GÜNDEM

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü Kutlama mesajları

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI
10-01-2021 17:49
Google News


“FEDAKÂRLIKLA GÖREV YAPIYORLAR”
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Vekil Özdemir, yazılı mesajında “Kamuoyunun bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalığın artması süreçlerinde bugüne kadar önemli bir görev üstlenmiş olan basın; inanıyorum ki bundan sonra da bu görevi üstlenmeye devam edecektir. Zaman mefhumu gözetmeksizin kamuoyunun yaşananlardan haberdar olmasını sağlayan basın mensupları, fedakârlık, sorumluluk ve özveri isteyen son derece önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek ilkelerini dikkate alarak, kamuoyunu hızlı, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına inancım tamdır” dedi.

***

“HER ŞARTTA GÖREV YAPIYORLAR”
AK Parti İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Gür, yazılı mesajında “Gazeteciler, zor şartlar altında toplumun haber alma özgürlüğü için her türlü fedakârlığı yaparak çalışmaktadır. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım” dedi. 

***

“ÜSTÜN GAYRETLE ÇALIŞIYORLAR”
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Genel Merkez PYK Üyesi Diyaettin Uçar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Uçar, yazılı mesajında “Gazetecilik bir halkın müşterek sesidir. Karşılıklı haberleşme ve bilgi alışverişi ihtiyacının sağlanması adına ortaya çıkan gazetecilik mesleği, gelişen teknoloji ile hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Gazeteci, basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkını dürüst biçimde kullanır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına her şart ve durumda doğru bilgiye ulaşabilmek için fedakârca görev yapan basın mensuplarımız, kentimizde de gerçekten insanüstü bir gayretle mesleklerini icra etmektedir” dedi.

***


“BASIN, DÖRDÜNCÜ KUVVET”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Müjdeci, yazılı mesajında “Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olan, devletin organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetleyen ve toplumun haber alma hürriyetinin sağlanması için çalışan gazeteciler çok önemli bir görevi üstleniyor. Gazeteciler her gün artan bir şekilde baskı, sansür ve iktidarın oluşturmaya çalıştığı tek sesli düzenle karşı karşıyadır. Maalesef gazetecilerin adliyelere haber yapmaktan çok ifade vermek üzere gittiği bir dönem yaşanıyor. Bizler basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz” dedi. 

***

HÜDA PAR’DAN 10 OCAK MESAJI
Hüda Par Batman İl Başkanı Davut Şahin, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Şahin, kutlama mesajında “Çağımız itibariyle ulaşılan teknolojik imkânlardan da destek alarak, insanoğlunun ihtiyaç duyduğu bilgiyi adeta kucaklarına koymak suretiyle, çok önemli bir görev üstlenen gazeteciler, bunun yanı sıra, toplumsal, ekonomik ve siyasi alanlarda da doğru yönlendirmede büyük pay sahibidirler. Ciddi bir uğraş, görev dağılımı ve adeta zamanla yarışırcasına bilgi ve habere ulaşma, hazırlama ve kamuoyuna sunma aşamalarını kat ederek, İnsanlık ailesi için kayda değer bir hizmet sunmaktadırlar.  Bu önemli işlev icra edilirken her şeyden önce, insanlığa müspet yönden katkı sunma ve dolayısıyla da özel hayata olan hassasiyet ile birlikte toplumun değerleri ile buluşması gibi bir hedefin de gözetildiği bir anlayışla hareket edildiği ve edileceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

***

 

“BASIN, KAMUOYUNU AYDINLATIYOR”
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Pamukçu, “Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyorum” dedi. 

***

“HABER ALMA HAKKIMIZI SAĞLIYORLAR”
Gelecek Parti Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Polat, yazılı mesajında; "İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üslenen gazeteci, toplumun gözü, kulağı ve sesidir. Gazeteci, duyduğu, gördüğü, araştırdığı konuları tarafsız, dürüst ve samimi bir şekilde harmanlayan ve kamuoyuyla paylaşan bir iletişim uzmanıdır. Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü vatandaştan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır” dedi. 

***

“GAZETECİLER GERÇEK EMEKÇİDİR”
Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Ekmen, demokrasilerde basının dördüncü kuvvet olduğunu hatırlatırken “Basın, toplum ile devlet arasında köprü görevi görmektedir. Sağlam bir devlet yapısı için basının özgür ve tarafsız olması önemlidir. Gazetecilik, kutsal bir meslektir. çünkü mesai gözetmeksizin, her şartta ve koşulda görev yapmaktadırlar. Savaşta, olağanüstü durumlarda, doğal afetlerde, salgın hastalıklarda, kısacası her şartta sahada görev yapan gazeteciler, gerçek birer emekçidir. Batman’da da gazeteciler, kendilerine düşen görevi başarıyla ve özveriyle yerine getirmektedir. Batman’ın çıkarı için yazan, haber yapan, sorgulayan, araştıran ve toplumun sesi kulağı olan gazetecilerin 10 Ocak Günü’nü kutluyorum” dedi. 

***

 

“GAZETECİLER EKONOMİK SIKINTI YAŞIYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Yaşar, yazılı mesajında “Ülkemizde ve ilimizde gücünü halktan alan gazeteciler çok zor şartlar altında gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Ekonomik kriz nedeniyle, Türkiye’de ve ilimizde günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan bazı gazete ve dergilerin kapanması, birçok gazeteciyi işsiz bırakmıştır.  Covid_19 salgınında da canla başla görev yapan gazeteciler maddi ve manevi sıkıntılar yaşamıştır. Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, gazetelere verilen resmi ilan sayıları düşmüştür” dedi.

***

“GAZETECİLER, İNSANLIĞIN SESİ”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Rektör Durmuş, yazılı mesajında, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının tüm tehlikelerine rağmen halkın haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan basın mensupları, üstlendikleri bu zorlu görevle aslında salgınla mücadelenin de görünmez kahramanlarıdır. İşte gazeteci bunlara denir. Her an her konuda ve alandaki güncel gelişmeleri anbean kamuoyuna aktaran medya mensuplarını çarşıda, pazarda, sokakta halkın nabzını tutarken, toplumun tüm kesimlerinin dertlerini duyururken görüyoruz. Onlar aslında tüm insanlığın sesidirler” dedi.

***

“SALGINA RAĞMEN ÇALIŞIYORLAR”
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Özperk, yazılı mesajında “Türkiye'de neredeyse bir yılını dolduran yeni tip korona virüs salgınının tüm risklerine rağmen vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan gazetecilerimiz, yerine getirdikleri bu zorlu görevle salgınla mücadelenin görünmez kahramanları arasındadır. Dolayısıyla dün olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da sorumluluğunun farkında olan, objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı tartışma konusu dahi edilemeyecek olan Batman'daki basın mensuplarımızla birlikte bu kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

***

"SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEK”
Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Güneydoğu Sorumlusu Recep Er, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Er, yazılı mesajında “Zor şartlar altında Batman’da görev yapan gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Başta Batman ilimizde ve Türkiye genelinde görev yapan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ’nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim” dedi. 

***

“GAZETECİLER, BASKI ALTINDA”
PAK Batman İl Teşkilatı, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Açıklamada “Günümüz dünyasında hızla gelişen kitle iletişim araçları ve basın kuruluşları,  kişi ve toplumların bilgi alma ve yayma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Ancak ülkemizde ve dünyanın birçok bölgesinde basın ve çalışan gazeteciler sansür, oto sansür, yasaklama,  gazetecilerin çalışmalarını engelleme ve çeşitli yollarla baskılama ile karşı karşıyadırlar. Bu da toplumun bilgi alma ve yayma hakkını ve demokrasinin gelişimini engellemektedir. Ayrıca pandemi süreci basın çalışanlarının ve gazetecilerin daha da olumsuz şartlarda çalışmalarına sebep olmaktadır” dedi. 

***

YILMAZ’DAN 10 OCAK MESAJI
Özel Batman Boğaziçi Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Selman Yılmaz, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.
 Yılmaz, “Günümüzde, doğru ve tarafsız bilgi ve haberlere en hızlı şekilde ulaşmanın her zamankinden daha önemli bir hale geldiği yadsınamaz bir gerçek olup, basın mensuplarımız bu kapsamda toplumun objektif ve duyarlı bir biçimde aydınlatılmasında büyük sorumluluklar üstelenmiştir. Bu sorumluluk bilinciyle görevlerini fedakârca icra eden gazetecilerimiz, kaleme aldıkları yazılar ve hazırladıkları haberlerle toplumun gören gözü ve işiten kulağı olarak her türlü takdiri hak etmektedir” dedi. 

***

GAZETECİLERE SENDİKALAŞMA ÇAĞRISI
Batman Hak-İş ve Hizmet-İş İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Söğüt “Basın emekçileri, her koşulda toplumun bilgilendirilmesi, ülke yararı için doğru bilgilerin verilmesi, farklı görüş ve düşüncelerin objektif ve tarafsız olarak kamuoyuna aktarılması gibi önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bu görevi yerine getirirken kimi zaman canları pahasına, gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının korunma altına alınması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik olmalıdır. Tüm basın emekçilerini, konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye ve haklarını aramaya davet ediyoruz” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete