SİYASET

“10 BİN İNSAN İŞ SAHİBİ OLACAK”

Batman’da Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarları dün start aldı.

“10 BİN İNSAN İŞ SAHİBİ OLACAK”
14-09-2017 21:51
Google News

Açlış konuşması yapan Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Batman’ı 23 ille birlikte cazibe merkezler programında desteklediklerini belirterek 10 bin insanın iş sahibi olacağını belirtti.

 “BATMAN’A SÜREKLİ FUAR MERKEZİ AÇALIM”

Otogar bitişiğindeki fuar alanında başlayan etkinliklerde 180 firma, 400 marka ile 23 bin metrekarelik alanda tanıtım standı açtı. 14–17 Eylül tarihleri arasında açık kalacak olan fuar, ilk günden yoğun ziyaretçi topladı. Batman’da bir ilk niteliğini taşıyan fuar etkinliğine Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci katıldı. Bakan Tüfenkci fuarların sürekli hale gelmesi gerektiğini savunarak “Biz istiyoruz ki özellikle gençlerimize iş, aş bulalım. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Birileri bunu engellemek için, Türkiye’nin enerjisini boşa çıkarmak, insanlarımızı birbirleriyle uğraşır hale getirebilmek için gayret gösteriyor. Ama Allaha hamdolsun Batmanlı kardeşlerim, çukur siyasetini Batman’a taşımadı. Bizler de Batman’ı 23 ille birlikte cazibe merkezler programında destekledik. Yatırımcıların başvurularının yarısı bile gerçekleşse 10 bin insan, iş ve aş bulmuş olacak. Sektörel fuarların sürekli hale gelmesi, önemlidir. İnşaat ve mobilya, ülkemizin uluslar arası alanda pazarlarda yer aldığı sektörlerin başında gelmektedir. Batman’a kalıcı bir fuar merkezi açalım, bölgeye hitap etsin. Bunun için gereken desteği vermeye hazırız” dedi.

“AYSEL HANIMA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”

Vefat eden annesinin defini sırasında provakatif saldırıya uğrayan HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’a başsağlığı dileyen Bakan Fakıbaba “Üniversitenin önünden geçerken, Mardin’i Batman’a bağlayan, yolu 80 km kısaltan yolu gördüm. Vali Bey, yolun öneminden bahsetti. İnşallah bu yolu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Takipçisi olacağız. Bizler hem Doğu, hem Güneydoğu, hem Batı’nın Bakanıyız. Ama bizim yanımızda sizin farklı yeriniz var. Kendimizi burada evimizde hissediyoruz. Buraya 3. gelişim. Her gelişimde farklılıklar görüyorum. Batmanlılar bunu hak ediyor. Bu birlikle tarımda, hayvancılıkta, şehircilikte gelişeceğiz. Allah korusun 15 Temmuz akşamını düşünün. Bu hainler başarılı olsaydı sizler burada olabilir miydiniz? Ben burada konuşabilecek miydim? Bugün provakatif bir hareket oldu. Aysel Hanımın annesine Allahtan rahmet diliyorum. Bütün ailesine başsağlığı diliyorum. Biz hep birlikte kardeşiz. Bizde bölücülüğe yer yok. Örgütlerin amacı aynıdır. Bunları silip atacağız. Havaalanından izledim. Çok verimli topraklara sahip bir kent Batman. Ama vali beye sordum. İşsizlik halen yüzde 20’lerin üzerinde. Bu doğru bir şey değil. Hükümet olarak mutlaka bunun üstesinden gelmeliyiz. Yeter ki bizi rahat bıraksınlar” dedi. (Necdet Çakır)

 

Batman’da İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarları’nın açılışına katılan Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Fernas Şirketler Grubuna ait MV İnşaat standını ziyaret etti.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete