GÜNDEM

12 YILIK HUSUMET SONA ERDİ

“Barışı miras bırakıyorlar”

12 YILIK HUSUMET SONA ERDİ
23-12-2018 21:42
Google News

Beşiri İlçesine bağlı Alaca Köyü’nde 12 yıl önce Bediz ve Obay Aileleri arasında yaşanan kan davası, Hamidi Ailesi, Vali Hulusi Şahin ve Beşiri Kaymakamı Mustafa Maslak'ın arabuluculuğu ile sona erdirildi. Barış törenine, Vali Hulusi Şahin, Eski Milletvekili ve Hamidi Ailesinin büyüğü Kutbettin Hamidi, Beşiri Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak, Beşiri Alay Komutanı, Hamidi Ailesinin önde gelen isimleri, kanaat önderleri ve din âlimleri katıldı.

BARIŞI MİRAS BIRAKIYORLAR

Beşiri’nin Rıdvan Köyü’nde düzenlenen barış yemeğinde konuşan Vali Şahin, “Barış organizasyonunu yapan Hamidi Ailesine teşekkür ediyorum. Aile liderlerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Kendileri, çocuklarına ve torunlarına çok güzel bir miras bırakıyorlar. Barışı miras bırakıyorlar” dedi. Yapılan konuşmaların ardından aile bireyleri, el sıkışarak barıştı.

ÜLKEMİZİN, BARIŞA İHTİYACI VAR

Eski Milletvekili Kutbettin Hamidi “Tarihi boyunca bölgede sulh ve sükûnu kendisine misyon edinmiş Hamidi ailesi olarak, aralarında husumet bulunan Obay ve Bediz ailelerini barıştırdık. Bölgemizin ve özellikle ülkemizin her zamankinden daha çok barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Hamidi ailesi olarak, barış yolunda her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?