GÜNDEM

1 YILDA 217 KADIN ŞİDDET GÖRDÜ

1 YILDA 217 KADIN ŞİDDET GÖRDÜ

1 YILDA 217 KADIN ŞİDDET GÖRDÜ
03-12-2014 20:39
Google News

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, “Batman’da Kadına Yönelik Şiddetin Görüntüsü” başlıklı raporu açıkladı. Rapora göre, bir yılda 217 kadın şiddet mağduru olarak mahkemelere başvuru yaptığı belirtildi.

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, CMK Uygulama Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısıyla kadına yönelik şiddetin gözlemler sonrası hazırlanan raporu açıkladı. Toplantıya Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, Kadın Hakları Komisyonu üyeleri ve avukatlar katıldı. Raporun verilerini açıklayan Batman Barosu Kadın Hakları Komisyon Koordinatörü Saadet Şahin, Batman Asliye Mahkemesi ve Batman Aile Mahkemesine yapılan başvuruları değerlendirdiklerini ve hazırladıkları “Batman’da Kadına Yönelik Şiddetin Görüntüsü” başlıklı raporlarında, 2013 ve 2014 yılında 217 dosyanın olduğunu söyledi.

ŞİDDET ÇOCUKLARI DA ETKİLİYOR

Şiddetin meydana geldiği evde çocukların da olduğu tespit edildiğini dile getiren Şahin, “Bu çocukların toplam sayısı 362’yi bulmaktadır.

ACİL KORUMA GEREKMEKTEDİR

İncelenen dosyalarda kadınların başta fiziksel şiddet olmak üzere psikolojik, ekonomik ve cinsel her türlü şiddete maruz kaldığı görülmekte olduğunu belirten Şahin, şiddetin failleri birinci sırada eşler, ikinci sırada çocuklar, üçüncü sırada ise kardeşler oluşturduğunu vurguladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete