ŞİİRLERİM

ÇETİN ERGİN

4 yıl önce

GECE Ey gece, bu süzülerek geldiğin derin anda Varlığın epey açık. Pencereden ayı görüyorum Bir anı gibi. Karanlıkla sarmaş dolaş bahçe Önümde hayatla dolu. Ey gece, pencere önünde Duygular dolu dolu Tıpkı müzik gibi. İsteklerle salınıp duran ben Aynanın karşısına geçtim. Aldırışsız… Siyah paltoma sarıldım sıkıca Tıpkı gece gibi.

YOLCU Yaz yağmuru yağar  Yapraklara Sarı patikaya Uzayıp giden denize… Bulut binicisi üstünde Şaha kalkmış bir at gibi! Yolcu, sen sorumlusun Solgun benzinden.

ADAM ve AKŞAM Cırcır böcekleri anlamaz adamı Adam anlar onları Gök sisler içinde  Bir yıldız sabırlı gökyüzünde Cırcır böceklerinin biteviye şarkısı  Adam yalnız ve yalansız Akşama alışkın başladı.

PENCERE Beyaz giysimin üzerine konuyor Gelip geçici hayaller Geçmiş günler birlik şimdiki zamanla Ey esin veren pencere Sana bakıyorum Ve çiçekleniyor yansıma!

HAYAT Maviydi çocukluk Kırmızı gençliğe dek Gelecek beyaz olacak Çiçek açmış ağaç gibi Gelgeç havasıyla  Bir nisan günü şimdi…

EYLEM Bir yaz sabahı kuşların kanat çırpışı gün ışığı ağaçların gölgesi çiçeklerin açışı ırmağın çakılları  sonra serin rüzgarı… Dinliyor ürperiyor yeşeriyor keşfediyor ve yürüyor…

BEN VE DENİZ Kıyı ve ben Kimim ben? Neyim ben? Yosunlu taş, Taşın üstündeki yengeç, Yengece vuran dalgalar, Dalgaların köpüğü… Belki de bir fotoğraf!

KENT Kentte durmadan yaşamaya alışkınım Gezdim soluk almadan renkli dünyayı Özledim ve sevdim Gül ve baharı… Dayandım kentin kışlarına Bir başka türlü üşüdüm yağmurda Dürüst ve dost diye  Gülüşlerle güzellikler… En iyisi gitmek  Kentler kurarak gönlümde Kırların ıssızlığına…

MUTLULUK ŞİİRİ Mutlu günlerin özlemini duyan kişi Harika bir gün yaşıyorum demez  Gelip geçmekte olan bir akşam üstü için. Hayat heyecanla hemen harcanmaz Mutluluk şiirine daha çok erken!

YAŞAM Bazen birbirine benzer bütün yaşam Tıpkı bir yolculuğa çıkmış gibi. Kentimizde neysek, başka yerde de öyleyiz Sanki dünyaya fırlatılmışız gibi!

İLKBAHAR Ben uykudayken henüz Bahar ansızın gelmiş Ve uzaktaki deniz Ve mavi gök sonsuz Derin bir uyku gibi İşte geldi çoban kız da Güneşli çayıra Ben uyanınca Çay vaktinde…

YÜRÜYEREK Şarkı söylüyorum yürüyerek, Bulutlar üstünde yürüyerek, Işıklı yıldızlar üstünde yürüyerek… Tatlı anılar yaşıyorum yürüyerek. Köpek havlaması duyuyorum yürüyerek Tarlaların kıyısında yürüyerek Taze çiçekler yoluyorum yürüyerek Sevinçleyürüyerek. Köy evlerine bakıyorum yürüyerek Ay ışığında yürüyerek Kayıp giden yıldızlar görüyorum yürüyerek Çok uzaklarayürüyerek…

UMUT YÜKLÜ His veren Su ve toprak, Çok sevimli! Bazen yeniden doğar Su ve toprak, Kimi zaman Şairlere yakışır! Önemi var mı Hayattan derslerin? Henüz doğmadan Su ve toprak!

NİSAN ÇİÇEKLERİ Özgür yürüyerek Yazdım dizeler Kırlara giderim Esin Perileriyle… Ne desem azdır Böyle sevimli, Böyle coşkulu, Böyle huzurlu! Kuşlar uçup gidiyor süzülerek Ruhu güçlendirerek Senli benli… Güzelden yana Nisan çiçekleri Dönüp gelir Gün ışığında!

AĞAÇLARIN GÖLGESİ ALTINDA Uçup gidici günler üzerine Sabaha dek dağılıp söndü hayallerim, Durup sönünce yitip gitti… Hayallerimi kim bilebilir Ağaçların gölgesinde? Yüce duyguları kim bilebilir? Ant içerim tüm güzelliklere, Yeniden başlıyor sonbahar!  Çetin ERGİN

YAZARIN DİĞER YAZILARI