GÜNDEM

112 BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM

Başbakan Binali Yıldırım Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanında konuştu.

112 BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM
24-01-2017 16:19
Google News

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: Türkiye büyüme oranları ve kalkınmasını emin adımlarla sürdürmektedir. Son derece gerçekçi uygulamalarla Türkiye’nin imkan ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak vatandaşı mutlu etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerini yatırımcılara daha cazip hale getirmek için teşvik ve destek programını başlatıyoruz. Bugün ekonomimize yeni bir ivme kazandıracak cazibe merkezleri programında gelinen son aşamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aslında bu program 65. Hükümet iş başına geldikten sonra EKK kararında belirlendi. Özellikle terörün yoğun bir şekilde milletimizin canını sıktığı bölgeleri bir yandan terörden temizlenmiş güvenli hale getirirken, bir yandan yatırımları başlatmak ve doğudan batıya göçü azalmak ve bölgedeki kalkınmayla ilgili açığı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. 23 ile yapılacak yatırım bir anlamda Türkiye’nin tamamına yapılacak yatırım anlamına geliyor.

4 Eylül’de programı Diyarbakır’da ilan ettik ve 11 Ekim’de bölgenin paydaşlarıyla programı paylaşmaya başladık. Bu programlar bölgeyle ilgili bakanlarımızın, milletvekillerimizin paylaşımlarıyla değerlendirildi ve programda neler olması lazım geldiği konuşuldu. 22 Kasım tarihinde Resmi Gazetede bu programı ilan ettik. 11 Ocak 2017 sayılı Resmi Gazete’de de tüm programın içeriği Bakanlar Kurulu kararı aldık.

112 BİN 400 KİŞİYE İSTİHDAM

Yatırımcıların programa ilişkin ilgilerini almak için ön taleplerini de 28 Kasım-11 Ocak’ta gerçekleştirdik. Taleplere baktığımızda sonuç gayet güzel. 23 il için müracaat sayısı 1200.

Toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400. Gelen teklifler bu düzeyde. Üretim imalatla ilgili olanları 13 milyar diğer kısmı da hizmet sektörüyle ilgili talepler. Gayet yoğun bir ilgi var.

Bugün 24 Ocak itibarıyla resmen program başlıyor. Artık uygulamanın başladığı ilan ediliyor. Hayırlı uğurlu olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete