GÜNDEM

1 NİSAN– 1 TEMMUZ AYLARINDA AVLANMAK YASAK!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 1 Nisan–1 Temmuz tarihleri arasında, su havzalarında avlanmanın yasak olduğunu açıkladı.

1 NİSAN– 1 TEMMUZ AYLARINDA AVLANMAK YASAK!
30-03-2016 19:59
Google News

AV YASAĞINA RİAYET EDİLMELİ

Batman Çayı, Batman Barajı, Dicle ve Garzan Çayı, Gercüş Kırkat Göleti ile bunlarla bağlantılı tüm akarsularda av yasağının 1 Nisan itibariyle başlayacağını açıklayan İl Müdürü Nurettin Kiyas “Av yasağına riayet edilmeli, balıkların üreip çoğalmasına imkân veren bu dönemde, olta dâhil her türlü avlanmanın yasak olduğu bilinmelidir. 1 Nisan–1 Temmuz dönemlerinde tüm balıklar üremelerini sürdürür. Üreme yapacak olan balıklarda stresten dolayı yavaşlama başlar, karaya yakın yerlerde yumurtlamak için göllerin kıyılarına gelirler. Bir anaç balık yaklaşık yarım milyon yumurta bırakır. Yani bir anaç balık bu mevsimde avlanırsa yarım milyon yumurta boşa gitmiş olur. Bu da balıkçıları ve tüketicileri etkileyecektir” dedi.

“İHBAR HATTIMIZ AÇIK”

Av yasağına ilişkin ihbarların 0488 221 13 13 no’lu hatta iletilebileceğini açıklayan Kiyas “Bu dönemde koruma ve kontrol faaliyetlerimizin daha etkin ve yaygın olarak yapılabilmesi duyarlı vatandaşlarımızın işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu işbirliğini sağlamak için vatandaşlarımız su ürünleri av yasağı boyunca Müdürlüğümüzün ihbar hattını kullanabilirler” dedi. (Aytekin Dal)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete