PİEDİ, TEK KİŞİLİK DEV KADRO İLE AYAKTA

Yeni Yerler-Yeni Mekânlar köşemiz için Kültür İş Merkezi 2. Katta bulunan Piedi Ayak Sağlığı ve Bakım Merkezi’ndeyiz…

YENİ YERLER - 8 yıl önce

Sıkı durun… Zira ilk defa böyle bir yerle tanışacaksınız. Batman’da, hatta Antep, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Şırnak çemberinde ilk ve tek Ayak Bakım Merkezi burası…

O, İŞİNİ BİLEN BİR UZMAN

Piedi’de Ayak Bakım Uzmanımız Roni Arjen Ertaş tarafından karşılanıyoruz. Güler yüzlü bir uzman kendisi… Köken olarak Diyarbakırlı olsa da kendini bir Batmanlı olarak görüyor ve sorulduğunda “Batmanlıyım” diyor direk. Yurtdışında uzun yıllar yaşamış. Sonra İstanbul’a yerleşmiş. Hem yurtdışında hem de İstanbul’da ayak bakım eğitimi almış ve bu işi yapmış. Yıllar sonra Batman’a dönmüş ve “en iyisi burada da kendi işimi yapayım” demiş. Batman’ı ayak bakım ve sağlığında eksik görmüş, bu konuda bir açık hissetmiş ve Piedi’yi Batman’a kazandırmış.

TEK KİŞİLİK DEV KADRO ÇÜNKÜ…

Sayın Ertaş, işini severek yapan, yaparken yorulmak bilmeyen biri. Piedi’ye ortakları ile yola çıkmışsa da, ortaklarının farklı şehirlere yerleşmesi nedeniyle tek başına kalmış bu yolculukta. Sohbetimiz sırasında çay ikramı yapıyor, Piedi’yi anlatıyor, gelen telefonlara bakıp hastalarına randevular, bu da yetmiyor gibi beni ayak detoksuna alarak işlemle ilgili detaylıca bilgi veriyor…  Anlayacağınız, bölgenin tek ayak bakım ve sağlığı merkezinin tek kişilik dev kadrosu o…

DİDİK DİDİK İNCELİYORUZ

Ertaş’ı tanıdıktan sonra merkezi geziyoruz. İlk defa Ayak Bakım Merkezi görüyor olmanın verdiği merakla, bütün salonu didik didik inceliyoruz. Ayak bakım salonu ve detoks odasındaki hasta yataklarının hijyeni ve malzemelerin ambalajlı halleri, dikkatimizden kaçmıyor. Yaptığımız incelemenin ardından pembe-beyaz koltuk ve perde takımı ile döşenmiş, çiçek ve süs eşyaları ile tasarımı tamamlanmış bekleme odasında, Sayın Ertaş’la başlıyoruz Piedi’yi tanımaya…

PİEDİ, İTALYACA VE KÜRTÇE BİR İSİM

Piedi’yi tanırken, en baştan başlıyoruz işe. “Piedi ne demek?” sorusunu yöneltiyorum Sayın Ertaş’a. İtalyancada “Ayak Bakımı” anlamına geldiğini, Kürtçede ise “diğer ayak” anlamını taşıdığını söylüyor Ayak Bakım Uzmanımız.

“BANA “DELİ MİSİN?” DİYE SORDULAR”

-Allah aşkına nereden geldi Batman’da bir ayak bakım merkezi açmak? Serüveniniz nasıl gelişti biraz anlatır mısınız?

“Sormayın… Çok gelgit yaşadım ama kararlıydım. Çünkü bu işi yıllardır yapıyordum. Burada da bu eksiği gördüm ve mesleğime devam etmek istedim. Aile ve arkadaş çevrem bana “deli misin?” diye sordu. “Kürd û piye xwe biren e?” (Kürt ve ayağına bakmak) diyerek riskli bir işe yöneldiğimi ifade ettiler. Buna rağmen bugün Piedi ile karşınızdayım  çünkü ayağımıza önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Avrupa ülkelerinde ayak bakımı için aylarca randevu bekleyen hastalar var.

BÜTÜN HASTALIKLAR, AYAKTAN BAŞLAR

“Ayağımıza önem vermemiz gerekiyor. Evet, görünmediği için bunu önemsemiyoruz ama tüm gün, bütün yükümüzü taşıyan organlarımızdır ayaklarımız. Bütün hastalıklar buradan başlar. Neden, ayağını yorganına göre uzat diyorlar? Ekonomik anlamı olduğu kadar, hastalıkların ayaktan başladığını ve bu yüzden ayağın sıcak tutulması gerektiğini anlatan bir atasözüdür bu”

ABDEST ALDIKTAN SONRA AYAKLARINIZI KURUTUN

Ayak mantarı hakkında bilgi veriyor uzmanımız ve diyor ki “Özellikle ayak mantarı ile yoğun karşılaşıyoruz. Ayakların ıslak tutulması ile başlıyor bu rahatsızlık. Özellikle namaz kılan vatandaşlarımıza sesleniyorum, abdest aldıktan sonra lütfen ayaklarınızı temiz bir havlu ile kurutun”

HANIMLARA UYARI: TOPUKLULAR VE OJELER, RİSK…

Uzmanımız, sohbet sırasında ince bir gönderme yapıyor bana: “Sosyal medya hesabındaki fotoğraflarına bakılırsa topukluları seviyorsun, ama o topuklular, ayak hastalıklarına yol açıyor” üzülüyorum tabi bu uyarıya  ayak detoksu yaparken, ojeli parmaklarıma da laf ediyor “ojeler, ayak mantarına yol açar, her gün temizlemelisin”

Anlaşıldı mı hanımlar? Bundan sonra n’apıyoruz? Günlük hayatta spor ayakkabılara daha fazla yer veriyor (ben hariç, uzmanımız duymasın) ve ojelerimizi günübirlik temizliyoruz.

NELER YAPILIYOR PİEDİ’DE?

Piedi Ayak Bakım ve Sağlığı Merkezi’nde; batık tırnak, tırnak mantarı, ayak mantarı, başparmak çıkıntısı, kalın tırnak, ayak kokusu, çekiç parmak, ince kırılgan tırnak, nasır, ayak masajı, ayak detoksu, topuk çatlağı, el-ayak bakımı, deforme tırnak, gebelik ayak bakımı, diyabetik ayak bakımı ve tedavileri yapılıyor.

ALMANYA ÜRÜNLERİ KULLANILIYOR

“Piedi’de Almanya menşeili ayak bakım ve tedavi ürünlerini kullanıyoruz. Türkiye’de kullanılan ilaçlar bunlardan çok farklı. Biz, kullandığımız ürünlerin kalite ve sonuç alınabilirliğinden oldukça iddialıyız. Piedi’ye güvenerek yola çıkmamızın en büyük nedeni de budur. Sonuç odaklı çalışıyoruz. Buraya gelenlerin memnun ayrılması ve mutlaka bize referans olarak çevresine aktarması da bunun işaretçisidir. Podiatri denen Ayak Bakım Ünitemiz ile genel bakımı yapıyoruz. Ekipmanlar arasında pens ve makaslarımız var. Şekil bozukluklarına karşı ayakta baskıyı azalttığımız, mantar ve nasır türü hastalıkların tedavisinde kullandığımız silikon ve destek yastıklarımız var”

ŞİMDİ DETOKS ZAMANI…

Yaptığımız sohbetten sonra Detoks Odasına geçiyoruz. Ayaklarıma detoks uygulayıp, Arınma Tablosunda görünen renge göre vücudumdaki hastalıkları tespit edeceğiz. Şeffaf bir leğende bulunan suyun içine ayaklarımı koyuyor, detoks cihazından gelen kol bandını bileğime damara denk gelecek şekilde yerleştirdikten sonra 30 dakika bekliyoruz. Suyun rengi zamanla değişiyor. Oluşan rengi, çizelgeden bulup hastalıklarımızı teşhis ediyoruz. Turuncu renk, eklem ağrılarına işaret ediyor. Sayın Ertaş “ayaklar, bütün vücudun aynasıdır” diyerek detoksun önemine dikkat çekiyor. Sizler de Piedi’de yaptıracağınız detoks ile hastalıklarının teşhisini yapabilirsiniz.

HEDEF: ŞUBELEŞMEK

Piedi’nin hedefi, Batman’ın yanı sıra Doğu ve Güneydoğu’da Şubeleşmek… Sayın Ertaş, hedeflerinden bahsediyor ve diyor ki “Hem güzellik hem sağlık sektörü olduğu için yaptığımız işlemler, önemli. Ayak bakımı algısını Batman’da ve bölgemizde oturtup Piedi ile şubeleşmek istiyoruz. Çünkü bugüne kadar bize gelen bütün şikâyetlere cevap verebildik. Bu alanda iddialıyız ve Batman’ın Piedi’ye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz”

FİYATLAR, SİZİ KORKUTMASIN

Ayak bakım ve sağlığının “pahalı” olduğu kaygısını silip atın kafanızdan. Zira sizi şaşırtacak kadar “uygun fiyatta” bütün tedavi ve bakım işlemleri. Bizler “Ayak bakımı için Muhabirimiz Yusuf Kavak ile birlikte tekrar uğrayacağız” diyerek memnun ayrılıyoruz Piedi’den. Sizin de memnun ayrılacağınızdan hiçbir şüphemiz yok. Batman Sonsöz’ün favori mekânlarından biri oldu burası. Uğrarsanız selamımızı iletip ayrıcalıklardan faydalanmayı sakın ha unutmayın...

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’DE YENİ BAŞKAN HÜSEYİN YAŞAR

2016-10-05 20:28 - SİYASET

PİEDİ, TEK KİŞİLİK DEV KADRO İLE AYAKTA

2016-10-10 16:37 - YENİ YERLER

SAVCI İÇİN VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

2016-10-04 18:57 - SASON

SOFRAM LOKANTASINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

2016-10-04 20:32 - GÜNDEM

CİLT BAKIM UZMANI NAİME AKTAŞ, LABELLA’DA

2016-10-05 15:20 - ROPÖRTAJ

ZİLAN VE BATMAN HASTANELERİNDEN ALKIŞLANACAK UYGULAMA

2016-10-04 20:37 - GÜNDEM

CAN LAHMACUN “RAKİP TANIMIYORUZ”

2016-10-06 18:22 - GÜNDEM

MİLLETVEKİLİ’NİN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ

2016-10-05 18:45 - SİYASET

İŞYERLERİNE SİLAHLI SALDIRI

2016-10-03 20:42 - GÜNDEM

CAFE SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ İSİM İNFERNO CAFE

2016-10-09 19:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Kara fırında ürettiği tatlılarla markalaşan mekan: Yavuzlar Pastanesi

13:34 - YENİ YERLER

Ayşe Kara VİP Salonu’ndan merhaba…

12:28 - YENİ YERLER

Laf Coffe’yi denediniz mi?

14:30 - YENİ YERLER

Batman’ın marka mekanı Saray Gülü...

20:27 - YENİ YERLER

Kadim bir mekân…

12:15 - YENİ YERLER

Günün Manşetleri

Hüda Par’lı vekilden CHP'ye sert tepki!

16:00 - SİYASET

JASAT, firarilerin izini sürdü

15:54 - ASAYİŞ

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi

15:51 - SİYASET

5 Şanslı Öğrenci, Kurayla Belirlendi

15:48 - SPOR

Kadınlara beslenme bilinci eğitimi

15:43 - SAĞLIK