GÜNDEM

13 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİDEN

Ortaokul Öğrencisi 13 yaşındaki Halit Çakır, iki yıl önce okulda öğrendiği bilgiyi kendi evinin damında uygulayarak oda sıcaklığını 15 dereceye düşürmeyi başardı.

13 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİDEN
02-07-2017 20:39
Google News

HER ŞEY, EGE BÖLGESİNİ ARAŞTIRMAKLA BAŞLADI

Batman’da hava sıcaklığının 48 dereceyi bulması vatandaşları bunaltırken, hissedilen sıcaklığı en aza indirmek için en ilginç yöntem ise bir ortaokul öğrencisinden geldi. İki yıl önce ev ödevi için Ege Bölgesini araştıran Ortaokul Öğrencisi Halit Çakır, ev çatılarının beyaz olduğunu fark etti. Konuyu sınıf öğretmenine danışan meraklı öğrenci, siyahın ısı topladığını, beyazın ise ışınları yansıtıp yüzeyi serinlettiğini öğrendi.

KLİMAYI DAHA AZ KULLANMAYA BAŞLADILAR

İki yıl önce, ikamet ettiği evin damını beyaza boyayarak oda sıcaklığını düşürdüklerini anlatan Ortaokul Öğrencisi Çakır “Yaz aylarında evimiz fazla ısınıyordu. Okulda öğrendiğim bilgi ile evimizi o bunaltıcı sıcaklıktan kurtardım. Evlerin çatıları ya da damları beyaza boyandığında güneşten gelen sıcaklık, engelleniyor. Güneş ısınlarının yansıması ve evin içine etki etmesi azaltılıyor. Bu yöntemle evimizde sıcaklığı, 15 derece düşürebildik ve klimayı daha az kullanmaya başladık” dedi. (Necdet Çakır)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete