GÜNDEM

130 KİLOMETREDE PETROLÜN İZİNİ SÜRDÜ

Altın madenleri ve petrol bulma yöntemleriyle bilinen Sıtkı Tayamir isimli vatandaş, yaptığı ilkel yöntemlerle petrol veya altın bulduğunu ileri sürdü.

130 KİLOMETREDE PETROLÜN İZİNİ SÜRDÜ
15-11-2015 16:59
Google News

Van’ın Bahçesaray ilçesinde ilkel yöntemlerle yerin altında petrol bulduğunu iddia eden Tayamir, aynı ilkel cihazla petrolün izini sürdü. 15 metre genişliğinde bir nehir halinde petrolün aktığını ve akıntıyı takip ederek, Van’a gelen Tayamir, devletin buna sahip çıkmasını istedi. 108 kilometre yol boyunca petrolün peşinden adım adım iz süren Tayamir, Van’ı da geçerek 22 kilometre daha yol aldı. Tuşba ilçesine bağlı Çarpanak Adası’na kadar olan takibini burada sonlandıran Tayamir, petrolün buradan itibaren İran’a aktığını anlattı.

“PETROL, BATMAN, BAHÇESARAY VE İRAN’A GİDİYOR”

Konuyla ilgili bilgi veren Tayamir “Bu petrol Bitlis’in Hizan ilçesinden itibaren 3 kola ayrılıyor. Biri Batman, Bahçesaray diğeri ise İran’a doğru gidiyor. Bunun tespitine her zaman hazırım devlet için halk için her an hazırım. Burada petrol var ve bu petrol ülkemize lazımdır. Yeraltı kaynakları konusunda ne olursa olsun ben bulmaya her zaman varım, yeter ki buna sahip çıksınlar. Ben bu petrolün izini Bahçesaray’dan buraya kadar takip ettim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete