GÜNDEM

13 BİN KİŞİ, KÜTÜPHANEYE ULAŞTI

Batman'da yaklaşık bir ay önce hizmete açılan kitap şeklindeki modern Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın halk kütüphanesinden 1 ayda 13 bin vatandaş faydalandı.

13 BİN KİŞİ, KÜTÜPHANEYE ULAŞTI
25-12-2020 19:39
Google News

 

150 BİN KİTAP KAPASİTELİ
Batman'da Kültür ve Turizm Bakanlığınca kurulan modern halk kütüphanesine, Kozluk İlçesinde 9 Haziran 2017'de şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı verildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Batman'a, yaklaşık 8 bin 300 metrekare kullanım alanına sahip, 4 katlı, 750 metrekarelik okuma ve araştırma salonlarının yanı sıra görme ve işitme engelliler ile çocuklar için özel alanların bulunduğu, dış görünümü kitap şeklinde dizayn edilen modern halk kütüphanesi, yoğun ilgi gördü. 150 bin kitap kapasiteli, aynı anda 1200 kişiye hizmet verebilecek, çok amaçlı salonlarıyla da farklı sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kütüphanenin birinci katı çocuklara tahsis edildi. Bu katta her yaştan çocuk için oyun ve okuma salonları, aktivite alanı, oyuncak kütüphanesi, masal okuma odası ve cep sineması gibi alanlar oluşturuldu. 

PANDEMİ TEDBİRLERİNE UYULUYOR
Kütüphane pandemiden dolayı mesai saatleri içinde, tedbirler uygulayarak hizmet veriyor, gelen ziyaretçilerin ateşi ölçülüyor, elleri dezenfekte ediliyor, ve maskeli olarak içeriye alınıyor. Kütüphanenin, salgın sonrası 24 saat hizmet vereceği açıklandı. Kütüphaneden 1 ayda 13 bin vatandaşın faydalandığı da açıklandı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete