ROPÖRTAJ

1 YIL HAZIRLAN, TAM HAZIRLAN

Batman’ın Cuma Hocası, Sevilen Eğitimci İşadamı

1 YIL HAZIRLAN, TAM HAZIRLAN
05-11-2019 01:00
Google News

 

 

Cuma Dişikırık’ın davetiyle

Yolumu çevirdim Gültepe Mahallesi’ne.

Sanayi girişi TRC petrol yanında

C9 Kurs Merkezini açmış Dişikırık.

Bu onun Batman’da açtığı 4. eğitim yatırımı.

33 yıldır eğitim sektörünün içinde Cuma Hoca.

Başarı nereden geçiyor,

Başarısızlık neyden kaynaklanıyor,

Velinin ve öğretmenin rolü ne olmalı,

Tüm bunları artık iyi gözlemleyip, analiz edebiliyor.

Bu yüzden eğitim yatırımlarında da başarılı sonuçlar alıyor.

C9 Kurs Merkezi, henüz 11 ay önce açılmış,

Bu yüzden tatlı bir heyecan var içeride.

Hababam Sınıfının ders zili çalıyordu içeri girdiğimde.

Gezdim köşe bucak önce.

Patron Ercan Atay da yanımda bu kez.

2 Katlı binada,

Birebir soru çözüm odası,

Kütüphane

Oturma salonları,

İbadethane,

Mutfak,

Rehberlik odaları,

Sınıflarla

Tiril tiril,

Ferah,

Rahat,

Konforlu,

Nefes aldıran bir ortam oluşturulmuş.

Cuma Hocanın C’sini almış Kurs Merkezi.

Sınıf mevcudu en fazla 9 olduğu için C9 denmiş kısaca.

Öğrenciye ders anlatan,

Soru çözdüren,

Deneme sınavı yaptıran,

Eksiklerini tespit eden,

Eksiklerine göre özel ders veren bu kurs merkezi,

Rehberlik ve Takip Sistemi üzerine kurulmuş.

Bu yüzden çok iddialı bir kurs merkezi olmuş.

-Sizi herkes Cuma Hoca diye tanıyor. Biraz özgeçmişinizi dinleyebilir miyiz?

“Kimya Öğretmeniyim aslında. Batman’da Özel Öğretim Kurumları 33 yıllık bir hizmetim bulunmaktadır. Aynı zamanda Resmi okullarda 21 yıl öğretmenlik yaptım. 2013 yılında bu görevimden istifa ettim. Eğitim, artık aile mesleği oldu. Ailece yıllardır eğitim sektöründeyiz. Batman’da 2 özel kursumuz var. Hız Kurs Merkezi ve VIP C9 Kurs Merkezi. 3 yıl önce Hız Kurs Merkezini açtık. Bu yıl da VIP C9’u açtık. Kozluk ve Siirt’te ÖZEL Teknokent Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz var. Yani toplamda şu anda 4 eğitim kurumumuz ve 160 personelimiz mevcut”

-VIP C9’u diğer eğitim kurumlarından farklı kılan şey ne peki?

“VIP C9 KURS Merkezimizi, 33 yıllık deneyim, gözlem ve tespitlerimin sonucunda açtım. 2019 Şubat ayı’nda faaliyete geçtik” bugüne kadar olanlardan çok farklı. VIP C9’u, rehberlik ve takip sistemi üzerine kurduk. Eğitim kurumları çok kalabalık olduğu için öğrenciyi takip etme ve rehberlik etme şansı çok zayıf. VIP C9’da ise sınıf mevcudu 9’dur. Toplamda en fazla 108 öğrenci kaydedebiliyoruz. Ticari düşünüp bu sayıyı arttırma yoluna gitmiyoruz. Bu sene açıldık ve açıldığımız ilk sene bu hedefi yakaladık. Talep olmasına rağmen 109. öğrenciyi almadık. VIP C9, 2012 yılından bu yana kafamda tasarladığım bir modeldi. Tam da açmak istediğim yerde bu yıl açmak nasip oldu. 33 yıldır Batman’da eğitim sektöründeyim. Bu kentin eğitimine katkı sunuyorum. Öğrenciler neden öğrenemiyor, neden başarılı olamıyor, velilerin bundaki rolü nedir, özel eğitim merkezlerinin rolü nedir, eğitimcinin rolü nedir, artık bunları iyi analiz edebiliyorum. Tüm bunların toplamından oluşturulmuş bir merkez oldu VIP C9”

DERS BAŞLAMADAN TELEFONLAR DOLABA

-Biraz anlatır mısınız, nasıl bir ortamda ders görüyor çocuklar?

“Buraya 12. sınıf ve mezun öğrencileri alıyoruz. Tüm sınıflarda akıllı tahta var. Özel bir sistemimiz var. Tüm sınıflarımızda akıllı tahta olduğu için öğretmenlerin daha çok soru çözdürme şansı var. Öğretmen, soruyu tahtaya yazarak zaman kaybetmiyor. Bu yüzden buna uygun yayınlar seçtik. 120 bin soruluk bir kaynak. Bir öğrenci, 1 yılın sonunda buradan 120 bin soru çözerek ayrılmış oluyor. Teknolojik olarak iyi donatılmış, ısıtma-soğutma imkânları olan, aerodinamik sınıflar, çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Öğrencilerin kişisel dolapları var. Ders başlangıcında cep telefonları, dolaba konur, ders bitiminde alınır. Mevcut az oluna bu sınıflarda öğrenci kendini özel hissediyor. Burada başarının en önemli ayağı ise rehberlik ve takip. Bazı kurumlarda 15 gün ve ayda bir güne ödev takibi var. Bizde ise her gün… Her gün 1 saat öğrencinin bir önceki çalışmayı kavrayıp kavramadığını analiz ediyoruz. Çünkü öğrencilerin en fazla mağduriyet yaşadığı konu bu. Çocuklar kazanmak istiyor ama birilerinin takip ve desteğine ihtiyaç duyuyor. Biz de bu açığı ortadan kaldırıyoruz. Bu imkânlar sağlanırsa sınavı kazanamayacak ve istediği üniversiteye yerleşemeyecek öğrenci yoktur. VIP C9’u kurarken aile ve arkadaş ortamı felsefesi üzerine kurduk. Çocuk burada kendini evinde gibi rahat hissedecek. Bu da başarıyı mutlaka getirecektir”

 

“1 YIL HAZIRLAN TAM HAZIRLANIN”

-Hangi dersler veriliyor Vıp C9’da?

“Çocuğun ihtiyacı olan ve almak istediği tüm dersler var. Çocuklar burada kendi alanına göre ders görüyor. Seviye Tespit Sınavı ile uygun sınıfa yerleştiriyoruz. Günlük çözmesi gereken soru sayısını belirliyoruz. Öğrenciye yayınlarını veriyoruz. O yayınlara göre, o derse göre, her gün çözmesi gereken sorular, ertesi gün takip ediliyor. Her Cuma Günü (yani ders gününde değil, tatil gününde) çocuğu deneme sınavına alıyoruz. Böylece her hafta deneme sınavı yaparak çocuğun bu bilgileri pekiştirmesini sağlıyoruz. Deneme sınavını dersin olmadığı gün yaparak çocuğun zamanını da verimli hale getiriyoruz. Çocuklar böylece konuları rahat yetiştirebiliyor. Ay sonunda rehberlik hocalarımız, deneme sınavlarının sonuçlarını değerlendiriyor. Çocuğa, eksik olduğu konularda özel ders veriyoruz. Yani çocuk, 1 aylık gelişimini, deneme sınavı ile görüyor, özel derslerle eksiklerini kapatıyor. Bunlar olurken yoğun bir test trafiği, yoğun bir kaynak trafiği oluyor. Evet, öğrenci buradan çıkarken bazen hallaç pamuğuna dönmüş gibi oluyor ama sloganımız diyor ki, 1 Yıl Hazırlanın Tam Hazırlanın”

-Şehir merkezinden de uzaksınız biraz?

“Evet, bu en büyük avantajımız. Sabah 8.00’den akşam 17.00’ye kadar öğrencinin binadan çıkması yasak. Şehir merkezinden uzak olmamızın bir avantajı da, çocuğun ders çalışmaktan başka alternatifi kalmıyor. Çocuk, yemeğini bile burada mutfaktan yiyor. Hijyen ortamda, onlarca çeşit yemek hazırlanıyor. Gece de çalışmalarımız oluyor. Akşam 18.00’den 22.00’ye kadar çocuk, öğretmenleri gözetiminde ders çalışabiliyor. Günde 14 saatlik bir programa alıyoruz çocukları. Öğrenciler için servis var. Dileyen velilerimiz, çocuklarını servisle gönderip alabiliyor”

-Öğretmen kadromuz nasıl peki?

“15 öğretmenimiz var. Kalabalık eğitim kurumlarında rehber öğretmen sayısını çok kısıtlı tutulmasına rağmen bizim burada 108 öğrenci için 2 rehber öğretmenimiz tam zamanlı görev yapıyor. Merkezimiz rehberlik ve takip üzerine kurulduğu için bunu önemsedik. Rehber öğretmenlerimiz böylece çocuklarla sıkı diyalog kurabiliyor. Bizim başarımızın temelinde de bu neden yatıyor olacak. Bu işte uzun yıllardır emek harcıyorum. Tecrübeli öğretmen, başarılı öğretmen, iyi öğretmen, bu işin en önemli ayağıdır. Öğretmenlerimizin çoğu, tecrübeli isimler. Sadece bu merkezde görev yapan öğretmenler. Bu merkezden başka bir yere enerjisini ve zamanını ayırmayan öğretmenler. Çoğu, kendi alanındaki başarısından ötürü zümre başkanı olan öğretmenler. Kitap yazarı öğretmenlerimiz var. Ekibimiz güçlü”

-Vıp C9’un hedefi nedir peki?

“Hedefimiz reklamsız ısrarla tercih edilen bir kurum olmak. Çocukları, kendi kapasitelerinin kat kat üzerine çıkarmak. Çocuklarımızı, diledikleri, hayal ettikleri üniversitelere göndermek, onların mutluluğuna ortak olmak, en büyük temennimiz. Arzuladığımız şey de, her öğrenci ve velisi, yılsonunda bize dönüp desin ki ‘ki bu kurum, bize verdiği bütün sözleri tuttu’ bunu duymak için, bu felsefe üzerinden yürütüyoruz bütün adımlarımızı u yolda atıyoruz. Aynı zaman da Batman markası olarak 2023 yılında ülke genelinde 100 şubeye ulaşmak istiyoruz. Bu yıldan itibaren şubeleşme ve Franchise kabullerine başlayacağız. Batman halkına ve Ülkemize hayırlı olsun”

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete