13 19:36 - GÜNDEM

DAĞDELEN, ÖZEL BATMAN HASTANESİ’NDE

2015-12-11 19:29 - EĞİTİM

ALO TEVŞO’da ESNAFIN NABZINI YOKLADIK

2015-12-11 12:31 - HALKIN SESİ

HHİSFİT, BATMAN’DA FARK YARATACAK

2015-12-10 17:30 - GÜNDEM

ÖZDEMİR VE UÇAR, BAKAN SARI’YI ZİYARET ETTİ

2015-12-13 19:30 - SİYASET

HÜSEYİN ASLAN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2015-12-10 17:23 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Kara fırında ürettiği tatlılarla markalaşan mekan: Yavuzlar Pastanesi

13:34 - YENİ YERLER

Ayşe Kara VİP Salonu’ndan merhaba…

12:28 - YENİ YERLER

Laf Coffe’yi denediniz mi?

14:30 - YENİ YERLER

Batman’ın marka mekanı Saray Gülü...

20:27 - YENİ YERLER

Kadim bir mekân…

12:15 - YENİ YERLER

Günün Manşetleri

Hüda Par’lı vekilden CHP'ye sert tepki!

16:00 - SİYASET

JASAT, firarilerin izini sürdü

15:54 - ASAYİŞ

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi

15:51 - SİYASET

5 Şanslı Öğrenci, Kurayla Belirlendi

15:48 - SPOR

Kadınlara beslenme bilinci eğitimi

15:43 - SAĞLIK