EĞİTİM

120 OKULA ECZA DOLABI KURULUYOR

44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 120 okulun ecza dolabı ihtiyacını karşılıyor.

120 OKULA ECZA DOLABI KURULUYOR
31-03-2016 18:58
Google News

İçinde sargı bezi, flaster, pamuk ve Acil müdahalede kullanılabilecek malzeme bulunan ecza dolaplarını kenar semtlerden başlayarak ihtiyacı olan okullara dağıtacaklarını belirten Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, ihtiyaç oldukça sayıyı arttıracaklarını söyledi. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu çalışmaları yaptıklarını belirten Bayhan, eczacılar olarak eğitime her zaman önem verdiklerini söyledi. Okullardan gelen talep üzerine böyle bir yardımda bulunduklarını belirten Bayhan “Bu talebe eczacı arkadaşlarımız gönülden destek verdi. Okullardan bu yönde talep gelirse elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Eğitime yapılan her yardım kutsal bir görevdir” dedi.

ECZACILAR VE AFAD ARASINDA PROTOKOL KRİZİ

Suriyeli sığınmacılara verilen ilaç bedellerinin 7–8 aydır tahsil edilmediğini belirten

44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, sorun çözülmezse sığınmacıların ilaçlarını karşılamayacaklarını söyledi.

Eczacılar ve SGK arasındaki protokolün yanı sıra Suriyeli sığınmacılara verilen ilaçlarla ilgili olarak da AFAD ile sorun yaşandığını belirten Bayhan, sığınmacılara verilen ilaç bedellerine yönelik herhangi bir protokolün olmadığına dikkat çekti. Bayhan, 20 Mart’ta imzalanması gereken protokolün imzalanmaması halinde 15 Nisan’dan itibaren Suriyeli sığınmacıların reçetelerinin karşılanmayacağını söyledi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete