TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel Mardin'deki "Terörsüz Türkiye" programında konuştu:

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, "Bundan sonrası için anaların ağlamamasını ve hiçbir şekilde şiddetin, terörün konuşulmadığı bir Türkiye'yi hedefliyoruz." dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 8 ay önce

Yüksel, Mardin'de bir otelde partisinin il başkanlığınca düzenlenen "Terörsüz Türkiye" programında yaptığı konuşmada, farklı etnik yapıların yüzyıllardır kardeşçe yaşadığı Mardin'in Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu söyledi.
Türkiye'nin en önemli gündemi olan terörsüz Türkiye'ye ulaşmada Mardin'in çok önemli bir şehir olduğunu belirten Yüksel, şunları kaydetti:
"Bu hedefe ulaşmada inşallah Türkiye olarak Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ile bir ve beraber olunca bölgede huzur ve kardeşlik devam edecek. Bugüne kadar tabi çok canlar yitirdik. 65 bin canımızı yitirdik terörden dolayı. Kimine göre 2 trilyon dolar civarında bir ekonomik kayıp oluştu. Tabi bu canların yitirilmesi, onları geri getiremeyiz ama bundan sonrası için anaların ağlamamasını ve hiçbir şekilde şiddetin, terörün konuşulmadığı bir Türkiye'yi hedefliyoruz."
Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda başlayan ve ilerleyen süreci anlatan Yüksel, ardından TBMM'de bir parti hariç bütün partilerin yer aldığı Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun kurulduğunu anımsattı.
Tarihi komisyonun büyük bir mutabakatla oluşturulduğunun altını çizen Yüksel, şöyle konuştu:
"Şu ana kadar yapılan oturumlarda Türkiye'nin hemen hemen her kesimi dinlenmiştir. Komisyon 3 karar almıştır, bu kararları da mutabakatla almıştır. Her kesim kendi görüşünü aktarmıştır. Büyük bir olgunlukla gerçek bir demokrasi ortamında bu dinlemeler yapılmıştır. Nihayetinde önümüzdeki hafta gençlik ve kadın sivil toplum kuruluşlarının geleceği ve sunumlar yapacağı bir toplantı olacak. Önümüzdeki hafta komisyonumuz Diyarbakır'ı ziyaret edecek. Diyarbakır'da toplantılar yapacak. TBMM dışında bir başka yerde, belki bütün milletvekillerimiz olmayabilir ama komisyon olarak ilk ziyaret Diyarbakır'a yapılmış olacak. Ardından gene belli kurumlar tekrar gelecek komisyonumuza. Nihayetinde komisyon bir rapor hazırlayacak. Bu raporda da hukuki altyapı dahil diğer tespit ettiği konularla ilgili raporu TBMM'ye sunacak. Böylece aslında komisyon görevini tamamlayacak."
Haftanın Öne Çıkanları

Av. Ayşenur Demir, Türkan’la Kadraj’a konuştu: “Avukatlık, kartvizit değildir”

2025-10-08 11:24 - ROPÖRTAJ

Işık ailesine taziye ziyareti

2025-10-10 14:47 - GÜNDEM

Simit  zamlandı

2025-10-07 15:48 - EKONOMİ

Batman’da panelcilere baskın!

2025-10-07 16:34 - ASAYİŞ

Mezrone üzümü 140 liraya yükseldi

2025-10-06 12:19 - EKONOMİ

Batman’da altına talep arttı

2025-10-09 12:39 - EKONOMİ

Pazarlarda derin durgunluk

2025-10-09 13:07 - EKONOMİ

Batman Petrolspor - MKE Ankaragücü maçı canlı izle

2025-10-05 18:58 - SPOR

Beşiri’de minik adımlarla yolculuk

2025-10-10 08:20 - BEŞİRİ

Sağlık camiasını buluşturan düğün

2025-10-07 13:33 - YAŞAM

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM