SASON

140 TORUNLU 91’LİK VATANDAŞTAN REFERANDUM YORUMU…

Batman’ın Sason İlçesinde iki evlilik yapan, 13 çocuğu ve 140 torunu olan 91 yaşındaki Seyfettin Basıç, vatandaşlara referandum ile ilgili çağrıda bulundu.

140 TORUNLU 91’LİK VATANDAŞTAN REFERANDUM YORUMU…
28-03-2017 17:54
Google News

1960 ve 1980 darbelerini gördüğünü, Türkiye Cumhuriyetinin neredeyse tüm tarihine tanıklık ettiğini söyleyen Basıç “Adnan Menderes çok iyi bir insandı. İnönü zamanında bir referandum yapıldı. Bu referandumda ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ ile bizler kandırıldı. Ne olup, bittiğini anlamadan Adnan Menderes idam edildi. İnönü camileri kapattı, ezanları kaldırdı” dedi.

“BU YAŞIMA KADAR BU BOLLUĞU GÖRMEDİM”

16 Nisan’da yapılacak referandumda herkesin “Evet” demesi gerektiğini ifade eden Basıç “Anayasamızın değişip, Türkiye’nin daha iyi olması için bunu yapmalıyız. Eskiden ne doktor ne de hastane vardı. Eskiden hastalanırdık doktor falan yoktu. Lokman hekim arardık şifa bulmak için. Daha sonra yeşil kartı olmayana ilaç verilmiyordu. Şimdi hastalandığında ameliyat var, ilaç var, doktor var. Şimdi arasam ambulans da helikopter de gelir buraya. Ben bu yaşıma geldim. Bu bolluğu hiçbir zaman görmedim. Bu yüzden herkes ‘evet’e destek vermeli ” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete