GÜNDEM

1 DAKİKALIĞINA “ENGELLİ” OLDULAR…

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Reel Danışmanlık Şirketi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle “1 dakika yerime geçer misin?” projesi uygulandı.

1 DAKİKALIĞINA “ENGELLİ” OLDULAR…
11-05-2017 20:21
Google News

Atatürk Parkında uygulanan projeye BATSO Abdülkadir Demir, Reel Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Recep Doğmuş, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara ve Serbest Muhasebeciler Oda Başkanı Servet Kurt katıldı.

Parkın girişinde engellilere yönelik farkındalık stantları oluşturuldu. Vatandaşlar, gözlerini bantla kapatarak nesneleri ayırt etmeye çalıştı.

ENGELLİLERE PARK MÜJDESİ

Stant ziyaretinde, “Engelli Yaşam Parkı”nın müjdesini veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara “SODES’e verdiğimiz Engelli Yaşam Parkı projemiz, bölge illerinde bir ilk olacak. Valilik ve Belediyenin desteğiyle önümüzdeki günlerde yapılacak. Parkta, ahilik kültürünü yaşatacak olan bir ahilik bölümü de bulunacak” dedi.

GAZETECİ ERCAN ATAY, ENGELLİ KOLTUĞUNA OTURDU

Etkinliklere katılan Gazetemizin Sahibi Ercan Atay, engelli koltuğuna oturarak, parkuru dolaştı. Atay, engellilerle empati yapma şansı bulduğunu ifade ederek “Tekerlekli sandalyeye binip kol gücü ile yol kat etmek bu kadar zorken, engelli bireylerin günlük yaşantısını ne şekilde sürdürdüğü konusunda bilgi sahibi olma şansı yakaladım. Tekerlekli sandalye ile hareket etmek çok zormuş. Allah yardımcıları olsun” dedi. Öte yandan, Özel Batman Yaşam Hastanesi de etkinlikte stant açarak su ve şeker ikramının yanında tansiyon ölçümü yaptı. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete