TEK HEDEF TÜM TÜRKİYE’YE ÜRÜN SATMAK

TEK HEDEF TÜM TÜRKİYE’YE ÜRÜN SATMAK

EKONOMİ - 9 yıl önce

Her hafta bir fabrika, firma ya da üretim yapan bir işletmeyi ele aldığımız “Ekonomiye Yön Verenler” köşemizde, bu hafta Günaydın Toptan Gıda Firması ağırladık.MEYGÜN ve GÜNSU markaları ile üretim yapıyor Günaydın Toptan Gıda Firması. Firma sahibi Günaydın Toptan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Subat Günaydın’la sektöre dair deneyimleri ve başarısı üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Sektördeki başarısını aşama aşama anlatan işadamı Günaydın, söyleşimizde firmanın hedeflerine de yer verdi. Amaçlarının tüm Türkiye’ye ürün satmak olduğunu söyleyen Günaydın, iddialı tutumuyla bu başarıyı kısa sürede elde edecek gibi görünüyor.

FİRMAMIZI TANIYALIM

İş hayatının verdiği heyecanla ileriye dönük yükselişini hızla devam ettiren firmamız, 1979 yılında Subat Günaydın tarafından kurulmuştur. Kendi üretiminin dışında iş hayatına ilk başladığı günden bu yana meyvecilik ve meyveli ürünler üzerinde hem satış hem de üretim yapmak için uzun uğraşlar veren ve hızla gelişen teknolojiye ayak uyduran firma, ISO 9001 – ISO 22000 ve TSE belgelerine sahiptir. 5000 m2 alanda üretim yapan firma, hem çalışma alanında hem de personel kadrosunu genişletip daha genç ve deneyimli personel anlayışıyla bölgede daha da etkili olmaya devam etmektedir.

NELER ÜRETİYOR?

Aromalı ve nektarlı olmak üzere kayısı, vişne, şeftali, portakal gibi tüm meyve çeşitlerinde 1 litre ve 200 ml tetrapak ambalajlarda üretim yapmaktadır.

HEDEF TÜM TÜRKİYE

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uzun yıllardır ürün kalitesi ve pazar payını büyük ölçüde elinde tutan firma, bu bölgelere ilaveten İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesine de sevkıyat yapmaktadır. Batman, Diyarbakır, Van, Iğdır, Şırnak, Siirt, Ağrı, Muş, Bingöl, Hakkâri, Kars, Mardin, Ankara, Aksaray, Nevşehir, Mersin, Adana, İskenderun, Trabzon, Rize, Tokat, Samsun gibi pek çok ilde aktif durumda olan firmamız Türkiye’nin yaklaşık 50 iline ürün satmaktadır. “Hedef tüm Türkiye” diyen Subat Bey, sektörde hızlı ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam etmektedir.

ÜRETİM KAPASİTESİ

Günaydın Toptan Gıda, Organize Sanayi Bölgesinde 2011 yılında faaliyete geçen 5000 M2 alan üzerinde kurulu olan fabrikasında GÜNSU ve MEYGÜN markası ile meyve suyu üretimine devam etmektedir. Günlük 15 bin koli ile 20 bin koli arasında üretim kapasitesine sahip olan firmamız 24 saat,3 vardiyalı full kapasite çalışmaktadır.

AZİMLE GELEN BAŞARI

Kurulduğu yıldan itibaren müşteri memnuniyetini hedefleyerek, çağdaş çalışma ilkeleri kısa sürede sürekli ve etkili bir başarı grafiği çizen firmamızın başarılı ve deneyimli sahibi Hacı Subat Günaydın’a bunu nasıl başardıklarını soruyoruz. Başarılı işadamı “1979 da Siirt’ten Batman’a göç ettik. İmkânsızlıktan Batman halinde el arabacılığı yapmaya başladım. Sonra çaycılık, pazarcılık gibi farklı sektörlerde çalıştım.1982 de bakkaliye işine başladım. Bakkaliyede ciddi bir noktaya intikal ettikten sonra yarı toptancılık işine başladım.1992 de toptancılar sitesinde büyük bir dükkân açarak toptancılık yapmaya başladım.1997 den sonra bu işi bırakarak DİMES meyve suyunun bayiliğini aldım.1997 ve 2011 yılları arasında DİMES meyve suyunun Doğu ve Güneydoğu distribütörlüğünü yaptım. Bu işte ciddi bir mesafe aldıktan sonra, neden kendi imalatımızı halkımıza satmayalım düşüncesi ile kendi fabrikamızı kurarak, kendi markamızla üretim yapmaya karar verdik” ifadeleriyle yanıtlıyor sorumuzu.

KENDİ MARKAMIZLA ÜRETİME BAŞLADIK

2011 yılında kendi markasıyla üretim yapmaya başlamış firmamız.  Bununla ilgili karar alma sürecini “Nasıl olacağını tahmin etmeden bu işe başladık. Bir yandan DİMES meyve sularını satmaya devam ederken diğer yandan bir firmaya fason üretim yaptırıp aynı zamanda fabrika inşaatımıza devam ediyorduk. Bir yıllık zorlu bir süreç yaşadık. Rabbimin izni ile işlerimizi yoluna koyduk ve 2010 yılının birinci ayında başladığımız fabrika inşaatımıza, 2011 yılının birinci ayında üretim için, düğmeye bastık” diyerek açıklıyor firma sahibi Günaydın.

DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA İLKLERİ BAŞARDIK

“Türkiye’nin önde gelen markalarının ürettiği ürünlerin aynısını şuan fabrikamızda üretiyoruz” diyen Subat Bey  “Dimes, Ülker, Cappy gibi Türkiye’nin önde gelen firmaları ne üretiyorsa Günaydın Grupta aynı kalitede üretiyor. Sektörümüzde, Türkiye genelinde kalite ve üretim kapasitesi açısından ilk beş firma arasındayız. Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde tetrapak makine ile tetrapak üretim yapan ilk firma biziz” diyor.

AR-GE ÇALIŞMALARI VAR MI?

Sektöründe iyi bir büyüme sağlayıp faaliyet alanını genişletmeyi hedefleyen firmamız, şuanda tüm meyve çeşitleri ile 1litre ve 1/5 litrelik tetrapak üretim yapmaya devam ediyor. Hızla gelişen teknoloji ve değişen sektör koşulları ile paralel giden başarılı firmamızın, 2015 yılı hedefleri arasında pet şişe ve cam şişede üretim yapmak var.

NERELERE İHRACAT YAPIYOR?

Firmanın hedeflerine ilişkin açıklama yapan firma sahibi Subat Günaydın “2015 yılında ihracat departmanımızı geliştirerek ihracatta birçok ülkeye ürün satmayı hedefliyoruz. Şuan Irak ve Afganistan’a aylık 10 konteynır ihracat yapıyoruz. Ayrıca Almanya, Pakistan ve Ürdün ihracat yapmak için Pazar araştırmaları yaptığı ülkeler arasındadır” diyor.

YORUMUMUZ

Yaklaşık bir yıl önce Hacı Subat Bey’i ziyaret ettiğimde fabrikada sadece bir makinesi vardı. Bu sefer ki ziyaretimde makine sayısı beşe, dolum hattı da ikiye çıkmıştı. Fabrikada ki gelişmeleri görünce çok şaşırdım ve çok sevindim. Her başarılı yatırım Batman da başka yatırımların gelmesini sağlar. Böyle örnek tesislerimizin STK, kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Batmanlılar olarak da Batmanımız da üretilen ürünleri tüketerek destek olmamız gerekiyor. Başarılı işadamı Subat Günaydın’ı tebrik eder, Batman’a sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

TEK HEDEF TÜM TÜRKİYE’YE ÜRÜN SATMAK

2015-01-27 17:39 - EKONOMİ

BELLONA’DA YENİ BİR NEFES; YÜRÜK MOBİLYA

2015-01-26 18:38 - YENİ YERLER

OSMAN YEŞİLMEN-DOKTOR

2015-01-21 17:12 - ROPÖRTAJ

TATİLE “MERHABA” DEDİLER

2015-01-23 18:27 - GÜNDEM

KÜÇÜKKEN BU HASTANEDE DOKTOR OLMAYI HAYAL EDERDİM

2015-01-21 14:30 - ROPÖRTAJ

SEYAHATİN ADI MALİK TUR

2015-01-22 18:53 - GÜNDEM

HDP’ PARTİ OLARAK SEÇİME GİRSİN Mİ GİRMESİN Mİ!...

2015-01-25 18:38 - HALKIN SESİ

DAVUTOĞLU DÜĞÜN TÖRENİNE KATILDI

2015-01-26 18:12 - GÜNDEM

SON YILLARDA BİR SEKTÖR HALİNE GELEN MESLEK ÇİĞKÖFTECİLİK

2015-01-20 18:36 - HALKIN SESİ

AMATÖRDE OLAY VAR!...

2015-01-26 18:49 - SPOR

İlgili Haberler

Lor peynire talep arttı

13:54 - EKONOMİ

Hayvan sayısı arttı, fiyatlar düştü

15:27 - EKONOMİ

Pazarın en pahalı ürünü…

00:30 - EKONOMİ

Fiyatı yüzde 75 düştü

00:00 - EKONOMİ

All Alçı halka arz ile hedef büyütecek

11:01 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Belediyeden yüksek gerilim mesajı

16:21 - GÜNDEM

Öğrenciler tren yolculuğu yaptı

16:12 - YAŞAM

Acılı baba, ilk kez konuştu

15:50 - YAŞAM

Gazzeli anneler için toplandılar

15:42 - GÜNDEM

Öğretmene saldırıya sert tepki!

15:37 - YAŞAM